انزو، نام یکی از محصولات و مدلهای کابینت شرکت ایتالیایی zentique میباشد که به دلیل زیبایی و کیفیت بالا، در ایتالیا و پس از آن در جهان مشهور گشت. آنچه امروزه با نام کابینت انزو شناخته میشود نوعی کابینت آشپزخانه ساخته شده از ام دی اف خام با روکش pvc است که به وسیلهی رنگ پولیشی یا پلی اورتان پوشش داده میشود. معمولا ورق ام دی افی که در ساخت کابینت انزو به کار میرود، ضخیمتر از سایر انواع کابینت است. همچنین از لایهی ضخیمتر pvc برای پوشاندن آن استفاده میشود. پس از روکش شدن ورق ام دی اف با روکش pvc ، هر قطعه از کابینت در محیط ایزوله توسط رنگ پولیشی یا پلی اورتان مجددا رنگآمیزی میشود تا کیفیت و مقاومت کابینت بالاتر رود. کابینت انزو معمولا در رنگ سفید یا رنگهای خنثی و در طرح و مدلهای کلاسیک یا نئوکلاسیک به بازار عرضه میشود. این کابینت به دلیل استفاده از رنگ پولیشی یا پلی اورتان، ظاهر شفاف و بسیار براقی دارد؛ همچنین مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت، ضربه و خط و خش دارد.
دربارهی کابینت انزو بیشتر بدانیم!
آنچه در ایران تحت عنوان کابینت آشپزخانه انزو فروخته میشود، در واقع الهامی است از کابینت برند انزو تولید شرکت خارجی Zentique ساخته میشود و به همین دلیل شاید بهتر باشد این کابینتها را طرح انزو بنامیم؛ چون هیچ یک از آنها توسط خود شرکت Zentique ساخته نشدهاند، بلکه توسط شرکتهای ایرانی و به تقلید از کابینت برند انزو طراحی و تولید میشوند که البته کیفیت بسیار بالایی دارند و به عنوان متریالی درجه دو شناخته نمیشوند!
به طور کلی، هر چه که در ساخت و طراحی کابینت انزو به کار میرود، از ورق ام دی اف گرفته تا چسب به کار رفته، ورق pvc و رنگ پولیشی همه از متریال درجه یک و باکیفیت هستند که باعث میشود این کابینت از کیفیت، دوام و قیمت بالاتری نسبت به دیگر کابینتها داشته باشد. کابینت انزو، کیفیت و زیبایی را توامان به آشپزخانه شما میآورد و فضایی شیک و لوکس در خانه ایجاد میکند.
کابینت آشپزخانه انزو سفید و سیاه
تفاوت کابینت آشپزخانه انزو با ممبران
همانطور که اشاره کردیم، کابینت انزو نوعی از کابینت آشپزخانه وکیوم (نام دیگر کابینت ممبران، وکیوم میباشد) است، که مانند کابینت وکیوم، مغزی آن از جنس ورق MDF بوده و از طریق دستگاه پرس، روکش پی وی سی روی آن وکیوم و چسبانده میشود. تا اینجای کار روند تولید هر دو کابینت یکی است؛ اما تفاوت در کجاست؟!
با وجود شباهتهایی که در میان این دو مدل وجود دارد، کابینت انزو کاملاً متفاوت با ممبران یا همان کابینت وکیوم است. برخی از مهمترین تفاوتهای میان این دو مدل از کابینت عبارتند از:
- تفاوت در ضخامت ورق و ضخامت روکش
کابینتهای انزو معمولاً از ورقهای ام دی اف با ضخامت بیست و پنج میلیمتری ساخته میشوند. این در حالی است که ضخامت ورق در کابینت ممبران تنها شانزده میلیمتر است. همچنین در قطر روکش نیز، ضخامت روکش پی وی سی در کابینت انزو بیشتر است.
- تفاوت در طراحی ظاهری
کابینت ممبران قطر لبهی بیشتری در مقایسه با کابینت انزو دارد؛ به این معنی که کابینت انزو در عین حالی که قطر بیشتری دارد، اما ظریفتر به نظر میرسد و دلیل آن این است که در چهار طرف درب کابینت انزو، برش و طراحی وجود دارد و باعث میشود لبهی درب آن قطر کمتر و ظرافت بیشتری داشته باشد.
- تفاوت در رنگ
کابینت انزو معمولاً به رنگ سفید براق یا طیف رنگهای روشن و خنثی ساخته میشوند؛ این در حالی است که کابینتهای آشپزخانه ممبران از متنوعترین مدل کابینتها از نظر رنگ محسوب میشوند. در واقع، تنوع رنگ از ویژگیهای منحصر به فرد کابینت ممبران محسوب میشود.
- تمیزکاری سادهتر
کابینتهای انزو سطحی کاملا صاف و صیقلی دارند، تمیز کردن آنها به طور قابل توجهی آسانتر از کابینتهای ممبران است.
- تفاوت در قیمت
با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد و نوع متریال بهکار رفته در کابینتهای انزو میتوان انتظار داشت که قیمت این نوع از کابینتها بالاتر از قیمت کابینتهای ممبران باشد.
کابینت آشپزخانه انزو در چه رنگهایی تولید میشود؟
رنگکاری یکی از مهمترین مراحل تولید کابینت آشپزخانه انزو به شمار میرود که در محیطهای خاصی و به شکل ایزوله انجام میشود تا هیچ نوع ناخالصی یا گرد و غباری بر روی رنگ کابینت ننشیند و رنگ آن کاملا صاف و صیقلی باشد. بیشترین رنگی که در کابینتهای طرح انزو به کار میرود، سفید است.
رنگ سفید نور را بیشتر منعکس میکند و به همین دلیل، آشپزخانه بزرگتر و روشنتر جلوه میکند. با توجه به این که کابینت انزو، رنگی شفاف و آینهمانند دارد، از نظر درخشندگی، شبیه به کابینت هایگلاس است؛ به همین دلیل کابینت انزو را میتوان ترکیبی از کابینتهای سبک کلاسیک و کابینت هایگلاس سفید در نظر گرفت…
کابینت انزو به غیر از سفید، در رنگهای خنثی مانند شیری، مشکی، خاکستری و کرم بیشتر ساخته میشود.

مزایا و معایب کابینت آشپزخانه انزو
کابینت آشپزخانه انزو دارای مزایا و معایبی است که قبل از خرید باید مورد توجه قرار بگیرند. دلیل اصلی محبوبیت کابینتهای انزو، زیبایی، سادگی و مقاومت بالای این کابینت است؛ در نتیجه، این کابینتها برای کسانی که علاقهای به کابینتهای مدرن ندارند اما شلوغی کابینتهای کلاسیک را نیز نمیپسندند، گزینهای ایدهآل و مقاوم محسوب میشود.
مزایای کابینت انزو
از نظر ظاهر، کابینتهای انزو بسیار درخشنده و براق هستند و فضای آشپزخانه را شیک و مدرن میکنند. کابینتهای انزو، به خصوص نوع پولیشی، از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردارهستند. به دلیل استفاده از رنگ پولیشی و روکش پی وی سی ضد آب، مقاومت این کابینتها در برابر رطوبت نیز بسیار بالا است؛ در نتیجه، امکان نفوذ رطوبت به داخل مغزی کابینت وجود ندارد.
به طور کلی مزایای کابینت انزو عبارتند از:
- براقیت و درخشش بالا که باعث میشود آشپزخانه شیک و مجلل به نظر برسد.
- افزایش روشنایی فضا که دلیل آن انعکاس بالای نور به دلیل سطح درخشندهی این کابینت است.
- استحکام بسیار بالا به دلیل داشتن دربهای قطور و محکم.
- رنگ سفید براق این نوع کابینت، باعث بزرگتر جلوه کردن آشپزخانه میشود.
- تمیزکاری کابینت انزو به دلیل سطح صاف و صیقلی آن آسان است.
- عمر طولانی (کابینتهای انزو در صورتی که از کیفیت استانداردی برخوردار باشند، میتوانند بیشتر از ۲۰ سال عمر کنند)
- مقاومت در برابر حرارت (کابینت انزو از مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت برخوردار هستند)
معایب کابینت انزو
کابینت انزو با وجود مزایای بسیاری که دارند، نقاط ضعفی نیز دارد؛ مهمترین معایب کابینت آشپزخانه انزو به شرح زیر است:
- کیفیت و زیبایی طراحی کابینت آشپزخانه انزو وابسته به مهارتهای سازنده کابینت است. این مسئله در انواع دیگر کابینت کمرنگتر است. در نتیجه، برای داشتن یک کابینت انزو کامل و بینقص باید در انتخاب کابینتساز بسیار دقت کرد و هزینهی بیشتری صرف نمود.
- تعمیر این نوع از کابینتهای آشپزخانه نسبت به باقی مدلها دشوارتر است؛ زیرا باید طرح و رنگ همان کابینت را پیدا کرد که چندان ساده نمیباشد.
- اگر قصد انتخاب کابینتهای آشپزخانه انزو با طراحیهای بسیار ظریف (فرورفتگی و برجستگی بسیار زیاد) هستید، باید به این نکته توجه کنید که روکش پی وی سی و دستگاه وکیوم، نمیتواند مغزی را به طور کامل پوشش دهد. به منظور برطرف کردن این مشکل، بهتر است به سراغ طراحیهای سادهتر و با ظرافت کمتر بروید.
- کابینتهای آشپزخانه انزو از تنوع بالای طراحی و رنگ برخوردار نیستند. به همین دلیل، مورد پسند افرادی که به دنبال طرحهای خاص یا رنگهای متنوع میگردند، قرار نمیگیرند.
- قیمت کابینتهای آشپزخانه انزو در مقایسه با سایر انواع کابینتها (به عنوان مثال، کابینتهای ممبران و هایگلاس) بالاتر است.
نحوهی تولید کابینت آشپزخانه انزو
فرآیند تولید کابینت انزو بسیار شبیه به کابینت ممبران است. در گام نخست، ام دی اف خام با قطر بیست و پنج میلیمتر، برش داده میشود. سپس، درب کابینت با دستگاه سی ان سی حکاکی شده و سپس به وسیلهی روکش پی وی سی وکیوم میشود. در مرحلهی بعد، دربها به منظور رنگکاری به کارگاههای ایزوله مخصوص ارسال میشوند. در واقع، رنگکاری را میتوان مرحلهی نهایی تولید کابینت آشپزخانه انزو در نظر گرفت. رنگکاری کابینتهای انزو به دو روش انجام میشوند:
- استفاده از رنگ پولیشی
- استفاده از رنگ پلی اورتان
رنگکاری کابینت انزو در محیطی مخصوص و ایزوله انجام میشود و فرایند آن چندین مرحله دارد؛ کابینت انزو با رنگ پولیشی مقاومت بیشتری نسبت به رنگ پلی اورتان دارد و از نظر درخشندگی نیز درخشندهتر است. انتخاب هر کدام از این دو رنگ، سلیقهای است و هر دو از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

کابینت پولیشی چیست
کابینت پولیشی در واقع نوعی از کابینت آشپزخانه انزو است که در آن به جای روکش وکیوم، رنگ پولیشی به کار می رود. رنگ پولیشی در واقع یکی از خاصترین رنگ هایی است که بر روی MDF قرار می گیرد. پولیش مادهای است غالباً به شکل مایع که البته گاهی نیز به صورت خمیری و اسپری نیافت می شود. پولیش بر روی سطوح مختلف به کار می رود و باعث از بین بردن آلودگیها و خط و خش از سطح آنها میشود.
سطوح مختلف اعم از پلاستیکی، شیشهای، چوبی و فلزی را می توان با استفاده از پولیش، شفاف و درخشنده کرد. استفاده از پولیش چوب میتواند به خوبی خط و خشهای ریز را از روی سطح چوب پاک کرده و درخشندگی را به سطح چوب هدیه دهد. علاوه بر آن می تواند باعث بازسازی سطح چوب گردیده و به خوبی از اکسید شدن آن محافظت نماید.
مکانیسم عملکرد پولیش به این صورت است که با برداشتن یک لایه نازک از رنگ، خط و خشها را پر كرده و آنها را از بين میبرد و در نتیجه جلا و درخشندگی خاصی را به سطح مورد نظر ارائه می کند. در واقع پولیش به دلیل اینکه حاوی مواد ساینده است همچون سنباده عمل میکند. پولیش بسته به نوع آن میتواند به صورت زبر و یا نرم باشد. اکثر پولیشها حاوی واکس نیز هستند تا جلا و درخشندگی لازم را به سطح مورد نظر ارائه دهند.
مزیت مدل کابینت پولیشی نسبت به کابینت آشپزخانه انزو معمولی (دارای روکش وکیوم) در این است که اگر روی درب کابینت پولیشی دچاز خط و خش ایجاد شود قابل ترمیم می باشد. اما از سوی دیگر استفاده از پولیش در چندین نوبت نیز می تواند مضر باشد چراکه ضخامت لایه بیرونی و محافظ رنگ بدنه (کیلر) را کاهش داده و در نتیجه آن، میزان آسیب پذیری رنگ در برابر عوامل زیست محیطی مخرب نیز کم می شود.
قیمت کابینت پولیشی
کابینت آشپزخانه انزو به طور کلی قیمت بالاتری نسبت به کابینت های وکیوم و کابینت های هایگلاس دارند؛ با این حالهزینه کابینت انزو در حالتی که رنگ پولیشی بخورد حتی از کابینت های انزو عادی نیز بیشتر است و تا متری ۳۰۰ هزار تومان نیز افزایش می یابد.
در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت کابینت پولیشی گران تر از کابینت آشپزخانه انزو معمولی است می توان به ۳ عامل اشاره کرد: اولاً در کابینت پولیشی از رنگ ایستاده استفاده می شود که قیمت بالایی دارد ثانیاً شیوه پاشش این رنگ باید در محیطی کاملاًً ایزوله و عاری از هرگونه گرد و غبار صورت پذیرد و تدارک چنین فضایی خود نیاز به هزینه دارد. ثالثاً لازمه اجرای این کابینت، خرید دستگاه های تمام اتوماتیک است که گران قیمت هستند.
کابینت انزو برای چه آشپزخانه ای مناسب است؟
تقریبا در هر آشپزخانهای میتوان از کابینت انزو استفاده نمود؛ اما به دلیل این که سبک انزو نئوکلاسیک و کلاسیک است، پلانهایی که متراژ بسیار کوچکی دارند، کاندید مناسبی برای این کابینت نیستند؛ هر چه متراژ آشپزخانه بیشتر و بزرگتر باشد، کابینت انزو زیبایی خود را بیشتر به نمایش میگذارد. در پلانهای کوچک بهتر است از طرحهای ساده و رنگهای روشن، مانند سفید، بیشتر استفاده کنید که فضای آشپزخانه دلبازتر به نظر برسد.
چه صفحهای برای کابینتهای آشپزخانه انزو مناسب است؟
اشاره کردیم که کابینت آشپزخانه انزو در دسته کابینتهای سبک کلاسیک و نئوکلاسیک قرار میگیرند. همانطور که میدانید، کابینتهای کلاسیک شکیلتر و البته گرانتر از سایر مدلهای کابینت هستند. یکی از مهمترین المانهای موجود در کابینت کلاسیک، صفحهی انتخاب شده بر روی کابینتها است. این صفحه میتواند نقش بسیار مهمی در طراحی ظاهری کابینتها و در مجموع فضای آشپزخانه داشته باشد.
خوشبختانه، صفحهکابینت یا همان کانتر، از نظر تنوع گسترده است و از متریال طبیعی یا مصنوعی برای آن استفاده میشود. با توجه به این که کابینت انزو، کابینتی لوکس و گرانقیمت است، هر چه هزینهی بیشتری صرف خرید صفحهی کابینت آشپزخانه انزو کنید، زیبایی این کابینتها بیشتر به چشم خواهد خورد. سنگ طبیعی (مانند مرمر و گرانیت) و سنگ مصنوعی (مانند کورین و کوارتز) از بهترین گزینهها برای کابینتهای انزو هستند.



سخن پایانی
کابینت انزو به دلیل مقاومت بسیار بالا و زیبایی چشمنوازی که در طراحی و ظاهر آشپزخانه ایجاد میکند، محبوبیت بسیاری پیدا کرده است و جزو پرفروشترین کابینتها در آشپزخانههای لوکس و مد روز است. برای انتخاب این کابینت، حتما از طراحان باتجربه در امور دکوراسیون داخلی منزل استفاده کنید تا با توجه به فضای آشپزخانه، بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهد.
از این که تا پایان همراه این محتوا بودهاید از شما سپاسگزاریم؛ امیدواریم مطالب ارائه شده در انتخاب بهترین کابینت برای آشپزخانهتان، مفید و سودمند واقع شده باشد.
خیلی شلوغ از مد افتادس
اولا کابینت ی چیز کاملا سلیقه ای هست!
دوما کابینت انزو گرون ترین نوع کابینت MDF هست!
سوما هر اشپزخانه ای با ی کابینت قشنگ میشه قرار نیست همه کابینت ساده بزنن!
چهارما اگر بخواید کابینتتون مد روز باشه باید یکی دو سال ی بار کابینتارو عوض کنید!
ممنون بابت آزادی بیانی که به مخاطبینتون میدین :))