گیاهان خوراکی در آشپزخانه؛ چه سبزیجاتی را می‌توانیم در آشپزخانه بکاریم؟

کاشت گیاهان خوراکی در آشپزخانه ؛

گیاهان در هر قسمتی از خانه که باشند، زیبایی را میهمان همان فضا خواهند کرد حتی اگر در آشپزخانه باشند. آشپزخانه را به قلب و روح خانه، تعبیر کرده‌اند که نبض خانه در آن جریان دارد، بنابراین می‌توان با حضور گیاهان، زیبایی بیشتری در آشپزخانه به وجود آورد. خصوصا آنکه امروزه استفاده از گیاهان آپارتمانی در آشپزخانه به ویژه کاشت انواع سبزیجات در گلدان‌های کوچک بسیار متداول شده است و باعث می‌شود علاوه بر زیبایی، از عطر سبزی تازه در غذایتان نیز استفاده کنید. در این محتوا از وب‌سایت آکس چوب قصد داریم فوائد کاشت و استفاده از گیاهان خوراکی در کابینت آشپزخانه را برای شما شرح دهیم و همچنین به معرفی چند گیاه خوراکی که قابل نگهداری در گلدان و در آشپزخانه هستند، بپردازیم. از شما دعوت می‌کنیم تا پایان همراه این مقاله باشید:

فوائد استفاده از سبزی‌‌ ارگانیک و کاشت گیاهان  در آشپزخانه

  • گیاهان باعث زیباتر شدن آشپزخانه می‌شوند.
  • گیاهان و سبزی‌های خانگی که در آشپزخانه پرورش داده می‌شوند، کاملا ارگانیک هستند و در پروسه‌ی رشد آن‌ها از کودهای شیمیایی استفاده نشده است، بنابراین سالم هستند و به سلامتی شما کمک می‌کنند.
  • سبزی‌های خانگی تمیز و بهداشتی هستند و نیاز نیست آن‌ها را با مواد شیمیایی و گندزدا ضدعفونی کنید.
  • استفاده از سبزی‌های تازه در کنار غذا و سالاد هر چند که مختصر و کم باشند، یکی دیگر از فوائد کاشت سبزی و گیاهان در آشپزخانه و گلدان‌های کوچک است.
  • فضای آشپزخانه با وجود گیاهان، رمانتیک و صمیمی‌تر شده و احساس طراوت بیشتری در آشپزخانه جریان می‌یابد.
  • گیاهان خاصیت تصفیه‌ کنندگی هوا دارند و هوای آشپزخانه را تصفیه و تمیز می‌کنند.
  • اگر از انواع گیاهان خوراکی در آشپزخانه استفاده کنید، می‌توانید از برگ‌های آن‌ها برای آشپزی نیز استفاده کنید و بدون ‌شک، وجود چند برگ تازه سبزی که خودتان کاشته‌اید و محصول آشپزخانه‌ی خودتان است، عطر و طعم بسیار تازه و خوشمزه‌ای به غذایتان خواهد بخشید.
  • امروزه استفاده از گیاهان مناسب آشپزخانه بسیار مناسب و ترند سال است، بنابراین با گذاشتن چند گلدان گیاه در آشپزخانه، علاوه بر زیبایی، منطبق بر مد روز عمل کرده‌اید.
  • گیاهان بوی غذا و مواد سرخ‌کردنی را از آشپزخانه‌ی شما می‌زدایند و عطر مطبوع خود را در فضای آشپزخانه پخش می‌کنند.
  • نگهداری از گیاهان لذت‌بخش است و شما را حین آشپزی سر ذوق می‌آورد.

شرایط نگهداری و کاشت گیاهان خوراکی در آشپزخانه

گیاهان سبز خصوصا سبزی‌ها، به نور مستقیم و یا غیرمستقیم خورشید احتیاج دارند، بنابراین بهتر است که پشت پنجره‌ی آشپزخانه قرار بگیرند. برای این منظور اگر پنجره‌ی بزرگی رو به آفتاب دارید، می‌توانید گلدان‌های زیبایی تهیه کنید و گیاهان خوراکی را در آن بکارید و پرورش دهید و در صورتی که فضای کافی در اختیارتان نیست، می‌توانید با نصب چند میله‌ی چوبی افقی که به موازات هم بر روی پنجره نصب کرده‌اید،‌ گلدان‌های مختلفی را از آن آویزان کنید و درون آن‌ها سبزی‌کاری کنید.

همچنین لازم است به صورت روزانه آن‌ها را به مقدار اندک آبیاری کنید و برگ‌هایشان را آب‌پاشی کنید تا شاداب و تازه به نظر برسند.

انواع گیاهان خوراکی در آشپزخانه

  • رزماری

یکی از بهترین گیاهان خوراکی در آشپزخانه که نگهداری آن نیز چندان کار دشواری نیست، رزماری است. این گیاه طعم خوب و خوشمزه‌ای دارد و چند برگ کوچک آن، می‌تواند مانند یک ادویه‌ی خوش‌عطر و لذیذ، غذایتان را خوشمزه کند. رزماری در اکثر غذاها، انواع سوپ‌ها، مرغ و بسیاری خوراک‌ها کاربرد دارد و تنها کافی‌ است چند برگ کوچک و تازه از آن بکنید و درون غذایتان بیندازید و حتی در صورتی که کمی حوصله به خرج دهید می‌توانید رزماری‌های کاشته شده‌تان را پس از چیدن، خشک کنید.

رزماری به نور کافی نیاز دارد و بهتر است پشت پنجره بماند. رزماری شرایط خشک را می‌پسندد با این وجود نباید بگذارید خاکش کامل خشک شود. این گیاه را باید در فواصل منظم و قبل از آنکه خاک آن کاملا خشک شود، آبیاری کنید.

رزماری از گیاهان خوراکی در آشپزخانه

  • آویشن

آویشن یک ادویه‌ی معطر و خوش طعم است که می‌تواند سالاد و سوپ شما را خوشمزه و خوش‌عطر نماید. آویشن، یکی از گیاهان خوراکی در آشپزخانه است که می‌توانید به راحتی آن را درون گلدان‌های کوچکی بکارید. اگر دارای باغچه‌ای کوچک در هوای آزاد باشید، آویشن می‌تواند سرمای زمستان را نیز تاب بیاورد، زیرا گیاه مقاومی است. این گیاه را می‌توانید در هر فصلی بکارید و از طعم و عطر خوب آن در کنار غذایتان لذت ببرید.

آویشن گیاهان خوراکی در آشپزخانه

  • نعناع

گیاه نعناع، با بو و عطر بی‌نظیری که دارد، کمتر کسی را محسور خود نمی‌کند! این گیاه، یکی از مفیدترین گیاهان برای دستگاه گوارش و معده نیز هست و خوردن چند برگ تازه‌ی آن در سالاد،‌ سوپ و انواع غذاها توصیه می‌شود.

نعناع، رشد سریعی دارد و گیاهای نسبتا آسانی برای نگهداری است. نعناع، به نور آفتاب احتیاج دارد و نیاز است که آبیاری منظم داشته باشد. نعناع از جمله گیاهانی است که به شما برای طبخ و پخت یک غذای خوشمزه کمک خواهد کرد.

نعناع از گیاهان خوراکی در آشپزخانه

  • شاهی

شاهی گیاهی است که سریع رشد می‌کند، بنابراین شما را خیلی به انتظار نخواهد گذاشت. شاهی، سبزی خوش طعم است و تا یک سال به شما شاهی‌های تازه و خوشمزه می‌دهد. این گیاه مزایای زیادی برای سلامتی دارد و مصرف آن کنار سالاد و غذا، علاوه بر خوش‌مزه‌تر کردن خوراکتان، به زیبایی سفره‌تان نیز کمک خواهد کرد. نگهداری شاهی کار چندان پیچیده‌ای نیست و خیلی سریع و آسان رشد می‌کند تنها کافی است با عشق آن را بکارید و به موقع آبیاری کنید.

  • گشنیز

از جمله‌ی دیگر گیاهان خوراکی در آشپزخانه که می‌تواند به پخت یک غذای خوشمزه به شما یاری برساند، گشنیز است. گشنیز با هوای آپارتمان بیشتر جور در می‌آید زیرا گرمای هوای باعث می‌شود برگ‌های آن پلاسیده شود و عطر آن از دست برود.

پیشنهاد می‌دهیم برای تهیه‌ی انواع سوپ، سس، سالاد، دسر و چاشنی‌های مختلف،‌ یک گلدان گشنیز در آشپزخانه‌تان بکارید و هر روزه از برگ‌های تازه و خوش‌عطر آن در آشپزی استفاده کنید. گیاه گشنیز به آبیاری کمی نیاز دارد و بهتر است در فصل تابستان در کنار حرارت و گرمای زیاد نباشد تا عطر و طعم خود را از دست ندهد.

گیاهان خوراکی در آشپزخانه

  • ریحان

ریحان یکی دیگر از سبزیجات و گیاهان خوراکی در آشپزخانه است که می‌توانید آن را به راحتی درون یک گلدان بکارید و پشت پنجره قرار دهید و هر روزه برگ‌های تازه و خوش عطر و طعم آن را در غذا استفاده کنید. ریحان رشد سریعی دارد و هر چه بیشتر از آن برداشت کنید، بیشتر برگ تولید خواهد کرد. داشتن گلدان ریحان در آشپزخانه باعث می‌شود روزانه سالادهای خوش‌عطر و خوش‌طعم داشته باشید و حتی یک دوغ خنک خوش طعم تابستانی با عطر ریحان با غذایتان بنوشید.

  • جعفری

جعفری، یکی از گیاهان پرکاربرد در آشپزی است که حتی خشک‌شده‌ی آن نیز مفید و سودمند است و در طبخ غذاهای مختلف از جمله انواع سوپ‌ها، کاربرد دارد. گیاه جعفری، در نور کم هم به راحتی رشد می‌کند و برای فضای آشپزخانه مناسب است. با چیدن چند برگ جعفری، می‌توانید یک سوپ لذیذ را میل کنید و یا کتلت‌هایتان را با پیاز و جعفری خرد شده میل کنید و از عطر و طعم جعفری در کنار غذایتان لذت ببرید.

به نظر می‌رسد آشپزی بدون برگ‌های زیبای جعفری چیزی کم خواهد داشت،‌ بنابراین از کاشت این گیاه دوست‌داشتنی در خانه‌ و آشپزخانه‌تان غافل نشوید.

  • مرزه

مرزه، یکی از معروف‌ترین سبزی‌های معطر است که در انواع کوفته، دلمه و به طور کلی غذاهای معطر و حتی دمنوش‌های گیاهی کاربرد دارد. عطر و طعم تند و مطبوع مرزه می‌تواند هر غذایی را خوشمزه سازد و حتی چند برگ کوچک و کشیده از آن، کافی است تا غذای شما را خوشمزه، زیبا و خوش‌عطر سازد.

انواع مختلف دیگری سبزی از جمله تره، ترخون، کرفس، قارچ، پیازچه، هویج، فلفل سبز، فلفل دلمه و حتی کاهو نیز در آشپزخانه کاشته می‌شود و چنانچه فضای کافی داشته باشید می‌توانید از کاشتن این سبزیجات لذیذ و پرفایده نیز لذت ببرید. اگر دارای یک حیاط خلوت یا تراس کوچک باشید می‌توانید یک بهشت زیبا از سبزیجات برای خودتان پدید آورید.

نگهداری و کاشت گیاهان

سخن پایانی

حضور سبزی‌های سبز و زنده در آشپزخانه، انگیزه‌ی هر کسی را برای طبخ و پخت غذایی لذیذ دو چندان می‌کند. سبزی‌های تازه و خوش‌عطر علاوه بر اینکه باعث هر چه زیباتر شدن آشپزخانه‌تان می‌شوند، عطر دلنشنین خود را نیز به فضا می‌دهند. بزرگترین حسن و مزیت کاشت سبزی‌های تازه در آشپزخانه آن است که باعث خوشمزه‌تر شدن غذایتان می‌شوند و خیالتان آسوده است که سبزی‌های کاشته شده توسط شما، ارگانیک و سالم هستند و این امتیاز، به حدی حائز اهمیت و ویژه است که نباید به آسانی از کنار آن عبور کنید.

کاشت سبزی و گیاهان خوراکی در آشپزخانه به این معنی نیست که نیاز شما را به سبزی خوردن تامین می‌سازد یا کلا دیگر نیازی نخواهد بود که به بازار تره‌بار بروید؛ بلکه در کنار لذتی که به شما می‌دهد و آشپزخانه‌تان را زیباتر می‌سازد، به خوشمزه‌تر شدن غذایتان نیز کمک خواهد کرد. در واقع باید گلدان سبزی‌‌تان به عنوان یک چاشنی سالم و تازه در نظر بگیرید، اگر چه چنانچه امکان کاشت سبزی در مقیاس بزرگتری را داشته باشید، حتما می‌توانید نیاز روزانه‌ی خود را نیز تامین کنید.

ازین که تا پایان همراه این محتوا بوده‌اید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم این مقاله در آکس چوب برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

Comment (1)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *