رنگ پولیشی

رنگ پولیشی

رنگ پولیشی

رنگ پولیشی یکی از رنگ‌های بسیار پرکاربرد در صنعت، به ویژه صنایع چوب و کابینت‌سازی است که از پلی استر غیر اشباع تشکیل شده است. متریال اصلی این رنگ، شامل اسید، رزین و تشدید کننده کبالت است که تشکیل یک لایه‌ی محکم، براق و مومی‌شکل را بر روی سطح کار ایجاد می‌کند. معمولا هر وسیله‌ای که با رنگ پولیشی پوشش داده شود، زیبایی و استحکام بالایی دارد و به همین دلیل از آن به عنوان کاور وسایلی، مانند چوب به وفور استفاده می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره‌ی این رنگ و مزیت‌های استفاده از آن، بیشتر بدانیم.

مزیت‌های رنگ پولیشی

مزیت‌های رنگ پولیشی

ایجاد سطح براق و درخشنده اولین ویژگی استفاده از این رنگ است. هر سطحی که با این رنگ پوشانده شود، ظاهری براق و شیشه‌مانند پیدا خواهد کرد که در وهله‌ی اول، زیبایی آن بسیار چشم‌گیر و رخشان است. علاوه بر زیبایی، استفاده از رنگ پولیشی مزیت‌های زیر را به همراه خواهد داشت:

  • این رنگ، دوام بالایی دارد و قدرت پوشش‌دهی آن نیز بالا است.
  • رنگ پولیشی سریع خشک می‌شود و باعث می‌شود سرعت رنگ کردن سطوح افزایش یابد.
  • ضخامتی که رنگ پولیشی بر روی سطح کار ایجاد می‌کند، از ایجاد خط و خش یا خراش بر روی سطح پایه پیشگیری می‌کند.
  • اگر سطح کار، به طور کامل با این رنگ کاور شود، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب خواهد داشت.
  • استفاده از این رنگ باعث می‌شود مقاومت مغزی در برابر مواد شیمیایی و سایش افزایش یابد.
  • از مزایا و خواص ویژه این رنگ، قابلیت ترمیم‌پذیری آن است. می‌توان هر ساله، آن را ترمیم کرد تا زیبایی و درخشندگی آن بهبود یابد. البته اگر خراش ایجاد شده، عمیق باشد، لازم است سطح کار سمباده شود و مجددا رنگ شود.

رنگ پولیشی چیست و چگونه ساخته می‌شود؟

اشاره کردیم که این رنگ، سه جزء اصلی دارد؛ اسید، رزین و تشدید کننده کبالت. این مواد باید طبق اندازه استاندارد و مطابق دستور کارخانه تولیدکننده، با یکدیگر ترکیب شوند. این ماده پس از ترکیب شدن، به واسطه‌ی حرارتی که از ترکیب شیمیایی آن به دست می‌آید، به نوعی پخته می‌شود و پس از آن ، رنگ آماده خواهد بود.

ترکیب شدن مواد اولیه، مرحله‌ی مهمی در رنگ پولیشی است؛ اگر رزین به خوبی مخلوط نشده باشد یا اندازه مواد، نامناسب باشد و یا در درجه حرارت مناسب محیطی ترکیب نشود، رنگ باکیفیتی به دست نخواهد آمد. از این رو، ترکیب کردن مواد و آماده‌سازی اولیه رنگ پولیشی، نیازمند تجربه و وجود درجه‌ هوای استاندارد برای این کار است.

Application of polishing paint

اجرای رنگ پولیشی

اگر سطح کار کم و محدود باشد، اجرای رنگ پولیشی کار دشواری نیست؛ اما اگر سطحی که قرار است با آن رنگ شود، مانند کابینت یا مبلمان، زیاد باشد اجرای آن تخصصی و نیازمند محیط ایزوله خواهد بود.

مراحل پولیش کاری به شرح زیر است:

  • ابتدا لازم است سطح کار به طور کامل سمباده زده شود. سطح کار باید چند مرتبه و با سمباده‌های نرم و زبر، کاملا مسطح شود. بعد از سمباده کاری و صاف شدن سطح اولیه‌ی مغزی، باید تمام گرد و خاک و هر آلودگی دیگری از روی سطح کار زدوده شود.
  • گام بعدی مخلوط کردن مواد و آماده‌سازی رنگ است که پیشتر، مراحل آن بیان شد.
  • بعد از ترکیب کردن مواد و آماده شدن رنگ، سطح کار به وسیله‌ی رنگ پوشانده می‌شود. پس از رنگ‌آمیزی، باید سطح کار کاملا خشک شود و سپس سطوح رنگ شده، سمباده زده شود. این مرحله، یعنی رنگ شدن و سپس سمباده خوردن، باید چندین بار تکرار شود و سطح رنگ‌شده، هر بار با سمباده نرم و سمباده‌ی زبر کاملا سمباده بخورد و صیقلی شود. بسته به کیفیت مورد نظر و سطح مغزی، این مرحله که اجرای پولیش زبر نام دارد، باید ۵ یا ۶ بار تکرار شود.
  • پس از اجرای پولیش زبر، یک لایه رنگ پولیشی نرم و سبک بر روی کار زده می‌شود که پس از آن نیز لازم است، با کمک صابون پولیشی سطح کار مجددا پرداخت شود تا خطوط احتمالی، کاملا صاف و یکنواخت شود.
  • در نهایت، با استفاده از شیر پولیش، سطح کار براق‌تر می‌شود.

همانطور که قابل حدس است، اجرای رنگ پولیشی دشواری‌های خاص خود را دارد و حتما به محیط ایزوله احتیاج دارد تا در مدت زمان خشک شدن پولیش، گرد و خاک و آلودگی‌های محیطی موجود در هوا، بر روی رنگ نچسبد و زیبایی کار را از بین نبرد.

قیمت رنگ پولیشی

هزینه و قیمت رنگ

به طور کلی، زیبایی و کیفیتی که پس از استفاده از رنگ پولیشی به دست می‌آید، به حدی بالا و مرغوب است که قیمت بالای آن در مقابل کیفیتش ناچیز است. به بیان دیگر اگر بخواهید زیبایی و کیفیت لوازم و وسایل‌تان، به ویژه وسایل چوبی را بهبود دهید، باید از این رنگ استفاده کنید.

عمده‌ی هزینه‌ای که بابت رنگ پولیشی پرداخت می‌کنید، بابت دستمزد آن است؛ همانطور که اشاره شد پروسه رنگ کردن آن دشوار و زمان‌بر و از همه مهم‌تر، نیازمند محیط ایزوله و عاری از گرد و خاک است. در واقع، آن چه باعث می‌شود کابینت‌ها یا سایر لوازم چوبی با رنگ پولیشی قیمت بالایی داشته باشند، اجرای آن است.

رنگ پولیشی کابینت

رنگ پولیشی کابینت

اگر مدل کابینت‌ها مدرن و ساده باشد، اجرای رنگ بر روی آن، بسیار راحت‌تر است. اما چنانچه مدل کابینت‌ها کلاسیک و نئوکلاسیک باشد، اجرای رنگ پولیشی دشواری‌های بیشتری به همراه خواهد داشت که باعث می‌شود هزینه‌ی رنگ این کابینت‌ها افزایش یابد. قطعات منبت و کنده‌کاری شده، که معمولا در مدل کابینت‌های کلاسیک وجود دارند، باعث می‌شود رنگ‌کاری آن‌ها به صورت دستی و با زحمت بیشتری صورت گیرد. اما در مقابل نیز، استفاده از این رنگ، کیفیت بسیار بالای قطعات منبت و زیبایی و درخشندگی بیشتر آن‌ها را تضمین می‌کند.

MDF polish color

رنگ پولیشی ام دی اف

امروزه به لطف ماشین CNC ، که نوعی ماشین‌آلات بسیار مدرن حکاکی است، می‌توان MDF خام را نیز همانند چوب حکاکی و منبت نمود. در این مدل، ام‌ دی‌ اف خام با توجه به مدل کابینت، درب کمد دیواری و … به صورت فرورفته یا برآمده حکاکی می‌شود، سپس به وسیله‌ی رنگ پولیشی در محیط ایزوله، رنگ‌آمیزی و سمباده‌کاری می‌شود.

معمولا در سبک کابینت کلاسیک یا مبلمان استیل کلاسیک، از ام دی اف خام به عنوان پایه و مغزی استفاده می‌شود که قیمت آن را نسبت به چوب طبیعی، اقتصادی‌تر خواهد کرد.

رنگ پولیشی روی چوب

استفاده از این رنگ، بر روی قطعات چوبی بهترین اتفاقی است که می‌تواند برای زیبایی و کیفیت چوب طبیعی رخ دهد. نقوش و گره‌هایی که در بافت طبیعی چوب وجود دارد، با استفاده از پولیش زیبایی بیشتری خواهند داشت و در واقع، بیشتر به چشم می‌آیند.

مساله دیگر، دوام و ماندگاری قطعات چوبی است که با استفاده از پولیش، کیفیت آن تضمین می‌شود. با توجه به آسیب‌پذیری چوب طبیعی و مقاومت پایین آن در مقابل رطوبت و نفوذ آب، استفاده از چنین رنگ مقاومی باعث می‌شود لوازم چوبی در برابر رطوبت، سایش و خط و خش، تا حد بسیار زیادی مقاوم شوند.

Cabinet with polished color

کابینت با رنگ پولیشی

استفاده از رنگ پولیشی برای کابینت آشپزخانه به عنوان یکی از روش‌های تزئینی برای بهبود کابینت‌های چوبی است. با توجه به این که آشپزخانه محیطی پر رفت‌وآمد است و بیشتر در معرض رطوبت، ذرات چربی و سایش قرار دارد، استفاده از این رنگ، باعث زیبایی و ارتقاء کیفیت کابینت‌ها و همچنین پیشگیری از پوسیدگی چوب می‌شود.

معمولا کابینت‌های آشپزخانه با رنگ پولیشی به رنگ سفید هستند. از نظر سبک و مدل، فرقی نمی‌کند که کابینت شما چه طرح و مدلی داشته باشد؛ در هر صورت، می‌توان با استفاده از این رنگ، کابینت‎‌ها را پوشش داد.

متریال پایه برای کابینت، می‌تواند چوب طبیعی یا ام‌دی‌اف باشد. قطعات چوب یا ام‌دی‌اف خام با دستگاه حکاکی و ابزارزنی CNC حکاکی و برش‌کاری می‌شوند و پس از تمیزکاری نهایی، رنگ می‌شوند. کابینت‌هایی که با این رنگ هستند، جزو بهترین و گرانقیمت‌ترین کابینت‌های بازار هستند که از نظر کیفیت و زیبایی حرف اول را می‌زنند. قیمت این کابینت‌ها با توجه به متریال پایه، که ممکن است چوب طبیعی یا ام‌دی‌اف خام باشد، و همچنین سبک کابینت، که ممکن است مدرن یا کلاسیک باشد، متفاوت خواهد بود.

 The difference between polished and polyurethane cabinets

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان

رنگ پلی اورتان یکی دیگر از رنگ‌هایی که در ساخت مصنوعات چوبی و کابینت آشپزخانه کاربرد دارد. پلی اورتان نیز رنگ باکیفیت و براقی است اما از نظر عمق و شفافیت که ایجاد می‌کند، به رنگ پولیشی نمی‌رسد. کابینت‌هایی که رنگ پولیشی دارند، از نظر مقاومت و کیفیت، به مراتب از کابینت‌های پلی اورتان قوی‌تر هستند. در واقع با زدن این رنگ بر روی کابینت‌ها، یک لایه‌ی عمیق شیشه‌مانند بر روی آن‌ها کشیده می‌شود که باعث می‌شود جلا و زیبایی کابینت‌ها بهبود یابد.

 سخن پایانی 

رنگ پولیشی در مقابل کیفیتی که بر روی کار ایجاد می‌کند، باعث خلق ظاهر شیک و برازنده‌ای بر روی کابینت یا سایر مصنوعات چوبی و شبه‌چوب می‌شود. دوام و ماندگاری لوازمی که با این رنگ پوشش داده می‌شوند، به شدت افزایش می‌یابد و باعث می‌شود بتوانید تا چندین سال با خیالی آسوده از زیبایی کابینت‌ها یا لوازم چوبی استفاده کنید. 

در پایان از همراهی شما با این محتوا سپاسگزاریم. چنانچه تجربه استفاده از رنگ پولیشی را بر روی کابینت آشپزخانه، مبلمان یا هر وسیله‌ی دیگری دارید، از شما دعوت می‌کنیم تجربه‌ی خود را برای ما بنویسید. 

۵/۵ - (۱ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آکس چوب