ساخت کابینت ام‌دی‌اف ؛ کاربرد کابینت ام‌دی‌اف در دکوراسیون و چیدمان مدرن

ساخت کابینت ام‌دی‌اف

ساخت کابینت ام‌دی‌اف

ام‌دی‌اف یکی از محبوب‌ترین و پرکاربرد‌ترین متریال مورد استفاده برای تولید کابینت است. یکی از مهمترین دلایل گرایش به ساخت کابینت ام‌دی‌اف قمیت مناسب در کنار ویژگی‌های فیزیکی قابل قبول این متریال است. از جذابیت‌های ورق ام‌دی‌اف این است که تولید‌کننده می‌توانند این متریال را در ساخت کابینت‌هایی با طرح‌های مختلف استفاده کند. عموما ورق مورد استفاده در کابینت آشپزخانه‌های آپارتمان‌هایِ کلاس متوسط، به ویژه ساختمان‌هایی که به بساز و بفروش معروف هستند، ام‌دی‌اف هستند. کابینت ام‌دی‌اف در عین حال که جذابیت‌های لازم برای یک آپارتمان مدرن را دارد، از قیمت مناسبی هم برخوردار است. در این محتوا از وب‌سایت آکس چوب می‌خواهیم درباره کابینت ام‌دی‌اف بیشتر بدانیم، لطفا با ما همراه باشید.

ساخت کابینت ام‌دی‌اف
کابینت ام‌دی‌اف با ترکیب با کابینت‌های چوبی یا طرح چوب

ورق ام‌دی‌اف چیست؟

ام‌دی‌اف یک متریال و ماده فرآوری شده است که از ضایعات چوب و برخی افزودنی‌ها ساخته می‌شود. ضایعات دور ریختنی چوب توسط دستگاه‌های مخصوص، تا حد ممکن خرد و به صورت فیبر در می‌آید. در مرحله بعد بر روی این ورق خام، روکشی از ملامینه کشیده می‌شود که برای ساخت کابینت ام‌دی‌اف استفاده می‌شود.

واژه ام‌دی‌اف MDF، برگرفته از کلمات  density fibreboard   Mediumبه معنی تخته ی فیبری با چگالی متوسط است. چگالی ورق ام‌دی‌اف در حدود  ۶۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

ذرات چوب بعد از خرد شدن با چسب رزین مخلوط شده و توسط دستگاه تحت فشار قرار می‌گیرند و متراکم می‌شوند. در مرحله بعد ورق ام‌دی‌اف با حرارت خشک شده و بر روی آن روکش کشیده می‌شود.

نکته‌ای که بد نیست به آن اشاره کنیم، تفاوت ورق ام‌دی‌اف با برخی دیگر از مواد شبه‌چوب است. اگر ورق ام‌دی‌اف و نئوپان را برش عرضی بزنیم به سادگی تفاوت تراکم آن‌ها کاملا مشخص است. ام‌دی‌اف تراکم بسیار بیشتری از نئوپان دارد و در نتیجه استحکام بالاتری نیز دارد. در حالی که نئوپان از ذرات و تکه‌های درشت‌تری تشکیل شده است.

ورق‌های کابینت هایگلاس، پلی‌گلاس، کابینت ممبران، انزو و مانند این‌ها نیز همان ورق ام‌دی‌اف خام با روکش‌های متفاوتی هستند.

کابینت ام‌دی‌اف
کابینت ام‌دی‌اف مدرن مشکی و سفید در ترکیب با چیدمان چوبی

ویژگی‌های ورق ام‌دی‌اف

اگر قصد ساخت کابینت ام‌دی‌اف را دارید بهتر است با ویژگی‌های این متریال بیشتر آشنا شوید. سطح بیرونی ام‌دی‌اف کاملا صاف و صیقلی و بافت درونی آن متراکم و فیبری است. ورق ام‌دی‌اف، استحکام نسبتا قابل قبولی دارد و در برابر نیروهای فشاری مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

مهمترین مزیت این متریال قیمت مناسب آن است که ساخت کابینت ام‌دی‌اف را کاملا اقتصادی و به صرفه کرده است. در کنار ویژگی‌های فیزیکی خوب ام‌دی‌اف مانند دوام بالا و مقاومت در برابر حرارت، زیبایی هم یک پارامتر مهم دیگر است. تنوع رنگ بالا و زیبایی ظاهری باعث اقبال بیشتر نسبت به این متریال شده است.

علاوه بر همه‌ی این مزیت‌ها، کابینت ام‌دی‌اف به راحتی تمیز می‌شود که در محیط آشپزخانه یک مزیت مهم محسوب می‌شود. همچنین یکی دیگر از محاسن کابینت ام‌دی‌اف مقاومت در برابر خط و خش است. ورق ام‌دی‌اف به راحتی دچار خراشیدگی و خط و خش نمی‌شود.

البته مقاومت ام‌دی‌اف در برابر آب  نسبت به کابینت چوبی بسیار کمتر است و باید حتما مراقب تماس کابینت‌های ام‌دی‌افی با آب باشید. کابینت ام‌دی‌اف ممکن است در معرض نور مداوم خورشید و همین طور حرارت بالا، تغییر رنگ دهد.

مهمترین مزایای محبوبیت کابینت ام‌دی‌اف

همان طور که اشاره شد یکی از محبوب‌ترین و پر طرفدارترین انواع کابینت آشپزخانه کابینت‌های ام‌دی‌اف هستند. به طور خلاصه دلایل گرایش به ساخت کابینت ام‌دی‌اف عبارتند از:

  • با وجود قابلیت‌های قابل قبول ام‌دی‌اف، یک کابینت اقتصادی محسوب می شود.
  • کابینت ام‌دی‌اف، ماندگاری، دوام و استحکام نسبتا خوبی دارد.
  • تنوع طرح و رنگ کابینت های ام‌دی‌اف بالا ست.
  • در ساخت کابینت ام‌دی‌اف، می توان از رنگ‌های ترکیبی استفاده نمود.
  • با توجه به اینکه بسیاری از لوازم منزل مانند میزها و سرویس خواب را می‌توان از ام‌دی‌اف ساخت، این لوازم به خوبی با کابینت‌ها قابل هماهنگی هستند.
  • ام‌دی‌اف در برابر خط و خش مقاومت خوبی دارد.
  • لکه چربی و کثیفی به راحتی از سطح کابینت ام‌دی‌اف به راحتی تمیز می‌شود. در واقع تمیزکاری کابینت ام‌دی‌اف، بسیار ساده است.
کابینت ام‌دی‌اف
کابینت‌های رنگ روشن به بزرگتر دیده شدن فضای آشپزخانه کمک می‌کنند.

انتخاب رنگ کابینت ام‌دی‌اف

بعد از تصمیم‌گیری در مورد متریال برای ساخت کابینت ام‌دی‌اف، انتخاب رنگ مورد نظر بسیار حائز اهمیت است. انتخاب رنگ کابینت ام‌دی‌اف بهتر است بر مینای اصولی باشد که در ادامه بیان می‌کنیم.

  • نور فضا

همان طور که می‌دانیم رنگ‌های روشن و شفاف بازتاب نور بیشتری دارند. اگر آشپزخانه شما نور طبیعی کمی دارد، بدترین انتخاب ممکن یک کابینت با رنگ مات و تیره است. ام‌دی‌اف تنوع رنگی بالایی دارد و بهتر است از رنگ‌های روشن در فضاهای کم‌ نور استفاده کنید. این موضوع باعث می‌شود آشپزخانه روشن‌تر و زیباتر دیده شود.

  • ابعاد آشپزخانه

ساخت کابینت ام‌دی‌افِ رنگ روشن تنها برای تامین نور در فضا نیست. بارتاب بهتر نور باعث می‌شود که فضای آشپزخانه بزرگتر هم دیده شود. پیشنهاد می‌کنیم اگر آشپزخانه و آپارتمان شما کوچک است از ام‌دی‌اف رنگ روشن و شفاف استفاده کنید. در این صورت فضا بزرگتر و دلپذیرتر دیده می‌شود.

  • تمیزی اشپزخانه

رنگ‌های مات کمتر از رنگ‌های روشن و شفاف اثر لکه و جای انگشت را نشان می‌دهند. اگر از ام‌دی‌اف روشن برای کابینت خود استفاده کنید، دردسر تمیز کردن دائمی کابینت‌ها را خواهید داشت. اگر حوصله و فرصت کافی برای دستمال کشیدن مدام در آشپزخانه را ندارید، بهتر است رنگ کابینت مات را انتخاب کنید.

  • دکوراسیون

کابینت امروزه تنها یک فضا و محفظه برای نگهداری ظرف و ظروف آشپزخانه نیست. در آشپزخانه‌های اوپن و باز، کابینت بخشی از دکوراسیون خانه به حساب می‌آید. بهتر است در مورد سبک، مدل و رنگ کابینت‌ها به هارمونی و هماهنگی دکوراسیون منزل‌تان دقت کنید. برای مثال، شما نمی‌توانید کابینت مدرن با رنگ‌های تند را با مبلمان و دکور کلاسیک در کنار هم قرار دهید.

  • سلیقه

چیدمان کابینت ام‌دی‌اف
چیدمان و دکوراسیون سفید، به بزرگتر دیده شدن فضا کمک بسیاری می‌کنند

زیبایی تا حدود زیادی بسته به سلیقه شخصی هر فرد دارد. انتخاب رنگ کابینت ام‌دی‌اف نهایتا یک موضوع سلیقه‌ای است. کابینت وسیله‌ای نیست که شما به راحتی بتوانید طرح و رنگ آن را تغییر دهید. تعویض کابینت علاوه بر دردسرهای فنی، زمان‌بر و پر هزینه است. پس بهتر است رنگ و مدلی برای کابینت خود انتخاب کنید که بیشتر با سلیقه شخصی شما هم‌خوانی داشته باشد. شما می‌توانید در انتخاب رنگ کابینت از طرح‌های ترکیبی هم استفاده کنید. در سبک مدرن استفاده از دو رنگ برای کابینت‌ها، کاملا معمول و متداول است و به زیبایی آشپزخانه‌تان می‌افزاید.

 

کابینت ام‌دی‌اف و سبک مدرن

حتما تا اینجای مقاله متوجه شده‌اید که ساخت کابینت ام‌دی‌اف تنها در سبک مدرن کاربرد دارد. اگر آشپزخانه، چیدمان یا دکوراسیون منزل‌ شما کلاسیک یا نئوکلاسیک است، نباید از کابینت ام‌دی‌اف استفاده کنید. زیرا بر زیبایی بصری منزل تاثیر منفی می‌گذارد.

کابینت‌های مدرنی چون ام‌دی‌اف، ظاهری ساده و بی‌آلایش دارند و در چیدمان و ظاهر آن‌ها، خبری از جزئیات و کنده‌کاری‌های پیچیده نیست. انواع کابینت مدرن باعث می‌شوند فضای آشپزخانه شما بزرگتر و دلباز‌تر به نظر برسد. به همین دلیل، این سبک برای آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال بسیار مناسب است. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد، سعی کنید حتما اصول هماهنگی و هارمونی را در چیدمان و دکوراسیون منزل‌تان رعایت کنید.

کابینت فلزی با درب ام‌دی‌اف

معمولا در ساخت بدنه و درب‌های کابینت از یک نوع متریال استفاده می‌شود. یکی از روش‌های ساخت کابینت ام‌دی‌اف، استفاده از بدنه فلزی است. در این شیوه، بدنه کابینت از جنس ورق گالوانیزه و درب کابینت‌ها از جنس ام‌دی‌اف استفاده می‌شود.

این روش مزایای خاص خود را دارد. کابینت بدنه فلزی به مراتب ارزان تر از کابینت تمام ام‌دی‌اف تمام می‌شود. ظاهر کابینتِ تمام ام‌دی‌اف با کابینت بدنه فلزی تفاوت زیادی ندارد و تفاوت آن‌ها از نمای دور قابل تشخیص نیست.

کابینت بدنه فلزی مقاوم‌تر و مستحکم‌تر از بدنه ام‌دی‌اف است. امکان رشد حشرات در آن وجود ندارد. همچنین در برابر رطوبت و آب مقاومت بیشتری دارد. البته طبیعی است که کابینت تمام ام‌دی‌اف زیبا‌تر و ظریف‌تر است. همچنین، وزن کمتری دارد و نصب آن راحت‌تر است. ساخت کابینت ام‌دی‌اف با بدنه فلز در ساختمان‌های انبوه‌سازی، کاربرد بیشتری دارد. چرا که این مدل، از هزینه‌ی تمام‌شده‌ی کمتری برخوردار است.

کابینت آشپزخانه مدرن
کابینت ام‌دی‌اف یک گزینه‌ی ایده‌آل برای آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال است.

سخن پایانی

کابینت ام‌دی‌اف به دلیل قیمت مناسبی که دارد به کابینت اقتصادی مشهور است. به غیر از قیمت مقرون به‌ صرفه، ام‌دی‌اف از نظر ساخت و طراحی، متریالی بسیار انعطاف‌پذیر است و دست سازندگان و طراحان را باز می‌گذارد تا انواع مدل‌های کابینت آشپزخانه را بتوان به وسیله‌ی آن طراحی کرد. حتی انواع مدل‌های کابینت‌های منحنی و هلال، با استفاده از کابینت ام‌دی‌اف، امکان ساخت دارند.

اگر به کابینت‌های بدون دستگیره و ساده علاقه‌مند هستید، کابینت ام‌دی‌اف می‌تواند بهترین گزینه‌ی پیش رویتان براین ساخت چنین کابینت‌هایی باشد. کابینت ام‌دی‌اف در برابر خط و خش و اثر انگشت مقاومت نسبتا بالایی دارد. به همین دلیل نسبه به بسیاری از کابینت‌های براق، مانند هایگلاس، گزینه‌ی مناسب‌تری برای ساخت کابینت بدون دستگیره است.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم صفحه‌ی اینستاگرام آکس چوب را دنبال کنید تا از مدل‌های به روز و جدید کابینت آشپزخانه مطلع شوید. همچنین اگر به کابینت ام‌دی‌اف یا هر نمونه کابینت مدرن دیگر علاقمند هستید، می‌توانید مدل‌های جدید ۲۰۲۱ این کابینت‌ها را در اینستاگرام ما مشاهده کنید.

امیدواریم این محتوا برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.

امتیاز بدید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *