مناسب ترین جنس کابینت آشپزخانه
کابینت ها جزو اصلی ترین تجهیزات هر آشپزخانه ای هستند و باید بر طبق اصول و قواعدی طراحی و ساخته شوند تا بتوانند نیاز شما را تامین کنند. همچنین هماهنگی آن ها با دکوراسیون داخلی منزل، مساله ی مهمی ست که باید به آن توجه کرد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ساخت متریال جدید، انواع مختلفی از کابینت های آشپزخانه با طرح ها و رنگ های مختلف و البته کاربرد های متفاوت ساخته و تولید می شوند که هر کدام با ویژگی های مختلفی که دارند، برای انواع مناطق جغرافیایی و محیطی متناسب هستند.
مساله ی بهای کابینت هم موضوع مهمی است که نمی توان آن را در انتخاب کابینت مد نظر قرار نداد. در این محتوا ما قصد داریم انواع مختلفی از کابینت را که در منازل ایرانی متداول تر هستند را به شما معرفی کنیم و ویژگی های هر یک را بیان کنیم تا شما با آگاهی از آن ها بتوانید مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه را انتخاب کنید.
معرفی انواع کابینت
قبل ازین که به معرفی انواع کابینت و انتخاب بهترین جنس کابینت آشپزخانه برای خانه ی شما بپردازیم، این نکته را مد نظر داشته باشید، هر متریالی که معرفی می شود می تواند در قسمت های مختلفی از کابینت مانند بدنه، اسکلت و در آن قرار گیرند و یا به صورت ترکیبی از آن استفاده شود. در ادامه همراه وب سایت آکس چوب باشید:
کابینت های تمام چوب:
کابینت های چوبی از دیرباز مهمان خانه ها و زینت بخش آشپزخانه ها بودند. چوب منحصر بفرد است و می تواند عطر و بوی طبیعت و یک زندگی کلاسیک را برای شما به ارمغان بیاورد. کابینت های چوبی همواره مد هستند و از گران قیمت ترین انواع کابینت ها هم محسوب می شوند. اگر سبک خانه شما کلاسیک است و تمایل دارید از لوازم و ابزار آلات طبیعی در دکوراسیون منزل خود استفاده کنید، کابینت های چوبی می توانند مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه برای شما باشند.
ویژگی های کابینت چوبی را با هم مرور می کنیم:
- یکی از بهترین متریال برای دکوراسیون داخلی منازل هستند.
- کابینت های چوبی قابل بازیافت هستند.
- کابینت های چوبی در برابر نفوذ آب، آسیب پذیرند.
- قیمت بسیار بالاتری نسبت به سایر کابینت ها دارند.
- کابینت های چوبی نیاز به مراقبت ویژه دارند.
- می توان کابینت های چوبی را رنگ کرد. رنگ های سفید و قهوه ای از متداولترین رنگ های کابینت های چوبی هستند.
- ساخت و تولید کابینت های چوبی بسیار زمان بر است و ساخت و نصب آن ها نیاز به تخصص دارد.
- تمیز کاری کابینت های چوبی تابع رعایت قوانین خاصی است تا آسیبی به چوب وارد نیاورد.
کابینت ام دی اف:
ام دی اف از ضایعات دور ریختنی چوب تشکیل می شود که توسط دستگاه خرد شده و به وسیله چسب رزین و حرارت به همدیگر چسبیده می شوند. لایه ی ام دی اف بعد از خشک شدن، روکش می شوند، بنابراین تنوع رنگ بسیار بالایی دارند. ام دی اف رایج ترین متریالی ست که در ساخت کابینت آشپزخانه استفاده می شود و کاربرد های فراوانی در دکوراسیون داخلی منزل و ساخت مبلمان، کمد دیواری، انواع میز و سایر لوازم چوبی منزل دارد. اگر فکر می کنید بهترین جنس کابینت آشپزخانه برای منزل شما می تواند ام دی اف باشد، در ادامه به ویژگی های این نوع کابینت توجه کنید:
- کابینت ام دی اف، پرکاربردترین متریال رایج در ساخت کابینت آشپزخانه است.
- کابینت ام دی اف، از نظر قیمت، مناسب است.
- کابینت ام دی اف، در برابر رطوبت هوا و گرما از خود مقاومت نشان می دهد.
- تنوع رنگ و مدل کابینت ام دی اف بسیار بالاست.
- با استفاده از متریال ام دی اف، انواع مختلفی از کابینت ها را می توان طراحی و ساخت.
- کابینت ام دی اف، به صورت هلال هم قابل استفاده است.
- ساخت، تولید و نصب کابینت ام دی اف، بسیار آسان است.
- تمیز کردن کابینت ام دی اف، دشوار نیست و به راحتی می توان این نوع کابینت را تمیز کرد.
کابینت های فلزی:
امروزه استفاده از کابینت های فلزی چندان مرسوم نیست اما به علت کاهش هزینه همچنین کم کردن وزن کلی کابینت ها، در بسیاری از آشپزخانه ها، از اسکلت فلزی کابینت استفاده می شود. اگر تمایل ندارید هزینه ی زیادی برای کابینت صرف کنید، می توانید بدنه ی کابینت هایتان را فلزی انتخاب کنید و درب های آن را از جنس ام دی اف انتخاب کنید.
چنانچه قصد دارید کل کابینت های آشپزخانه را فلزی کنید، باید بدانید که این کابینت ها نسبت به سایر انواع کابینت مقرون به صرفه تر هستند. در ادامه ویژگی های کابینت های فلزی را با هم مرور می کنیم تا بهتر بتوانید مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه را برای خود تهیه کنید:
- بهای ارزان کابینت های فلزی از مزیت های مهم آن محسوب می شود.
- کابینت های فلزی وزن سبکی دارند.
- هنگام باز و بسته شدن، سر و صدا ایجاد می کنند.
- در مواجه با رطوبت دچار زنگ زدگی می شوند.
- به مرور زمان در اثر ضربات رنگ آن ها می پرد و باید مجددا رنگ آمیزی شوند.
کابینت آشپزخانه هایگلاس:
کابینت هایگلاس، شکل دیگری از کابینت ام دی اف است با این تفاوت که لایه ی بیرونی آن از جنس پلکسی گلاس است. پلکسی گلاس، متریالی از جنس پلاستیک بسیار براق است که از نظر شفافیت مانند شیشه عمل می کند. کابینت آشپزخانه هایگلاس بسیار درخشنده و براق است و نمای بسیار مدرنی را به آشپزخانه شما می بخشد. کابینت هایگلاس یکی از پر طرفدار ترین متریال رایج در ساخت کابینت آشپزخانه است و قیمت آن از نظر اقتصادی کمی گران تر از کابینت ام دی اف است. کابینت هایگلاس با ویژگی های منحصر بفردی که دارد می تواند مناسب ترین جنس کابینت آشپزخانه برای آشپزخانه های کوچک و البته بزرگ باشد که در ادامه ویژگی های بیشتری از این نوع کابینت را برای شما بازگو می کنیم:
- تنوع رنگی کابینت هایگلاس بسیار بالاست.
- کابینت هایلگلاس به شدت صاف و صیقلی ست و بازتاب نور بسیار بالایی دارند.
- تمیز کاری کابینت هایگلاس به دلیل صاف وصیقلی بودن آن، نسبت به سایر کابینت ها بسیار راحت تر است.
- کابینت های هایگلاس رنگ های روشن، یکی از مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه برای فضاهای کوچک است.
- کابینت هایگلاس در آشپزخانه های کم نور بسیار پر کاربرد است و مانند یک منبع نوری عمل می کند.
- لبه ها و گوشه های کابینت هایگلاس، تیز است و در برابر خط و خش، آسیب پذیر است.
- اثر و رد انگشت بر روی کابینت هایگلاس باقی می ماند.
- با استفاده از کابینت هایگلاس، کابینت های ترکیبی بسیار زیبایی را می توان طراحی و تولید کرد.
کابینت آشپزخانه پی وی سی:
کابینت پی وی سی، از متریال پی وی سی که بین ۱.۵ تا ۲ سانتی متر، ضخامت دارد ساخته می شود. ماده اولیه کابینت پی وی سی، پلاستیک فشرده است، بنابراین کابینت پی وی سی، صد در صد در برابر رطوبت و نفوذ آب، مقاوم است. به دلیل همین ویژگی ضد رطوبت بودن، کابینت پی وی سی معمولا در کابینت های زیر سینک ظرفشویی، کمد های استخر، کابینت های حمامی و روشویی ها کاربرد فراوان دارد. استفاده از پی وی سی، برای تمام کابینت های آشپزخانه چندان متداول نیست، زیرا قیمت این نوع کابینت نسبت به سایر کابینت ها، گران تر است و استفاده از آن چندان مقرون بصرفه نیست. کابینت آشپزخانه پی وی سی، مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه برای مناطق جغرافیایی مرطوب به شمار می آید، زیرا در برابر آب، کاملا مقاوم است. در ادامه با سایر ویژگی های کابینت آشپزخانه پی وی سی، بیشتر آشنا می شویم:
- صد در صد در برابر نفوذ آب مقاوم است.
- از نظر وزن، کابینت های پی وی سی، سبک تر از انواع دیگر هستند.
- قیمت کابینت پی وی سی، بسیار بالاست.
- تنوع رنگ کابینت پی وی سی، چندان بالان نیست که البته این مساله در حال پیشرفت است.
- کابیت پی وی سی، کاملا مصنوعی است و به همین علت تجدید ناپذیر است.
- نصب و ساخت کابینت پی وی سی، بسیار آسان تر از انواع دیگر کابینت هاست.
- کابنیت های پی وی سی، عمر بسیار طولانی دارند و مراقبت از آن ها بسیار ساده و آسان است.
- وزن کابینت های پی وی سی، بسیار سبک است.
کابینت آشپزخانه ممبران:
کابینت ممبران یا وکیوم به دلیل ویژگی های منحصر بفردی که دارد می تواند مناسب ترین جنس کابینت آشپزخانه برای منزل شما است. این کابینت که از ام دی اف خام تشکیل شده است، ابتدا توسط دستگاه سی ان سی، طراحی می شود و بعد از آن به صورت کاملا یکپارچه روکش یا وکیوم می شود. طرح هایی که بر روی کابینت ممبران زده می شود، می تواند مدرن یا کلاسیک باشد. طرح های سلطنتی و کلاسیک، یکی از متداول ترین طرح هایی ست که با استفاده از کابینت ممبران ساخته می شود. اگر به سبک کابینت های اشرافی و کلاسیک علاقمند هستید و تمایل ندارید هزینه ی زیادی بابت ساخت کابینت های چوبی بپردازید، کابینت آشپزخانه ممبران مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه شما ست. در ادامه بیشتر راجع به آن با شما گفتگو می کنیم:
- کابینت ممبران، از نظر اقتصادی بهایی بالاتر از رنج متوسط دارد.
- کابینت ممبران به دلیل روکش پی وی سی، در برابر نفوذ آب، مقاوم است.
- کابینت ممبران در سبک کلاسیک و مدرن کاربرد دارد. طرح های کلاسیک و قدیمی که در گذشته به وسیله ی تراش چوب ساخته می شده است، امروزه با کابینت ممبران قابل طراحی است.
- رنگ بندی کابینت ممبران، بسیار متنوع است.
- به دلیل ضد آب بودن کابینت ممبران، دوام و ماندگاری آن بسیار بالاست.
- تمیز کاری کابینت ممبران بسیار ساده است زیرا این کابینت در برابر نفوذ آب، آسیب ناپذیر است و می توان به راحتی آن را تمیز کرد.
کابینت آشپزخانه اچ پی ال:
کابینت اچ پی ال، همان ام دی اف است که به وسیله لایه بسیار قوی از ترکیب لایه های سلولزی و رزین های فنولیک ساخته می شود. کابینت اچ پی ال، کابینتی بسیار مقاوم و زیباست که در طر ح ها و رنگ های متنوع تولید می شود. کابینت اچ پی ال، قیمت بالایی دارد و علاوه بر کابینت در سایر تزئینات ساختمانی هم کاربرد دارند. می توان گفت کابینت اچ پی ال، مناسب ترین جنس کابینت آشپزخانه به لحاظ دوام و ماندگاری ست، چرا که دوام و عمر متوسط کابینت اچ پی ال، تقریبا سی سال تخمین زده می شود.
ویژگی های کابینت آشپزخانه اچ پی ال:
- کابینت اچ پی ال، دارای خاصیت الکترواستاتیک یعنی ضد نفوذ الکتریسیته است.
- کابینت اچ پی ال، قابل شستشو و ضد باکتری است بنابراین در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها، کاربرد فراوانی دارد.
- کابینت اچ پی ال، فشار و ضربات را به راحتی تحمل می کند و در برابر حرارت هم مقاومت بسیار بالایی دارد.
- تنوع طرح و مدل کابینت آشپزخانه اچ پی ال، بسیار بالاست.
- کابنیت اچ پی ال، در برابر مواد شیمیایی و اسیدی بسیار مقاوم است.
سخن پایانی:
کابینت آشپزخانه نقش مهمی در آشپزخانه و منزل شما ایجاد می کند. هر نوع کابینت ویژگی ها، کاستی ها و نقطه ی قوت مخصوص به خود را دارد که برای هر سلیقه و هر محیطی می تواند متفاوت باشد. سلیقه و نیاز شما، اصلی ترین دلیل انتخاب مناسبترین جنس کابینت آشپزخانه است که می تواند در انتخاب کابینت ها به شما یاری برساند. ما در این محتوا انواع رایجی از مناسب ترین جنس کابینت آشپزخانه را همراه با ویژگی هایشان به شما معرفی کردیم و امیدواریم این مقاله بتواند در انتخاب مناسب ترین جنس کابینت آشپزخانه شما سودمند واقع شود. ازین که همراه وب سایت آکس چوب بوده ای از شما سپاسگزاریم.
دیدگاهتان را بنویسید