روشویی کابینت ؛ انواع روشویی کابینتی برای سرویس بهداشتی ….
روشویی کابینت ؛ به طور معمول در سرویسهای بهداشتی، یک روشویی به همراه آینه وجود دارد. در ساختمانهای اداری و تجاری، این روشویی و آینهاش علاوه بر این که برای نظافت و شست وشوی دستها بعد از استفاده از سرویس بهداشتی استفاده میشود، در عین حال به افراد کمک میکند تا از آراسته بودن وضعیت ظاهری خود در آینه مطمئن شوند. در حالی که در واحدهای مسکونی، ممکن است وسایلی شخصی مثل مسواک یا شانه هم برای استفاده در کنار همین روشویی و آینه قرار بگیرند.
احتمالا اولین تصویری که با شنیدن کلمه روشویی به ذهن بیشتر ما خطور میکند، همین روشوییهای سرامیکی سادهای هستند که بر روی یک پایه عمودی قرار میگیرند؛ در حالی که این نوع روشویی، سادهترین شکل از روشوییها هستند و چند سالی است که تمایل به استفاده از انواع روشویی کابینتدار بیشتر شده است. در این محتوا از وبسایت آکس چوب قصد داریم در مورد انواع روشویی کابینتدار، مزایای استفاده از آنها و ترفندهایی برای انتخاب یک روشویی کابینتی مناسب صحبت کنیم. از شما دعوت میکنیم در این مقاله، همراه ما باشید:
انواع روشویی کابینتی
همانطور که اشاره شد معمولا دو نوع روشویی مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از :
- روشویی پایه دار
- روشویی کابینتدار (روشویی کابینتی)
-
روشوییهای پایه دار
روشوییهای پایهدار ، عموما از جنس سرامیک ساخته میشوند. پایه ستونی شکل این نوع روشوییها، علاوه بر ایجاد یک فرمت زیباتر، تا حدودی به تحمل وزن سنگ روشویی نیز کمک میکند. در زمان نصب روشویی، حتما سنگ روشویی، توسط گوشوارههای مخصوصی به دیوار ثابت میشوند و در واقع وزن اصلی روشویی، را این پایههای گوشوارهای تحمل میکنند و پایه عمودی روشویی، بیشتر جنبه کمکی و همین طور تزیینی دارد.
در معرض دید بودن شیلنگهای ورودی آب و لولههای خروجی فاضلاب در این مدل روشویی، از عمدهترین معایب آن محسوب میشوند. فرم ظاهری کلیشهای و نه چندان زیبای روشویی پایهدار، باعث شده در خیلی از واحدهای مسکونی یا اداری شیک، تمایل کمتری به استفاده از این نوع روشویی وجود داشته باشد و گرایش به استفاده از روشویی های کابینتی که تنوع و زیبایی بیشتری دارد، روز به روز افزایش پیدا کند. البته امروزه انواع روشوییهای پایهدار نسبتا مدرنی تولید شدهاند که زیبایی بیشتری نسبت به گذشته دارند و تقریبا توانستهاند نقایص قبلی را تا حدودی پوشش دهند.
-
روشویی کابینتی
این مدل از روشوییها، در واقع یک کابینت است که روشویی بر روی آن سوار شده است. در این مدلها، به جای پایههای قدیمی، از کابینتهای حمامی استفاده میشود که زیبایی بیشتری داشته و فضای مفیدی را در اختیار کاربر قرار میدهند تا بتواند لوازم و وسایل بهداشتی و مورد نیاز حمام و دستشویی را در آن قسمت بگذارد و انبار کند. در ادامه، بیشتر به معرفی انواع روشویی کابینتدار میپردازیم.
انواع روشویی کابینت از لحاظ ابعاد
- روشویی کابینتی دیواری
- روشویی کابینتی قدی
از لحاظ ابعاد و اندازه، روشوییهای کابینتی دارای دو شکل و طراحی هستند.
نوع دیواری آن، در واقع یک یونیت یا باکس است که در زیر سنگ روشویی قرار میگیرد و توسط پایههایی به دیوار فیکس میشوند. روشوییهای کابینت دیواری، علاوه بر زیبایی و سادگی، مناسب آپارتمانهایی هستند که فضای کوچکتری دارند و یا طراحی و چیدمان کلی واحد، بر مبنای سادگی و جمع و جور بودن لوازم و تجهیزات ساختمان در نظر گرفته شده باشد.
با استفاده از روشویی کابینتی دیواری، هم تجهیزات تاسیساتی مثل لولههای فاضلاب که ظاهری ناخوشایند دارند، داخل باکس روشویی مخفی میشوند و هم یک فضای مناسب برای قرار دادن بعضی از وسایلی مانند مسواک، دستمال کاغذی یا هر وسیله دلخواه دیگری در داخل کابینت و یا کشوهای اضافی آن، ایجاد میشود.
مزیت دیگری که این نوع روشویی دارد، این است که فضای زیر باکس به راحتی قابل نظافت است در حالی که در روشویی پایهدار، تمیز کردن زیر روشویی و اطراف پایه، بسیار مشکل است.
روشویی کابینتی قدی، در کنار روشویی کابینت دیواری، نوع دیگری از روشوییها هستند که در واحدهای کلاسیکتر که فضای بزرگتر و کافی دارند، بیشتر استفاده میشوند. این باکس یا یونیت، در واقع یک کابینت کامل و تمام قد است و از سنگ روشویی تا زمین ادامه دارد و معمولا دارای پایههای کوچکی نیز هست.
بزرگتر بودن این باکس، باعث میشود فضای بیشتری برای انبار کردن وسایل داشته باشید و علاوه بر آن، فرصت کار بیشتر و طراحی زیباتری بر روی ظاهر کابینت را نیز برای طراح، فراهم میکند.
انواع روشویی کابینتی از لحاظ سبک و طراحی ظاهری
از لحاظ طراحی و شکل ظاهری، انواع روشویی کابینتدار را میتوان به چهار دسته اصلی تقسیم کرد که عبارتند از:
- کابینت روشوییِ ساده
- کابینت روشوییِ مدرن
- کابینت روشوییِ کلاسیک
- کابینت روشوییِ فانتزی
کابینت روشویی ساده، فاقد طراحی ویژهای است و مانند یک کابینت ساده، تنها برای پوشش لولههای تاسیساتی و ایجاد یک فضای ذخیره سازه وسایل مرتبط با روشویی به کار میرود.
نوع مدرن کابینت روشویی، در عین مینمال بودن، از طراحی شیک و جذاب و احتمالا رنگهای شفاف و براق برخوردار است. در انتخاب کابینت روشویی مدرن باید تناسب سبک و مدل سنگ روشویی و شیرآلات را با کابینت در نظر بگیریم. نوع طراحی شیرآلات معمولا باید مدرن و مفهومی و در عین حال ساده باشد. در این مدل، از انتخاب تجهیزات پُر کار که مربوط به چیدمانهای کلاسیک است، خودداری کرد.
اگر گرایش شما در انتخاب و چیدمان لوازم واحد، بیشتر سنتی یا کلاسیک است، بهتر است از کابینت روشویی کلاسیک استفاده کنید. به عنوان مثال، به جای استفاده از سنگ روشویی سرامیک، پیشنهاد میشود از سنگ مرمر و گرانیت که یکی از المانهای طراحی کلاسیک هستند، استفاده کنید. یونیت یا کابینت روشویی در سبک کلاسیک، دارای طراحی پُر کارتر و پُر نقشتری نسبت به طراحی ساده و مدرن میباشد. جنس چوب یا طرح چوب، شیرآلات طلایی، پایههای سنتی گرهدار برای کابینت و بسیاری از المانهای دیگر، نوع قاب آینه، دستگیره کابینت و چیزهای مشابه به این، در کابینت روشویی کلاسیک وجود دارند که شما میتوانید بر حسب سلیقه خود از آنها انتخاب کنید.
اگر شما مایلید یک طراحی ویژه بر حسب فانتزیها و علائق شخصیتان داشته باشید و یا اینکه بر اساس فضای موجود و نیاز خاصی که در ساختمان خود دارید دست به طراحی بزنید، باز هم دست شما در انتخاب باز است و شما می توانید در قالب کابینت روشویی فانتزی ، سرویس بهداشتی خود را چیدمان کنید.
کابینت روشویی از لحاظ جنس
- فلزی
- چوبی و امدیاف
- PVC
به طور کلی توالی استفاده کابینتها در کشور ما از لحاظ جنس به این صورت بوده است که ابتدا بیشتر کابینت فلزی به کار گرفته میشدند که علیرغم دوام بالا، به دلیل سنگینی یونیتها و عدم جذابیت ظاهری و همین طور زنگ زدن در محیط تقریبا مرطوب آشپزخانه و سرویس بهداشتی، کمکم جای خود را به کابینتهای چوبی، امدیاف، ممبران و مانند اینها دادند.
در مورد کابینتهای روشویی، اگر چه از این جنسها در گذشته و گاهی هنوز هم استفاده میشود اما بیشترین متریال موجود در بازار که کارایی خود را به خوبی هم نشان داده، کابینتهای روشویی PVC است که نوعی جنس پلاستیک فشرده و مقاوم در برابر نفوذ آب است. این متریال، به ویژه برای استفاده در سرویسهای بهداشتی مناسب هستند و قیمت آنها نیز به لحاظ اقتصادی در مقابل سایر متریالهای موجود مقرون به صرفه است.
کابینتهای روشویی از جنس pvc که مقاوم در برابر رطوبت و نفوذ آب هستند و قابل نصب در داخل حمام، استخرها، جکوزی و یا هر محیط دیگری هستند، به کابینتهای حمامی مشهورند.
مزیت استفاده از کابینت روشویی
حال که با انواع کابینتهای روشویی آشنا شدیم، وقت آن رسیده، بدانیم اساسا چه مزیتی وجود دارد که باعث شود به جای روشویی پایهدار و دیواری، از نوع روشویی کابینتدار در ساختمان خود استفاده کنیم؟
شاید کوتاهترین پاسخ ممکن به این پرسش، یک کلمه یعنی زیبایی باشد. شما در درون آشپزخانه هم میتوانید با زدن چند قفسه، ظرفها و وسایل خود را جاگیر کنید، اما مطمئنا داشتن کابینت برای ایجاد نظم و ساماندهی وسایل، همچنین ایجاد زیبایی بیشتر در آشپزخانه، یک ضرورت است. این مسئله درباره روشویی نیز صدق میکند.
خلاص شدن از شر ظاهر غیرجذاب شترگلو، لولههای پیسوار و سایر تجهیزات تاسیساتی روشویی، به تنهایی دلیلی کافی است برای اینکه بیخیال روشوییهای پایهدار متداول شویم.
علاوه بر این، محیط سرویسهای بهداشتی دارای هوای مناسبی نیست و سرشار از باکتریهای آلوده کننده است. یکی از بدترین انتخابهای ممکن در بسیاری از آپارتمانهای ایرانی، قرار دادن وسایلی مانند مسواک و خمیردندان، یا دستمال کاغذی توالت، در معرض این آلودگیها است. قرار دادن این گونه وسایل و یا برخی شویندهها که معمولا برای نظافت سرویس بهداشتی استفاده میشوند در داخل باکس روشویی کابینت ، هم به نظم بیشتر فضای اطراف روشویی کمک میکند و هم برای سلامتی افراد مفیدتر است.
ضمنا خلاقیتی که در طراحی روشویی کابینت توسط یک طراح باتجربه به کار میرود، به خودی خود میتواند بر زیبایی محیط سرویس بهداشتی اضافه کند.
چند نکته برای انتخاب مناسب روشویی کابینتدار
برای اینکه یک انتخاب درست و مناسب برای روشویی کابینت داشته باشیم، به جز سلیقه شخصی باید چند نکته مهم را هم در نظر بگیرم که در اینجا به صورت مختصر به آنها اشاره میکنیم:
- فضا
- کاربرد
- جنس
- سبک
- تناسب
اولین نکته در انتخاب ما، در نظر گرفتن فضایی است که میخواهیم روشویی کابینتی را قرار دهیم. توجه نکردن به فضایی که در اختیار داریم، باعث میشود انتخاب مناسبی نداشته باشیم و احتمالا به زودی مجبور به تغییر کابینت روشویی شویم.
برای مثال اگر فضای در دسترس ما کوچک است، میتوانیم از طراح خود بخواهیم کابینتی برای قرار دادن در سه کنج سرویس بهداشتی طراحی کند تا از فضا استفادهی بهینهتری شود. در مقابل، اگر فضای سرویس ما بزرگ است، میتوانیم روشویی کابینت بزرگتری انتخاب کنیم.
کاربرد روشویی کابینتی هم یک پارمتر مهم در انتخاب ماست. برای مثال اگر قرار باشد روشویی کابینتدار را در حمام مستر نصب کنیم و یا این که در حمام مهمان قرار بگیرد، در نوع و اندازه انتخاب ما حتما موثر خواهد بود. پس لازم است قبل از انتخاب کاملا توجه کنیم که قرار است روشویی کابینت را در کجا و برای چه استفادهای نصب کنیم.
جنس کابینت نیز با توجه به محل نصب روشویی باید انتخاب شود. اگر روشویی ما در فضایی بیرون از سرویس نصب میشود، ممکن است بتوانیم از جنس چوب که متریالی فاخر و زیباست استفاده کنیم؛ در حالی که این انتخاب برای روشوییهای که داخل توالت یا حمام که امکان آبریزی وجود دارد، اصلا مناسب نیست.
نکته بعدی، توجه به سبک کلی و چیدمان وسایل ساختمان است. اگر سلیقه ما به سبک قدیمی و کلاسیک نزدیکتر است، طبیعی است در مورد روشویی کابینت هم باید از انتخاب روشویی کابینت مدرن اجتناب کنیم.
همینطور تناسب بین تجهیزات روشویی و کابینت آن، یک ملاک برای گزینش ماست. همانطور که قبلا توضیح داده شد، مناسب نیست که نوع سنگ و شیرآلات، سنتی و کلاسیک باشد اما این ترکیب را با کابینتی مدرن یا طراحی مینیمال و یا یک رنگ جیغ ادغام کنیم.
سخن پایانی :
کابینتهای حمامی و روشویی کابینتدار چند سالی است که نظم و سر و سامان بیشتری به سرویس بهداشتی و حمامهای ما بخشیدهاند و باعث شدهاند بتوانیم از فضای درون دستشویی و حمام نیز، به بهترین شکل ممکن است استفاده کنیم و در عین حال، فضایی زیباتر و مفیدتر برای وسایلمان ایجاد کنیم. کابینتهای روشویی، باعث میشوند بتوانیم وسایل خصوصی و شخصیمان را بدون آنکه در دیدرس میهمانان باشند، درون آنها پنهان کنیم و از نظم موجود در فضای سرویس بهداشتی لذت ببریم.
در این مقاله از وبسایت آکس چوب سعی کردیم با دیدی جامع به انواع روشویی کابینتدار و نحوهی انتخاب آن بپردازیم و اطلاعاتی هر چند مختصر، راجع به هر کدام ارائه کنیم. امیدواریم آنچه بیان شد، برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد و از خواندن آن بهرهی لازم را برده باشید.
از همراهی شما با این محتوا سپاسگزاریم.