کابینت پی وی سی PVC

کابینت پی وی سی PVC

کابینت آشپزخانه پی وی سی

آشپزخانه قلب خانه محسوب می شود و مهمترین قسمت یک خانه به شمار می‌رود. دکور آشپزخانه و اجزایی که در آن به کار رفته، برای اهالی خانه بسیار مهم است. به همین دلیل ضرورت دارد کابینت آشپزخانه و مواردی که به آن مربوط می‌شود با دقت خاصی انتخاب شود. در همین راستا، بر آن شدیم تا در مورد یکی از جدیدترین و مدرن‌ترین کابینت‌های آشپزخانه، یعنی کابینت آشپزخانه پی وی سی، صحبت کنیم. در زیر در مورد انواع کابینت پی وی سی، مدل‌های آن، قیمت این کابینت و دیگر موارد مرتبط با آن مطالبی را خواهید خواند. از شما دعوت می‌کنیم با ما همراه باشید:

معرفی کابینت آشپزخانه PVC :

پی وی سی نوعی پلاستیک فشرده، مقاوم و محکم است که در صنعت کابینت‌سازی کاربرد فراوان دارد. با توجه به آن که PVC از پلیمرهای متخلخل پلاستیکی و مشتقات آن تشکیل شده، در برابر آب و رطوبت مقاوم است و به همین دلیل، یکی از بهترین مدل‌‎های کابینت، خصوصا به عنوان اسکلت کابینت و کابینت ظرفشویی به حساب می‌آید. در مورد قطعاتی که در حمام و سرویس بهداشتی نیز نصب می‌شود، استفاده از PVC ضرورت دارد. کابینت پی وی سی در کنار مزایایی که دارد، معایبی نیز دارد که از مهم‌ترین آن، قیمت بالای آن است به طوری که شاید خیلی مقرون به صرفه نباشد کل کابینت‌ها یا اسکلت کابینت‌ها را به طور کامل از PVC استفاده نمود.

کابینت پی وی سی چیست؟

کابینت PVC از نوعی پلیمر پلاستیکی فشرده و با کمک دستگاه‌های پیشرفته و تخصصی ساخته شده است که مهم‌ترین مزیت آن، مقاومت در برابر رطوبت است. کابینت PVC از نظر وزنی سبک‌تر از مدل‌های دیگر کابینت، مانند ام دی اف یا هایگلاس است که باعث می‌شود در بسیاری از پلان‌ها جایگزین مناسبی برای یونیت‌های سنگین‌وزن باشد. کابینت‌های حمامی، یونیت ظرف‌شویی و کابینت سرویس بهداشتی، باید حتما از پی وی سی ساخته شده‌ باشند، اما در مورد سایر قسمت‌های آشپزخانه، استفاده از آن الزامی ندارد.

در اینجا لازم است ذکر کنیم کابینت پی وی سی، از مغزی PVC تشکیل شده است و با مدل‌هایی که روکش پی وی سی هستند متفاوت است. بنابراین در این محتوا منظور ما از یونیتی است که کاملا از پلاستیک فشرده تشکیل شده است.

کابینت آشپزخانه با روکش pvc و جزیره کابینت آشپزخانه با روکش pvc و جزیره

کابینت پی وی سی را در چه قسمت‌هایی می‌توان به کار برد؟ 

در اصل در همه‌ی قسمت‌های آشپزخانه می‌توان از این کابینت استفاده کرد اما با توجه به آن که قیمت این متریال از برخی کابینت‌ها (مانند ام دی اف) بیشتر است، فقط در قسمت‌های خاصی از آن استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در کابینت‌های دیواری که احتمال برخورد آب و رطوبت با آن بسیار کم است، توجیهی ندارد که هزینه‌ی بیشتری بابت خرید یونیت pvc پرداخته شود. اصلی‌ترین قسمت‌هایی که نصب کابینت پی وی سی برای آن یک الزام است، کابینت‌های حمام و سرویس بهداشتی، کابینت زیر لگن روشویی، کابینت لاندری روم، کابینت زیر سینک ظرفشویی و کابینت‌هایی است که در استخرها و مراکز با رطوبت بالا نصب می‌شوند.

 اگر در مناطق جغرافیایی رطوبت خیز، مانند شمال کشور زندگی می‌کنید، می‌توانید همه‌ی یونیت کابینت را از PVC انتخاب کنید تا خیالتان از نفوذ آب و کپک به یونیت کابینت آسوده باشد. قابل به ذکر است در آشپزخانه معمولا فقط قسمت اسکلت یا یونیت کابینت را از pvc استفاده می‌کنند و قسمت درب کابینت‌ها می‌تواند متریال دیگری مانند ممبران، چوب طبیعی یا هایگلاس باشد. در مورد حمام و سرویس بهداشتی کل کابینت حتی درهای آن نیز باید از pvc تشکیل شده باشد تا کاملا ضد آب باشد.

مزایا کابینت پی وی سی

استفاده از کابینت پی وی سی مزایای بسیاری دارد که مهم‌ترین آن ضدآب بودن این ورق‌ها و مقاومت در برابر مخاطرات محیطی است. در ادامه به مزایا و معایب کابینت پی وی سی بیشتر اشاره می‌کنیم تا اگر قصد دارید کابینت‌هایتان را از آن سفارش دهید، در مورد این متریال، آگاهی بیشتری داشته باشید.

  • کاملا مقاوم در برابر آب و دارای وزن کم

پلیمرهای PVC صد در صد در برابر نفوذ آب مقاوم و کاملا هستند. این پلیمرها، به دلیل متخلخل بودن از نظر وزنی نیز سبک هستند و بر دیوار فشار کمتری وارد می‌آورند.

  • قابل شست‌وشو هستند

کابینت پی وی سی کاملا قابل شست و شو است و انواع مواد شوینده، شیمیایی و ضدعفونی کننده، به شرط استاندارد بودن این مواد، هیچ اثر منفی بر روی آن ندارد. این کابینت جزو متریال بهداشتی، خصوصا برای سرویس بهداشتی، دستشویی و حمام به حساب می‌آید.

  • مقاوم در برابر حشرات

وجود سوسک و حشرات در کابینت‌های آشپزخانه یک کابوس است که کابینت PVC خیال شما را از بابت آن آسوده می‌کند. حشراتی مانند سوسک معمولا در چوب و مشتقات آن لانه می‌کنند که یونیت پی وی سی این اجازه را به این موجودات کثیف و موذی نمی‌دهد.

  • نصب ساده و حمل آسان

وزن کم کابینت پی وی سی باعث می‌شود، نصب آن آسان و ساده‌تر باشد. در مدت کوتاهی می‌توان یونیت‌های پی وی سی را در آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی نصب نمود. همچنین حمل و نقل این کابینت‌ها به دلیل مقاومت در برابر ضربه و خط و خش و وزن کم ساده‌تر است.

معایب کابینت پی وی سی

کابینت پی وی سی در کنار مزایای بسیاری که دارد معایبی نیز دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

  • قیمت بالا و تنوع رنگ کم

پروسه‌ی تولید این کابینت نیاز به دستگاه‌های پیشرفته و صنعتی دارد؛ به همین دلیل قیمت آن بالاتر از مدل‌های دیگر است. همچنین تنوع رنگ و مدل آن کمتر از سایر متریال است که همین مسئله دست مشتری را در انتخاب تا حدودی بسته نگه می‌دارد.

  • غیر قابل بازیافت و تجزیه

کابینت پی وی سی از پلاستیک فشرده تشکیل شده و با توجه به این که پلاستیک تجزیه ناپذیر است، این دغدغه وجود دارد که محیط زیست و طبیعت در صورت تولید انبوه آن آسیب ببیند. البته شاید در آینده بتوان ورق‌های آن را بازیافت و مجددا تولید و استفاده نمود.

  • عدم همخوانی با کابینت‌های سبک کلاسیک

از مدل‌ها و رنگ‌های مختلف کابینت پی وی سی، تنها در سبک‌های ساده، مدرن و مینیمال می‌توان استفاده نمود. این کابینت‌ به صورت ظاهری و در قسمت‌های قابل رویت کابینت‌های سبک کلاسیک و نئوکلاسیک کاربرد ندارد و تنها در قسمت‌های پنهانی، مانند اسکلت کابینت، قابل استفاده می‌باشد.

 

کابینت pvc سفید با سر ستون منبت
کابینت pvc سفید با سر ستون منبت

کابینت پلاستیک فشرده

در صنعت کابینت‌سازی، ورق‌های PVC با قطر ۱.۵ تا ۲ سانتی‌متر کاربرد دارند که به آن کابینت پلاستیک فشرده نیز می‌گویند. اکثر ورق‌های کابینت پلاستیک فشرده به رنگ سفید تولید می‌شوند. در مدل کابینت‌های حمام و سرویس بهداشتی، از روکش‌های رنگی پی وی سی در یک طرف ورق آن استفاده می‌شود تا زیبایی کار بیشتر باشد اما روی هم رفته، نباید انتظار مدل‌های مختلف و رنگ‌های متنوع را از کابینت پلاستیک فشرده داشت.

صفحات pvc  که به عنوان صفحه پیشخوان کاربرد دارند، معمولا دارای قطر ۳ سانتی‌متر هستند و در مدل‌های سنگی و طرح چوب بیشتر دیده می‌شود.

کابینت زیر سینک پی وی سی

بسیار ضروری است که کابینت زیر سینک، از PVC تشکیل شده باشد. یونیت PVC از بسیاری مشکلات که حاصل نشت رطوبت به بدنه و اسکلت کابینت است جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود نه تنها کابینت سینک، بلکه کل کابینت‌های آشپزخانه، دوام بیشتری پیدا کنند. (زیرا رطوبت پس از مدتی به سایر قسمت‌ها نفوذ می‌کند و باعث پوسیدگی یونیت کابینت، شکستگی و پیدایش حشراتی مانند سوسک می‌شود.) نه تنها ضرورت دارد که یونیت ظرفشویی از پی وی سی تشکیل شده باشد بلکه بهتر است کابینت‌های اطراف هم، از جمله کابینت در بر گیرنده ماشین ظرفشویی و ماشین لباس‌شویی هم از  این ورق ساخته شده باشند.

کابینت پلاستیکی جدید

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ورود ماشین‌های جدیدی که در صنعت کابینت‌سازی کاربرد دارند، روز به روز بر تنوع کابینت‌های پلاستیکی و PVC افزوده می‌شود. امروزه نسبت به گذشته، شاهد تنوع بیشتری در رنگ و مدل کابینت‌های پی وی سی هستیم که باعث شده نظر افراد مشکل پسند نیز نسبت به طرح‌ها و مدل‌های آن مساعد شود. 

کابینت پلاستیکی طرح چوب، طرح سنگ و ساده هنوز هم جزو محبوب‌ترین مدل‌های کابینت پی وی سی است که به دلیل اصالت و زیبایی که در ذات خود دارد، توانسته محبوبیت خود را حفظ نماید.

فرق کابینت pvc و upvc

کابینت PVC از پلیمر نسبتا نرم و قابل انعطاف‌تری نسبت به UPVC تشکیل شده است؛ البته به این معنی نیست که می‌توان آن را خم کرد یا تغییر شکل داد! ورق‌های PVC متخلخل هستند اما ورق‌های UPVC خشک‌تر و سفت‌تر هستند. همین مسئله باعث می‌شود دوام ورق UPVC نسبت به PVC پایین‌تر باشد.( به دلیل عدم انعطاف شکننده‌تر هستند.)

 از ورق‌های UPVC بیشتر برای درب و پنجره، که نیاز به استحکام و خشکی بیشتری است، استفاده می‌شود. هر دوی این متریال کاملا در برابر آب، مواد شیمیایی، اکسیداسیون، نور خورشید و سایر موارد آسیب‌زننده‌ی محیطی مقاومت دارند و تنها تفاوت‌شان در خشکی و عدم انعطاف ورق‌های UPVC است.

 بهترین نوع کابینت چیست؟

کابینت پی وی سی مزایای بسیاری دارد که همانطور که اشاره شد، مهم‌ترین آن، مقاومت در برابر رطوبت است. بنابراین در محیط‌های مرطوب مانند حمام، استخر، سرویس بهداشتی و کابینت ظرفشویی، کابینت pvc بهترین نوع کابینت خواهد بود زیرا در مقابل رطوبت از خود ایرادی بروز نمی‌دهد. در سایر قسمت‌ها که رطوبت وجود ندارد، می‌توان از یونیت‌های ام دی اف ساده، که قیمت اقتصادی‌تری دارند، استفاده نمود. چنانچه تمایل داشته باشید می‌توانید تمام یونیت کابینت را از pvc انتخاب کنید که البته باید هزینه‌ی بیشتری بابت آن بپردازید؛ مهم‌ترین مزیت این انتخاب این است که پی وی سی نسبت به چوب و ام دی اف نگهداری آسان و ساده‌تری دارد و شما در نگهداری و تمیزکاری آن دچار چالش چندانی نخواهید بود.

کابینت با روکش چوب pvc
کابینت با روکش چوب pvc

مزایای استفاده از کابینت PVC | مزیت و برتری های کابینت پی وی سی

در زیر به مزایای کابینت پی وی سی و نکات مثبت استفاده از این ورق ها در کابینت سازی اشاره می کنیم:

  • دارای رنگ بندی بسیار متنوع
  • به دلیل چگالی پایین وزن سبکی دارد
  • مراقبت از کابینت پی وی سی آسان است
  • در برابر حرارت مقاوم است
  • برای رطوبت و گرما حکم عایق را دارد
  • نصب سریع و آسان
  • عدم پوسته پوسته شدن و مقاوم در برابر رطوبت
  • ضد آب و ضد خش

اگر بخواهیم در یک نگاه، کابینت پی وی سی را با سایر متریال مقایسه کنیم، باید بگوییم طول عمر این کابینت نسبت به خیلی متریال از جمله ام دی اف، بیشتر است و مقاومت بسیار بیشتری در برابر حرارت، رطوبت و ضربه دارد.  

مدل کابینت پی وی سی

کابینت پی وی سی مدل های فوق‌العاده متنوعی دارند که در ادامه مقاله به انواع مدل های کابینت های پی وی سی و همچنین چد نمونه می پردازیم که برای مصارف مختلف و مکان های گوناگون استفاده شده است.

همانطور که اشاره شد، کابینت پی وی سی تنوع متریال دیگر آشپزخانه را ندارد و بیشتر به عنوان اسکلت کابینت و در قسمت‌هایی که چندان قابل مشاهده نیست کاربرد دارد. این کابینت‌ها فقط زمانی که به عنوان کابینت حمامی به کار می‌روند از تنوع رنگ و مدل برخوردارند. مدل‌های ساده و سفید، مدل‌های سنگی، مدل‌های طرح چوب و مدل‌های رنگی از پرتکرارترین مدل‌های کابینت pvc برای سرویس بهداشتی و حمام است. 

 

کابینت و کمد دیواری با روکش pvc
کابینت و کمد دیواری با روکش pvc

قیمت کابینت پی وی سی | قیمت صفحه کابینت پی وی سی

قیمت کابینت پی وی سی، نسبت به سایر متریالی که برای یونیت کابینت به کار می‌رود، بیشتر است! بدیهی است برای داشتن یک کابینت خوب و درجه یک، هزینه‌ی بیشتری نیز باید بپردازید؛ بنابراین خرید کابینت pvc ارزش خرید بالایی دارد و به شما کیفیت بیشتری نسبت به سایر متریال ارائه می‌دهد.

از متریال PVC در سه قسمت کابینت بیشتر استفاده می‌شود: 

  • یونیت کابینت
  • کابینت حمامی 
  • صفحه کابینت

یونیت‌های پی وی سی قیمت بالاتری نسبت به یونیت‌های ام دی افی دارند. در مورد صفحه رو کابینتی، صفحه کابینت PVC قیمت پایین‌تری نسبت به صفحات سنگ طبیعی و مصنوعی دارد. در مورد کابینت حمامی نیز، تمام قسمت‌ها باید از pvc انتخاب شود و قیمت آن نسبت به کابینت‌های سنگی و فلزی پایین‌تر است. 

کابینت آشپزخانه پی وی سی
کابینت آشپزخانه پی وی سی

سخن آخر

متریال به کار رفته در ساخت کابینت، نقش مهمی در کارایی، دوام و کیفیت کلی کابینت‌ها دارد. بنابراین بسیار مهم است در قسمت‌هایی که خطر نفوذ رطوبت وجود دارد از یونیت‌های مقاوم در برابر رطوبت، که مهم‌ترین و بهترین نوع آن کابینت PVC است، استفاده نمود. کابینت پی وی سی نه تنها قابل شست‌وشو است، بلکه مقاومت بسیار بالایی نیز در برابر لکه، حرارت، خط و خش، ضربه، مواد اسیدی و شوینده نیز دارد. اگر چه قمیت کابینت‌های PVC بالا است اما اگر بتوانید کل یونیت و اسکلت کابینت‌ها را از پی وی سی انتخاب کنید، کابینت‌هایتان عمر طولانی‌تری خواهند داشت. ازین که تا پایان همراه این محتوا بوده‌اید از شما سپاسگزاریم.

اشتراک در
اطلاع از

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

باسلام باتمام محاسنی که شرح دادید مقاومت پی وی سی خیلی کم است مخصوصا برای یونیت دیواری که پیچ بستن خیلی ضعیفی نسبت به ام دی اف دارد ونسبت به متریال دیگر انعطاف بیشتری دارد وبرای چیدمان ظرف سنگین مثل چینی وارکوها مناسب نیست وشکننده هم میباشد

فقط خواستم بگم دمتون گرم آفرین لذت بردم از اطلاعات کامل سایت شما خسته نباشید خداوند برکت فراوان بدهد

آکس چوب