کابینت پولیشی ؛ ویژگی‌ها و نحوه‌ی ساخت این مدل از کابینت آشپزخانه

کابینت پولیشی چیست و چگونه تولید می‌شود؟

کابینت پولیشی به نوعی از متریال در ساخت کابینت آشپزخانه گفته می‌شود که از رنگ پولیشی برای رنگ کردن ام‌دی‌اف خام و یا چوب طبیعی و یا هر متریال دیگری استفاده می‌شود. کابینت پولیشی سفید، ظاهری بسیار درخشنده و شیشه‌مانند دارد و همانند یک عروس سفید در میان آشپزخانه‌تان می‌درخشد. در این محتوا قصد داریم راجع به کابینت‌های پولیشی و سبک و سیاق آن، ویژگی‌ها و نحوه‌ی ساخت این مدل از کابینت آشپزخانه با شما سخن بگوییم. امیدواریم تا انتهای این مقاله همراه وب‌سایت آکس چوب باشید.

از هر جنس و متریالی می توان در ساخت کابینت‌های پولیشی استفاده کرد و آن را به وسیله‌ی رنگ پولیشی، رنگ نمود. علت نام‌گذاری این کابینت‌‌ها به این دلیل است که از رنگ پولیشی سفید بر روی آن استفاده می‌شود. با استفاده از دستگاه‌هایی بسیار پیشرفته و در محیطی کاملا ایزوله، رنگ پولیشی طی چند مرحله بر روی کابینت پاشیده می‌شود و در نهایت با قطری در حدود سه میلیمتر، مانند یک لایه، بر روی کابینت می‌چسبد.

رنگ پولیشی احتیاج به سمباده کشی دارد تا صاف و صیقلی و براق شود. بر همین اساس، چنانچه طرح‌های کابینت ظریف و کوچک باشد، نمی‌توان از رنگ پولیشی برای کابینت استفاده کرد.

کابینت پولیشی سفید با دیوار رنگی

کابینت پولیشی، یک متریال است!

از آنجا که رنگ پاشیده شده بر روی کابینت‌های پولیشی، بسیار مقاوم و چند لایه است، این مدل از کابینت آشپزخانه ، به عنوان یک متریال و جنس شناخته می‌شود. به این معنی که کابینت پولیشی، در واقع یک متریال است و کابینتی‌ رنگ‌شده، به حساب نمی‌آید.

ازین متریال، علاوه بر کابینت‌های آشپزخانه می‌توانید در انواع کمد، کابینت حمامی، کمد دیواری، دکواتیو و حتی لوازم منزل مانند میز تلویزیون و غیره نیز استفاده کنید و خانه‌ای با دکوراسیون هماهنگ و متناسب داشته باشید.

مزیت و ویژگی‌های کابینت رنگ پولیشی :

  • کابینت رنگ پولیشی از هر متریالی که ساخته شده باشد، چیزی به اندازه سه میلیمتر بر قطر ورقی که استفاده شده، می‌افزاید. بنابراین بر مقاومت و ضخامت کار می‌افزاید.
  • رنگ پولیشی، یک لایه‌ی مقاوم است که پس از خشک شدن مانند یک سطح بسیار قوی و مقاوم به کابینت‌ها می‌چسبد و مقاومت آن‌ها را چند برابر می‌کند. کابینت‌های پولیشی زیر فشار خم نمی‌شوند و بر اثر ضربه یا خراش، دچار خط و خش نمی‌شوند. بنابراین مقاومت و زیبایی خود را برای مدت بسیار طولانی حفظ می‌کنند.
  • رنگ پولیشی لایه‌ای ضد آب است، بنابراین کابنیت پولیشی ، ضد رطوب است و در برابر نفوذ آب، مقاوم است.
  • کابینت پولیشی، غالبا به رنگ سفید براق است.
  • کابینت پولیشی، در دو سبک کلاسیک و مدرن می‌تواند طراحی و ساخته شود.
  • از آنجا که کابینت‌های پولیشی سفید و درخشنده هستند، باعث بازتاب نور بیشتر می‌شوند و فضای آشپزخانه را بزرگتر از ابعاد واقعی آن نشان می‌دهند.
  • کابینت پولیشی، چه برای آشپزخانه‌هایی با مساحت بزرگ و چه آشپزخانه‌هایی با مساحت کوچک مناسب است.
  • محیط اطراف در کابینت‌های پولیشی انعکاس داده و دیده می‌شود.
  • به دلیل آنکه پروسه رنگ کردن کابینت پولیشی بسیار تخصصی و زمان‌بر است، قیمت تمام شده‌ی این کابینت‌ها بسیار بالاست.
  • کابینت پولیشی، نمی‌تواند دارای طرح‌های ریز یا بسیار ظریف باشد، زیرا لازم است سطح آن، در چند مرحله و به دقت سمباده شود و وجود طرح‌های ظریف و کوچک، اجازه‌ی این کار را به سازنده نمی‌دهند.

انواع مواد خامی که در ساخت کابینت  رنگ پولیشی کاربرد دارند:

کابینت پولیشی، در واقع به این علت نام‌گذاری شده است که در ساخت آن از تکنولوژی رنگ پولیشی استفاده می‌شود. بنابراین با استفاده از هر متریالی می‌توان این کابینت را طراحی و تهیه نمود. به عنوان مثال، چوب طبیعی ، ام‌دی‌اف خام، فلزاتی مانند استیل و غیره، همه می‌توانند در ساخت کابینت پولیشی کاربرد داشته باشند.

بدیهی است متریالی که در ساخت کابینت پولیشی مورد استفاده قرار می‌گیرد، قیمت نهایی کار را تغییر می‌دهد. برای نمونه، پرواضح است که چوب، متریالی گرانقیمت است و کابینت رنگ پولیشی تهیه شده از آن، قیمت بالاتری نسبت به کابینت رنگ پولیشی ساخته شده از ام‌دی‌اف خام دارد.

کابینت پولیشی سفید نور طبیعیچرا کابینت پولیشی، کابینتی گرانقیمت است؟

انواع کابینت‌های پولیشی نسبت به سایر انواع کابینت‌ها، قیمت بالاتری دارد که قیمت تمام‌شده‌ی بالای آن متاثر از موارد زیر است:

  • متریالی که در ساخت کابینت پولیشی کاربرد دارد: چوب طبیعی ، ام‌دی‌اف خام، فلز و غیره
  • کارگاهی که کابینت رنگ پولیشی در آن ساخته می‌شود که باید کاملا ایزوله و عاری از هر آلودگی باشد.
  • تجهیزات اتوماتیک و مدرنی که رنگ پولیشی را به طور یکنواخت و با دقت زیاد، بر روی کابینت می‌پاشند.
  • ساخت کابینت‌های پولیشی، نیاز به تخصص بسیار بالای سازنده دارد. این کابینت‌ها بعد از رنگ شدن، باید به دقت سمباده زده شده و کاملا یک اندازه و همگن، تراز شوند.
  • ساخت کابینت‌های پولیشی ، علاوه بر مهارت کافی، پروسه‌ای بسیار زمان‌بر است.
  • اگر کابینت پولیشی از چوب طبیعی ساخته شده باشد، نیاز به طراحی‌های زیبا و جذاب بر روی چوب دارد که این مرحله نیز، نیاز به تخصص بالای سازنده دارد.
  • نصب و تراز کردن کابینت‌های پولیشی نیز، کاری کاملا تخصصی و حرفه‌ای است.

به بیانی باید گفت برای طراحی، ساخت و نصب کابینت پولیشی، به یک تیم حرفه‌ای و با تجربه نیاز است تا نتیجه‌ی نهایی کار، آن چیزی باشد که انتظار می‌رود باشد.

کابینت رنگ پولیشی نیاز به محیطی ایزوله دارد:

مهم‌ترین دلیلی که کابینت رنگ پولیشی را تبدیل به کابینت گران قیمتی کرده است، محیطی است که این کابینت در آن ساخته می‌شود. فضایی که این کابینت در آن ساخته و رنگ می‌شود، باید کاملا ایزوله باشد و از آلودگی‌ و هر گونه گرد و غبار به دور باشد. ساخت و ایجاد چنین فضایی، نیازمند تخصص و هزینه‌ی نگهداری بالا است.

کابینت پولیشی

مراحل ساخت کابینت پولیشی:

قبل از هر چیز، متریالی که در ساخت کابینت رنگ پولیشی باید بکار رود، انتخاب و ساخته می‌شود و سپس به کارگاه مخصوص ایزوله برده می‌شود. ماده‌ی خمیری مانند پولیش، به وسیله‌ی یک حلال که معمولا تینر است، رقیق شده تا به شکل کاملا یکدست و مایع در آید.

سپس رنگ بدست آمده، به وسیله‌ی پیستوله و ابزارآلات کاملا مدرن به صورت یکنواخت بر روی کار پاشیده می‌شود. از آنجا که رنگ پولیشی مانند یک لایه‌ بر روی کار می‌نشیند و قطر آن را افزایش می‌دهد، این مرحله بسیار مهم و حساس است؛ اگر رنگ، به شکل یکنواخت و همگن بر روی کابینت پاشیده نشود، اختلاف سطح ایجاد می‌شود و در پایان کار، کابینت تراز نیست و زیبایی خود را از دست می‌دهد.

دقت داشته باشید که زیبایی و درخشندگی کابینت پولیشی، به صاف و یکدست بودن آن است. بنابراین مرحله‌ی پاشیدن رنگ، نیاز به تخصص و ابزارآلات بسیار تخصصی و مدرن دارد.

کابینت پولیشی سفید با کف طوسی

پس از پاشیدن رنگ به کابینت و خشک شدن رنگ، سطح کار باید به وسیله‌ی سمباده، صاف و صیقلی شود و در اصطلاح، ساب زده شود. این مرحله چهار بار تکرار می‌شود. به این معنی که پس از پاشیدن رنگ بر روی کابینت و خشک شدن آن، ساب زده شده و دوباره و سه باره رنگ می‌شود و به وسیله‌ی سمباده ساب زده می‌شود و در نهایت بار چهارم نیز رنگ زده و سمباده می‌شود.

در مرحله‌ی آخر، سطح کار به وسیله‌ی نوعی پارچه نرم یا نمدی یا پنبه مانند، سمباده زده می‌شود تا کار بیشتر یکنواخت شود و در نهایت روغن‌کاری می‌شود تا درخشندگی آن، بیشتر به چشم بیاید.

در نهایت لایه‌ای در حدود سه میلیمتر بر روی کابینت اضافه شده که درخشندگی و مقاومت بسیار بالایی دارد و کابینت برای نصب به محل مورد نظر ارسال می‌شود.

سبک‌های رایج کابینت پولیشی:

کابینت رنگ پولیشی در سبک کلاسیک و مدرن قابل سفارش و ساخت است. بدیهی است که این کابینت، چنانچه در سبک مدرن باشد، ساده ساخته می‌شود و چنانچه در سبک کلاسیک ساخته شود، دارای نقش و نگارهای سنتی و کلاسیک است.

دستگیره‌ها در کابینت پولیشی:

انتخاب دستگیره کابینت ، تابعی از سبک آن است. اگر کابینت شما به سمت و سوی کابینت مدرن گرایش داشته باشد، لازم است از دستگیره‌های ساده، بلند و کشیده استفاده کنید و یا حتی کابینت خود را بدون دستگیره سفارش دهید.

اما چنانچه سبک کابینت آشپزخانه شما کلاسیک است، لازم است از دستگیره‌های کلاسیک یا آویزان که دارای نقش‌ونگارهای بیشتری هستند، استفاده کنید.

کابینت پولیشی سفید

نقش استادکار و سازنده کابینت پولیشی:

سطح ‌همه‌ی انواع کابینت‌های پولیشی، بسیار درخشنده و شفاف است و تصاویر و محیط اطراف در آن انعکاس داده می‌شود. چنانچه سطح کار به اندازه کافی صاف و یکدست نباشد و یا دارای ناهمواری باشد، انعکاسی که از محیط اطراف در آن دیده می‌شود، ناهمگون و تاب‌دار است و کیفیت کار را پایین می‌آورد.

می‌توان گفت در کنار متریال، طراحی و ابزارآلات پیشرفته‌ای که در ساخت کابینت پولیشی لازم است، یک استادکار ماهر و کار بلد، کار را تکمیل می‌کند.

سخن پایانی:

کابینت رنگ پولیشی در کنار مقاومت و دوام بالایی که دارد، ظاهری بسیار مدرن و جذاب دارد که چشم هر بیننده‌ای را به کابینت‌های شما میخکوب خواهد کرد. با استفاده از کابینت پولیشی، اگرچه هزینه‌ی بیشتری را نسبت به انواع دیگر کابینت متحمل می‌شوید، اما آشپزخانه‌ای جذاب و مدرن خواهید داشت و می‌توانید سال‌های طولانی از دوام و زیبایی آن لذت ببرید.

ازینکه این محتوا را در وب‌سایت آکس چوب مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مقاله در معرفی و شناخت بیشتر شما از کابینت پولیشی، مفید و سودمند واقع شده باشد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

Comments (3)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *