زیرچراغی کابینت، بخشی دکوراتیو از کابینت آشپزخانه است که در زیر کابینتهای دیواری (کابینتهای ردیف بالا) نصب میشود و باعث پنهان شدن چراغهای نصب شده در زیر کابینت میشود. این محصول دکوراتیو بر زیبایی کابینتها میافزاید و باعث میشود کف زیرین کابینتهای دیواری دیده نشود. معمولا جنس این قطعه، با جنس کابینتهای آشپزخانه یکسان است و طرح و رنگ آن به نحوی انتخاب میشود که با مدل و سبک کابینتها هماهنگ باشد. به عنوان مثال، در مدل کابینتهای چوبی یا کابینت روکش چوب، معمولا از زیر چراغی چوبی استفاده میشود. در ادامه با طرحها و مدلهای این محصول و کاربردهای آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
زیرچراغی کابینت چیست و چه کاربردی دارد؟
این محصول از هر جنس و متریالی که ساخته شده باشد، کاربرد آن پنهان کردن الایدیها یا چراغهای زیر کابینت است. برای روشن شدن هر چه بیشتر سطح کانتر، معمولا از چراغهای مخفی و نواری، در قسمتهای زیرین کابینتهای ردیف بالایی، استفاده میشود. نصب چراغ علاوه بر این که سطح کانتر را روشنتر و فعالیت در آشپزخانه را راحتتر میکند، باعث زیباتر شدن کابینتها نیز میشود.
با نصب زیر چراغی، قطعهای نواری و بلند به زیر کابینتها اضافه میشود که باعث میشود نور و تجهیزات نصب شده در زیر کابینت، پنهان بمانند. علاوه بر این، وجود این محصول باعث میشود کف کابینت نیز دیده نشود؛ بنابراین اگر حتی در زیر کابینتها چراغ الایدی نصب نشده باشد، زیرچراغی زیبایی کابینتها را دوچندان خواهد نمود.
انواع چراغ زیر کابینتی
زیرچراغی به نوعی لامپ یا روشنایی گفته میشود که به طور مخفی در زیر کابینتهای دیواری (کابینتهای ردیف بالا) و در برخی مدلهای کابینت مدرن در زیر کابینتهای زمینی (برای زیباتر شدن مدل کابینتها) نصب میشود. زیرچراغی علاوه بر این که باعث زیبایی فضای آشپزخانه میشود، سطح پیشخوان و کانتر را نیز روشن میکند تا نیاز نباشد برای اینکه سطح کار را ببینید، مجبور باشید کل لامپهای آشپزخانه را روشن کنید. زیرچراغیها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به کارایی و مدلشان در نمونههای مختلفی از کابینت آشپزخانه نصب میشوند.
زیر چراغی نواری
اکثر مدلهای زیرچراغی به صورت نورهای LED و به صورت نواری و خطی در زیر کابینتها نصب میشوند. نصب زیر چراغی نواری باعث میشود یک خط نوری کشیده و بلند به صورت خطی و در امتداد هم در زیر کابینتها دیده شود که از نظر زیبایی، جلوهی خاصی به فضای کابینتها میبخشد. از زیر چراغی نواری بیشتر در کابینتهای سبک مدرن استفاده میشود.
زیر چراغی هالوژنی
برخی زیر چراغیها به جای نور خطی به صورت هالوژنی هستند. به این معنی که هر قطعه زیر چراغی از تعداد مشخصی هالوژن که با فاصلهی نسبتا کم از هم دیگر تعبیه شدهاند، تشکیل شده است. این مدل زیر چراغی بیشتر برای کابینتهای سبک کلاسیک یا نئوکلاسیک تعبیه میشود تا نور به صورت خطی و نواری دیده نشود.
زیر چراغی ریسهای
مدل زیر چراغی ریسهای از رشتههای نوری باریک تشکیل شده است که در مقایسه با مدل هالوژنی و نواری، نور کمتری از خود ساطع میکنند. این مدل بیشتر مناسب کسانی است که هدفشان از تعبیه زیرچراغی بحث زیبایی است تا نور دهی! از این مدل، هم در زیر کابینتهای ردیف بالا و هم کابینتهای ردیف پایین به منظور زیبایی استفاده میشود.
زیر چراغی سنسوردار
اگر به دنبال یک زیرچراغی با کارایی بالا هستید و در عین حال ترجیح میدهید مصرف انرژی بهینه باشد، باید به سراغ زیر چراغی سنسوردار بروید. این مدل، همانطور که از نامش پیدا است ،دارای سنسور زمانبندی شده است و بر اثر جنبش یا تکان بر روی سطح کابینت روشن میشود و پس از مدت زمان معینی در صورتی که تکان یا جنبشی در زیر سنسور چراغ رخ ندهد، خاموش میشود. این مدل جزو بهترین زیرچراغیها است که از مصرف انرژی اضافه پیشگیری میکند.
زیر چراغی فلورسنت
در این مدل از نورهای فلورسنت، که ما بیشتر با نام مهتابی میشناسیم، استفاده میشود. این نمونه از زیرچراغیها نور کامل و زیادی را به سطح کانتر میتابانند و باعث میشوند سطح کانتر به خوبی روشن شود.
نور مخفی کابینت
وجود نور مخفی مزایای فراوانی برای زیبایی و افزایش کارایی کابینتها دارد. این مدل نور، خصوصا در سبک کابینتهای مدرن و مینیمال، بسیار خوش مینشیند و باعث میشود فضای آشپزخانه با نورهای خطی، جذاب و خاص به نظر برسد. همچنین با روشن کردن سطح کابینتها باعث میشود که سطح پیشخوان روشنتر باشد تا انجام کارهایی مانند خرد کردن سبزیجات، سالاد درست کردن یا آمادهسازی مواد اولیه غذا آسانتر باشد.
لب چراغ کابینت
پاچراغی، که به آن لب چراغ کابینت نیز گفته میشود، قطعهای باریک از جنس بدنهی کابینتها است که به صورت شاخهای در جلوی زیر چراغی نصب میشود. نصب این قطعه باعث میشود، تجهیزات، سیمها و لامپها دیده نشوند و فقط نور به صورت مخفی بر سطح کانتر تابانده شود. انواع لب چراغ کابینت معمولا در کابینتهای کلاسیک و سنتی کاربرد دارند تا کابینتهای مدرن! زیرا در مدل کابینتهای کلاسیک بسیار ضروری است که تجهیزات از نظر پنهان بمانند و دیده نشوند.
پاچراغی کابینت
پاچراغیها به صورت شاخهها و نوارهای باریکی در زیر کابینت نصب میشوند. در مدل کابینتهای کلاسیک، مدل پاچراغی معمولا دارای حکاکی و کندهکاری مطابق با مدل کابیننتهای اصلی هستند، اما در مدل کابینتهای مدرن، پاچراغیها عمدتا ساده هستند یا از جنس بدنهی کابینتها هستند؛ به این معنی که به جای نصب پاچراغی قسمتی از بدنه و اسکلت کابینت بلندتر در نظر گرفته میشود تا به نصب پاچراغی مجزا نیاز نباشد.
پاچراغیها از نظر ارتفاع یا عرض نیز با یکدیگر متفاوت هستند؛ به عنوان مثال، پاچراغیهای کلاسیک از نمونههای مدرن بلندتر و در تنوع بیشتری موجود هستند.
تاج و زیرچراغی کابینت چیست؟
زیر چراغی و تاج کابینت تنها جنبهی زیبایی در آشپزخانه ایفا میکنند و غالبا هم در سبک کلاسیک کاربرد دارند؛ به عنوان مثال در مورد تاج، کابینتهایی که فاصلهی زیادی تا سقف دارند، تاج کمک میکند که این فاصله به شکل شایستهای پر شود و بر زیبایی آشپزخانه افزوده شود. زیرچراغی نیز همین کارکرد را دارد و باعث میشود سطح زیرین کابینتهای بالایی از دید پنهان شوند؛ خصوصا در مواردی که از نور مخفی برای زیر کابینتها استفاده شود و لازم است سیمها و تجهیزات از دید مخفی شوند.
نوار نوری زیر کابینت
یکی از ویژگیهای استفاده از نورهای خطی و نوار نوری در زیر کابینت، کشیدهتر دیدن فضای آشپزخانه است. به طور کلی، در آشپزخانههای کوچک، استفاده از خطوط افقی و کشیده باعث میشود خطای دید ایجاد شود و فضای آشپزخانه وسیعتر از حد معمول آن دیده شود. استفاده از نوار نوری زیر کابینت علاوه بر زیبایی بیشتر و روشنتر شدن سطح کانتر، مزیت بزرگتر دیده شدن آشپزخانه را نیز به همراه دارد.
نصب زیر چراغی کابینت
زیر چراغی یکی از اجزای مهم در کابینتها است هر چند که نصب آن الزامی ندارد. نصب این قطعه، تخصصی است و باید توسط افراد حرفهای و متخصص صورت گیرد، (خصوصا مدل سنسوردار) برای نصب زیرچراغی نیاز به برقکاری مخفی و حرفهای است تا هم سیمها از دیدرس پنهان باشند و هم بتوان به وسیلهی کلید و پریز چراغها را خاموش یا روشن کرد. امروزه بسیاری از زیرچراغیها دارای کنترل هم هستند تا از راه دور نیز بتوان آن را خاموش یا روشن کرد یا حتی بتوان میزان نور تابانده شده بر سطح کانتر را کم یا زیاد کرد. همچنین لازم است زیر چراغیها به طور پیوسته و در امتداد هم نصب شوند تا در هنگام روشن شدن، به شکل منظم و ممتد دیده شوند. نصب غیر اصولی و نامناسب زیر چراغی، ممکن است خطر کنده شدن را به همراه داشته باشد.
جنس زیرچراغی
اگر چه این محصول یک جزء تزئینی و دکوراتیو است اما کیفیت آن بسیار مهم است. چنانچه از نمونههای بیکیفیت و ارزان قیمت استفاده کنید، دوام و ماندگاری آن کمتر خواهد بود.
جنس زیر چراغیها با توجه به جنس کابینتها انتخاب میشود و حتما لازم است که رنگ و طرح آن با رنگ و طرح کابینتها یکسان باشد. هر مدلی از کابینت که دارید، بهتر است از نمونههای باکیفیت و مناسب استفاده کنید تا زیبایی و دوام کلی کابینتها تحت تاثیر قرار نگیرد.
سایز و ابعاد زیر چراغی
سایز این محصول بستگی به عواملی مختلفی، از جمله سلیقهی مشتری و سازنده کابینت، دارد. در بازار، این محصول به صورت شاخهای به فروش میرسد. به طور معمول، زیر چراغی در ارتفاعی بین ۳ تا ۵ سانتیمتر برای کابینتهای مدرن و ۵ تا ۷ سانتیمتر برای کابینتهای کلاسیک تولید میشود. طول هر شاخه از زیرچراغی بین ۲۴۰ تا ۲۶۰ سانتیمتر است. معمولا نمونههای این محصول از نظر ضخامت، قطری در حدود ۱۶ میلیمتر دارند.
نصب زیر چراغی از هر مدل و سبکی که باشد، کاری تخصصی است و نیازمند تجربه و دانش کافی است. پیشنهاد میدهیم نصب این محصول را حتما به افراد متخصص، که تجربهی این کار را دارند، بسپارید تا نتیجهی کار، زیبا و شیک باشد.
مدل زیر چراغی کابینت چوبی
در مدل کابینتهای چوبی، از شاخههای زیرچراغی چوبی استفاده میشود. در این مدل، متریال اصلی چوبی طبیعی است که به وسیلهی دستگاه CNC حکاکی و کندهکاری میشود. اگر سبک کابینتها کلاسیک یا نئوکلاسیک باشد، از مدلهایی با کندهکاریهای بیشتر و طرحهای شلوغتر استفاده میشود تا هماهنگی بیشتری بین اجزای کابینت در جریان باشد.
در مدل کابینتهای ساده و مدرن، معمولا از مدلهای چوبی با طرح و مدل ساده و بدون حکاکی استفاده میشود.
مدل زیرچراغی کابینت مدرن
زیرچراغیها معمولا در سبک کلاسیک به کار میروند؛ در سبک کابینتهای مدرن معمولا از این محصول استفاده نمیشود؛ با این وجود، منعی هم برای استفاده از آن وجود ندارد و در صورتی که تمایل به مخفی کردن سطح زیرین کابینتهای دیواری داشته باشید، میتوانید از آن استفاده نمایید.
در مدل کابینتهای مدرن، زیر چراغیها را معمولا با رنگ کابینتها یکسان انتخاب میکنند. زیرا همانطور که اشاره کردیم، این قطعه دکوراتیو برای زیبایی بیشتر و پنهان کردن جزئیات به کار میرود و خودش به تنهایی نباید در آشپزخانه جلب توجه کند.
در سبک چیدمان مینیمال، به دلیل این که سادگی بیشتر و پرهیز از جزئیات اضافه حرف اول را میزند، از این محصول استفاده نمیشود.
زیرچراغی ام دی اف
برای مدل کابینت ام دی اف، از نمونههای ام دی اف استفاده میشود که در واقع یک نوار ساده ساخته شده از ام دی اف است که رنگ و مدل آن معمولا با رنگ و مدل کابینتها هماهنگ است. ارتفاع زیرچراغی کابینت ام دی اف، بین ۳ تا ۵ سانتیمتر متغیر است.
زیر چراغیهایی ام دی اف بسیار به پنلهای چوبی یا کفپوشها شبیه هستند با این تفاوت که ضخامت و ارتفاع آنها کمتر است. این محصول در رنگها و طرحهای مختلفی به بازار عرضه شده است که هر کدام متناسب با سلیقه مشتری و رنگ کابینتها قابل استفاده است. بهتر است رنگ آن را با رنگ بدنه کابینت یکسان انتخاب کنید تا کمتر جلب توجه کند.
اگر مدل کابینتهایتان هایگلاس است، باید ازنمونههای هایگلاس استفاده کنید.
آیا نصب زیرچراغی اجباری است؟
امروزه و با توجه به کوچک بودن متراژ آشپزخانه، در بسیاری پلانها پنجرهی نورگیر در آشپزخانه وجود ندارد. علاوه بر این، هر چه فضا کوچکتر باشد، نوری که در فضای عمومی آشپزخانه در جریان است، کمتر خواهد بود. نصب چراغ در زیر کابینتهای ردیف بالایی، باعث میشود که سطح پیشخان و کانتر آشپزخانه پرنور و روشن باشد. همچنین وجود چراغ مخفی، کار کردن در آشپزخانه را راحتتر میسازد و جلوهی زیباتری به فضا میبخشد. خصوصا در پلانهای کوچک، نصب چراغ به بزرگتر و دلباز نشان دادن فضا کمک بسیاری خواهد کرد. با توجه به این که چراغهای ال ای دی نصب شده، بهتر است از دید پنهان بمانند، نصب زیر چراغی این ایده را برای شما ممکن خواهد کرد.
در مدل کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک، نصب این محصول اجباری است زیرا در طراحی این کابینتها جزئیات باید پنهان شوند. اما در مدل کابینتهای مدرن، در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید از نصب آن چشمپوشی کنید.
در پایان از همراهی شما با این محتوا سپاسگزاریم و امیدواریم مطالب ذکر شده برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد. اگر تجربهی استفاده از این محصول را دارید یا نظری در مورد شیوهی انتخاب مدل آن دارید، از شما دعوت میکنیم نظرات خود را برای ما کامنت کنید.