کابینت آلومینیوم

کابینت آلومینیوم

کابینت آلومینیوم چیست؟

کابینت آلومینیومی به مدلی از کابینت گفته می‌شود که از ورق‌هایی از جنس فلز آلومینیوم ساخته شده است. اگر چه فلزات مختلف، مانند ورق آلومینیوم، ورق استیل و ورق گالوانیزه، در سال‌های دور به وفور در دکوراسیون خانه و آشپزخانه کاربرد داشته‌اند، اما مدل‌های امروزی کابینت آلومینیومی جدید و مد روز هستند. در واقع، به کارگیری ورق آلومینیوم در همه یا بخشی از  طراحی آشپزخانه‌های جدید، مجددا این روزها ترند شده و از مدرن‌ترین مُدهای طراحی به  حساب می‌آید. از مزایای به کارگیری فلزاتی چون آلومینیوم در آشپزخانه می‌توان به کیفیت بالا، زیبایی و ظاهر درخشنده آن اشاره کرد؛ مقاومت در برابر حرارت، مقاومت در برابر رطوبت، خاصیت ضد زنگ زدگی و خوردگی و همچنین، نگهداری آسان از دیگر ویژگی‌های کابینت‌های آلومینیومی است.

کاربرد کابینت آلومینیوم

با توجه به مقاومت و استقامت بسیار بالای کابینت‌های آلومینیوم، این کابینت‌ها در آشپزخانه‌های صنعتی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و مواردی این چنینی کاربرد گسترده‌ دارند. در منازل، در صورتی که دوست دارید از یک کابینت منحصر بفرد و خاص اما مقاوم استفاده کنید، بهتر است به سراغ کابینت‌های جذاب آلومینیوم بروید!

 

در چه فضاهایی می‌توان از کابینت آلومینیومی استفاده کرد؟

به طور کلی فلزات قیمت بالاتری از چوب و سایر متریال قابل استفاده در آشپزخانه دارند؛ به همین دلیل، بیشتر در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که وجودشان توجیه اقتصادی داشته باشد. همانطور که اشاره شد، آشپزخانه‌های صنعتی، آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی از اصلی‌ترین مکان‌هایی هستند که کابینت آلومینیومی یا صفحات فلزی قابل استفاده هستند. البته رد پای این کابینت‌ها را در منازل و آشپزخانه‌های مسکونی نیز می‌توان یافت اما به دلیل آن که قیمت بالایی دارند، معمولا در آشپزخانه‌های مسکونی استفاده نمی‌شوند. با این وجود اگر میل دارید کابینت‌های قوی، شیک و مدرن داشته باشید و با هزینه‌ی آن هم مشکلی ندارید، می‌توانید از کابینت و صفحات آلومینیومی استفاده کنید. قابل به ذکر است کابینت‌های آلومینومی از نظر قیمت، از کابینت‌های استیل ارزان‌تر هستند. 

کابینت آلومینیومی در چه سبکی کاربرد دارد؟

فلزات، از جمله آلومینیوم، مانند چوب و یا ام دی اف خام، قابلیت برش‌خوری و حکاکی ندارند و به همین دلیل فقط در سبک مدرن به کار می‌روند. در سبک مدرن، خطوط زاویه‌دار و صفحات فلت و صاف با رنگ‌های روشن و خنثی مد نظر هستند و کابینت آلومینیومی به خوبی می‌تواند در چنین فضاهایی کاربرد داشته باشد. ظاهر براق و درخشنده ورق آلومینیوم، که می‌تواند کاملا براق یا مات انتخاب شود، باعث بازتاب و انعکاس نور دریافتی در آشپزخانه می‌شود که در سبک مدرن و طراحی معاصر بسیار مورد توجه است.

در آشپزخانه‌های صنعتی و تجاری، معمولا کل کابینت‌ها را از جنس آلومینیوم انتخاب می‌کنند و بحث زیبایی چندان قابل توجه نیست؛ اما در آشپزخانه‌های مسکونی می‌توان از ترکیب کابینت آلومینیومی با سایر متریال استفاده کرد؛ چوب، سنگ و شیشه از بهترین متریال برای ترکیب با آلومینیوم هستند که باعث ایجاد فضای گرم در محیط شده و  آشپزخانه را از فضای صرفا صنعتی دور می‌سازد.

مزایا کابینت آلومینیوم

کابینت‌های آلومینیومی سبک وزن هستند و در مقابل ضربه و خط و خش مقاومت نسبتا بالایی از خود نشان می‌دهند. این کابینت‌ها بسیار مقاوم و ضد آب هستند و به دلیل این که فلز هستند، قابل بازیافت بوده و به طبیعت آسیب نمی‌رسانند. شست‌وشو و تمیزکاری این کابینت‌ها نیز آسان است.

علاوه بر این، کابینت‌های آلومینیومی به دلیل داشتن سطحی صاف و براق، به فضای آشپزخانه جلوه‌ای مدرن و شیک می‌بخشند. این ویژگی آن‌ها را به گزینه‌ای مناسب برای طراحی‌های مینیمال و ساده تبدیل کرده است و به خوبی با دیگر عناصر فلزی و شیشه‌ای هماهنگ می‌شوند.

معایب کابینت آلومینیوم

آلومینیوم فلز است و با توجه به اینکه فلزات گرانبها هستند، قیمت این کابینت‌‎ها نسبتا بالا است. این کابینت‌ها طرح و رنگ محدودی دارند و فقط در سبک مدرن کاربرد دارند. همچنین نسبت به حرارت حساسیت زیادی دارند و خیلی سریع، با قرار دادن یک شیء داغ، سریع داغ می‌شوند.

طیف رنگی کابینت آلومینیوم چگونه است؟

برای حفظ کیفیت و دوام آلومینیوم، کابینت‌های ساخته شده از آن به وسیله‌ی رنگ استاتیک رنگ می‌شود. به دلیل پروسه‌ی رنگ نسبتا دشوار و همچنین تقاضای محدودی که برای این کابینت‌ها وجود دارد، این کابینت‌ها فقط در رنگ‌های خاصی ساخته می‌شوند و طیف رنگی گسترده‌ای، مانند کابینت‌های ام دی افی، ندارند.

 

چرا باید از کابینت آلومینیوم استفاده کنیم؟

مقاومت و کیفیت بالا از جمله موارد مهمی است که استفاده از کابینت‌های آلومینیوم و استیل را توجیه می‌کند. این کابینت‌ها معمولا در فضاهایی که نیاز به شست‌وشو و ضدعفونی دائم کابینت‌ها و آشپزخانه است، نصب می‌شوند؛ مانند آشپزخانه‌های تجاری و رستوران‌‎ها.

نگهداری از کابینت آلومینیوم چگونه است؟

یکی از دلایلی که کابینت‌های ساخته شده از آلومینیوم و استیل مورد توجه قرار دارند، کیفیت بالای آن‌ها در برابر کثیفی و نگهداری آسان‌شان است. فلزاتی مثل آلومینیوم، در برابر رطوبت و هوای مرطوب مقاوم هستند و دچار زنگ‌زدگی نمی‌شوند. خوردگی و پوسیدگی از این کابینت‌ها به دور است و اگر به طور کامل از آلومینیوم ساخته شده باشند، حتی قابل شست‌وشو نیز هستند. بنابراین اصلی‌ترین دشمن کابینت آشپزخانه، که آب و رطوبت است، بر این کابینت‌ها اثر منفی ندارد!

تغییر رنگ و لکه پذیری نیز در مدل کابینت آلومینیومی صفر است و این کابینت‌ها به راحتی دچار خرابی نمی‌شوند (مگر از مواد شیمیایی اسیدی استفاده شود). وزن کم و دوام زیاد این کابینت‌ها باعث می‌شود کابینت‌های ساخته شده از فلز آلومینیوم کیفیت و ماندگاری بالایی در برابر آسیب‌های آشپزخانه داشته باشند و تا سال‌های سال کیفیت اولیه و زیبایی خود را حفظ کنند.

تمیزکاری کابینت آلومینیومی

با یک دستمال نمدار آغشته به مواد شوینده‌ی سبک می‌توان به راحتی این کابینت‌ها را تمیز کرد. از ویژگی‌های متمایز کابینت‌های استیل و آلومینیومی، نحوه‌ی تمیزکاری ساده‌ی آن است و دقیقا به همین دلیل است که در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها کاربرد دارند؛ بنابراین کار شما برای تمیزکاری این مدل کابینت دشوار نخواهد بود!

  • هنگام تمیز کاری کابینت‌ آلومینیوم نباید از مواد نوک تیز و زبر، مانند برس‌های سیمی یا سیم ظرفشویی استفاده کنید؛ زیرا بر شفافیت و درخشندگی آن اثر منفی می‌گذارد و حتی  ممکن است باعث ایجاد خراش بر روی آن شود. الکل و مواد ضد باکتری بر روی این متریال اثر منفی ندارد، بنابراین چنانچه تمایل داشته باشید، می‌توانید کابینت‌های آلومینیومی و استیل را با این مواد گندزدایی کنید.
  • هرگز نباید از شوینده‌های اسیدی برای تمیز کاری کابینت آلومینیومی یا استیل استفاده کنید؛ فلزات با مواد اسیدی و غیر استاندارد، واکشن شیمیایی نشان می‌‎دهند و ممکن است آسیب ببیند. (استفاده از شوینده‌های اسیدی باعث می‌شود ورق آلومینیوم دچار پوسیدگی و تغییر رنگ شود و زیبایی خود را از دست بدهد.)
  • استفاده از مواد شوینده‌ی معمولی در آشپزخانه، مانند آب و سرکه، آب و مایع ظرفشویی، یا محلول آب و پودر لباس‌شویی از بهترین شوینده‌ها برای تمیزکاری این کابینت‌ها هستند و در سریع‌ترین زمان ممکن و بدون آسیب رساندن به کابینت، آن را تمیز و پاکیزه می‌کنند.

نکات مهم مراقبت از کابینت‌های فلزی و آلومینیومی

  • فلزات پر سر و صدا هستند و بر اثر ضربه ممکن است آسیب ببینند؛ (البته آسیب دیدگی فلزات بستگی به ضخامت ورق به کار رفته دارد). بنابراین هنگام باز و بسته شدن درب کابینت‌ها باید به آرامی این کار را انجام دهید تا سر و صدای ایجاد نشود یا کابینت دچار آسیب نشود.
  • لازم است لولاها و تجهیزات کابینت‌های آلومینیومی را هر چند وقت یکبار روغن کاری کنید. روغن کاری به موقع و مداوم این کابینت‌ها، باعث می‌شود روند باز و بسته شدن درب‌ها آسان‌تر صورت گیرد، خوردگی در لولاها ایجاد نشود و از ایجاد صدای دلخراش نیز پیشگیری شود.
  • اجسام سنگین و سخت را با شتاب بر روی کابینت‌های فلزی قرار ندهید یا مراقبت باشید که اجسام سخت با آن برخورد نکند. همانطور که می‌دانید فلزات چکش پذیر هستند و قابلیت شکل پذیری دارند؛ البته اگر ضربه‌ی سخت و محکمی به آن‌ها وارد شود!!! شاید تجربه‌ی آسیب دیدگی یخچال‌های سیلورو استیل را بر اثر برخورد با اجسام سخت را داشته باشید! بنابراین اگر کابینت‌هایتان فلزی است باید مراقب باشید ضربه‌ی سختی به آن وارد نیاید. 
  • از ایجاد خراش و برخورد اجسام نوک تیز با کابینت اجتناب کنید؛ خصوصا اگر کابینت‌ها رنگ شده‌اند نباید اجازه دهید اجسام نوک تیز با آن برخورد کند. حتی رنگ اتومبیل نیز با برخورد اجسام نوک تیز خراش می‌یابد و این موضوع در مورد کابینت‌های آلومینیومی یا استیل رنگ شده نیز صدق می‌کند.

مدل کابینت آلومینیوم

کابینت آلومینیومی نسل جدید کابینت‌های مقاوم و باکیفیت است که ظاهری مدرن و درخشنده به آشپزخانه می‌بخشد. در منازل، برای زیباتر کردن این کابینت‌ها از سایر مواد طبیعی مانند شیشه، چوب و سنگ استفاده می‌شود تا فضای آشپزخانه شیک‌ و جذاب به نظر برسد.

 

 

۴/۵ - (۳۰ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آکس چوب