کابینت کلاسیک چیست ویژگی‌های آن چیست؟

کابینت کلاسیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

سبک دکوراسیون کلاسیک، از دیرباز تاکنون پرطرفدار بوده و هنوز هم جزو مدل‌های فاخر و لوکس طراحی و چیدمان منزل به حساب می‌آید. از آنجا که امروزه هم‌گام‌سازی و هماهنگی بین قسمت‌های مختلف دکوراسیون الزامی است، بنابراین در دکوراسیون سبک کلاسیک، باید از کابینت‌ غیر مدرن استفاده نمود. کابینت‌های کلاسیک، ظاهری حجم‌دار و آراسته دارند و انواع طرح‌های سلطنتی و کنده‌کاری‌های سنتی  بر روی بدنه‌ی آن‌ها دیده می‌شود. استفاده ازین کابینت‌ها در آشپزخانه‌های امروزی، مرسوم و منطبق بر مد روز است و افراد بسیاری در سراسر دنیا تمایل دارند ازین کابینت‌های زیبا و دوست داشتنی در آشپزخانه‌هایشان استفاده نمایند. در ادامه قصد داریم بیشتر راجع به انواع کابینت کلاسیک و ویژگی‌های آن سخن بگوییم. از شما دعوت می‌شود مخاطب این محتوا در وب‌سایت آکس چوب باشید:

به چه کابینت‌هایی کلاسیک گفته می‌شود؟

به طور کلی، کابینت آشپزخانه در دو سبک مدرن و کلاسیک به بازار عرضه می‌شود. کابینت مدرن ، شکل ساده‌ و بی‌آلایش کابینت آشپزخانه است که در آن، سادگی، حرف اول را می‌زند. در کابینت مدرن ، خبری از انواع تزئینات و ریزه‌کاری‌های پیچیده و دشوار نیست و همه‌ چیز در اوج سادگی آراسته می‌شود. همانطور که از اسم کابینت مدرن بر می‌آید، این سبک کابینت، سبک نسبتا جدیدی در چیدمان منزل و آشپزخانه به حساب می‌آید.

نقطه‌ی مقابل سبک مدرن، سبک کلاسیک وجود دارد که بسته به سلیقه‌ی مشتری، پر از کنده‌کاری‌ها و تزئینات ریز و درشت است. سبک کلاسیک ، بیانگر معماری و دکوراسیون دوران باستان است و ابدا ساده نیست. اگر چه سبک کلاسیک چه در آشپزخانه و چه در دکوراسیون منزل، از دیرباز وجود داشته، اما شکل امروزی آن، بسیار جدید است و استفاده از آن را می‌توان سبکی نوین در طراحی خانه و آشپزخانه دانست.

انواع کابینت کلاسیک ، همانطوری که از اسم‌شان پیداست یادآور سنت‌ها و خصوصیات معماری دوران باستان و گذشته می‌باشند، ازین رو می‌توانند فضایی لوکس و مجلل و در عین حال سنتی و نوستالژیک را در ذهن بیننده ایجاد کنند.

درب‌ها و بدنه‌ی کابینت classic ، دارای طرح‌های برجسته و فرورفته است و انواع حکاکی‌ها بر روی آن مشاهده می‌شود. نقش‌های سلطنتی، منبت شده و اشرافی، انواع گل‌دکوراتیو‌ و سرستون‌های کنده‌کاری شده، ستون‌های خراطی‌ شده، گل‌گونیا و بسیاری دیگر، در کابینت کلاسیک دیده می‌شوند و ظاهر یک آشپزخانه‌ی اشرافی و کلاسیک را در ذهن تداعی می‌کند.

کابینت کلاسیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

پر واضح است که کابینت کلاسیک ، خصوصیات متفاوتی از کابینت مدرن دارد که در ادامه آن‌ها را بازگو خواهیم کرد.

  • برای آشپزخانه‌های بزرگ و جادار مناسب است

کابینت کلاسیک ، بهتر است در آشپزخانه‌های بزرگ و جادار تعبیه شود. استفاده از کابینت کلاسیک در آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال، یک اشتباه فاحش است؛ زیرا این مدل کابینت بسیار پر جرئیات و شلوغ است و بدنه‌ی آن دارای ابعاد برجسته و حجیم می‌باشد. پس چنانچه در فضاهای کوچک بکار گرفته شود، باعث شلوغ‌تر شدن فضا و کوچک‌تر نشان دادن آشپزخانه می‌شود؛

اگر آشپزخانه‌تان کوچک است، پیشنهاد می‌دهیم از انواع کابینت ساده مانند کابینت مدرن استفاده کنید.

  • کابینت کلاسیک دارای طرح‌های منبت و معرق‌کاری است

اصلی‌ترین ویژگی‌ کابینت کلاسیک ، حکاکی‌های روی بدنه‌ی آن است. بسته به سلیقه‌ی مشتری و نوع کابینت، انواع طرح‌های منبت ، معرق و خراطی بر روی این نوع کابینت حکاکی می‌شود. این طرح‌ها الزاما باید قرینه‌سازی شوند تا زیبایی آن حفظ شود.

حکاکی‌های ایجاد شده‌ بر روی بدنه‌ی کابینت، ممکن است توسط هنر دست صورت گیرد و یا به وسیله‌ی ماشین‌آلات انجام شود که بالطبع، نمونه‌های دست‌ساز آن گرانقیمت‌تر و نفیس‌تر است و بسیار با ارزش می‌باشد.

  • کابینت کلاسیک بزرگ و جادار است

کابینت کلاسیک بیانگر سبک معماری گذشته است و در گذشته نیز، عمق کابینت‌ها بیشتر از امروز طراحی می‌شدند، بنابراین کابینت‌هایی که به سبک کلاسیک طراحی می‌شوند، معمولا عمق بیشتری نسبت به کابینت‌های مدرن دارند و شما می‌توانید وسایل بیشتری را درون آن‌ها جای داده و ساماندهی کنید.

 

  • کابینت کلاسیک در رنگ‌های سنگین و وزین دیده می‌شود

استفاده از رنگ‌های خاص و پر انرژی، مختص کابینت مدرن است و در کابینت کلاسیک دیده نمی‌شود! انواع کابینت کلاسیک معمولا در رنگ‌های سنگین مانند سفید، خاکستری، قهوه‌ای، کرم، مشکی و رنگ‌هایی ازین دست دیده می‌شود. استفاده از رنگ‌های خاص مانند نارنجی، زرد یا قرمز در کابینت کلاسیک جایی ندارند.

  • کابینت‌های کلاسیک ، دارای ویترین و بخش‌هایی برای تزیین می‌باشند

در کابینت کلاسیک ، جنبه‌ی ظاهری بسیار با اهمیت است و حتما در طراحی آن، بخش‌هایی برای نمایش اشیاء تزئینی تعبیه می‌شود که به کابینت‌های ویترینی معروف است. این کابینت‌ها معمولا درب شیشه‌ای دارند و شما می‌توانید انواع اشیاء تزئینی و زیبا را درون آن بگذارید و به هر چه زیباتر شدن فضای آشپزخانه‌تان کمک کنید. کابینت‌های تزئینی در سبک کابینت نئوکلاسیک نیز دیده می‌شوند. انواع کابینت دکوری به شکل بسیار ساده و بدون درب، در کابینت مدرن نیز مشاهده می‌شوند که به کابینت طاقچه‌ای مشهورند.

  • در کابینت کلاسیک باید از دستگیره‌‌های پر زرق و برق استفاده نمود

همانطور که اشاره شد، کابینت کلاسیک ، بسیار پر زرق و برق است و ظاهری نمایشی دارد؛ بنابراین کابینت‌های بدون دستگیره، در آن جایگاهی ندارند. دستگیره‌های مناسب کابینت کلاسیک ، بسته به نوع سلیقه‌ی مشتری، می‌تواند از جنس‌ فلزات با ارزشی چون مس، برنج، برنز و حتی نقره باشد که در این صورت، ظاهری بسیار وزین‌تر و زیباتر به آشپزخانه‌ی شما می‌بخشد. انواع دستگیره‌هایی شیشه‌ای و چینی یا حتی چوبی نیز می‌توانند گزینه‌‌های زیبا و البته ارزان‌تری برای کابینت‌های آشپزخانه‌ی شما باشند.

استفاده از دستگیره‌های ساده و کشیده برای کابینت‌های کلاسیک ، ابدا مناسب نیستند و نباید مورد استفاده قرار گیرند.

  • کانتر و پیشخوان کابینت کلاسیک معمولا سنگ است

متریالی که به عنوان صفحه‌ی روکابینتی و پیشخان در کابینت کلاسیک استفاده می‌شود، معمولا سنگ است. نوع سنگ، بسته به جنس کابینت‌ها و رنگ آن‌ها متفاوت است و ممکن است از سنگ‌های مصنوعی یا سنک طبیعی تشکیل شده باشد. سنگ مرمر، سنگ گرانیت و سنگ کوارتز، اصلی‌ترین متریالی هستند که به عنوان صفحه‌ی روکابینتی در کابینت کلاسیک کاربرد دارند.

جزئیات در کابینت کلاسیک

  • هود در کابینت کلاسیک دیده نمی‌شود

هود آشپزخانه در کابینت کلاسیک ، با قاب‌ها و تزئینات حکاکی شده، پوشانده می‌شود و نباید به چشم آید. برای پوشاندن هود آشپزخانه، از انواع سرستون‌ها و قاب‌های کلاسیک استفاده می‌شود تا هود به طور کامل از دید بیننده پنهان بماند.

  • در طراحی کابینت کلاسیک ، نظم و قرینه‌گی باید رعایت شود

طراحی کابینت کلاسیک ، بسیار قاعده‌مند است و نظم و قرینه‌گی در ظاهر آن باید حفظ شود. در طراحی کابینت کلاسیک نمی‌تواند از طرح‌های شلخته استفاده نمود و هر یک تزئینات و طرح‌ها باید به صورت قاعده‌مند و به شکل قرینه در جای خود قرار گیرند.

کابینت کلاسیک چیست و از چه متریالی تشکیل می‌شود؟

در گذشته، کابینت کلاسیک منحصرا از جنس چوب طبیعی تشکیل می‌شده است؛ امروزه نیز کابینت کلاسیک تمام چوب ، عالی‌ترین و گران‌ترین نمونه‌ی کابینت کلاسیک به حساب می‌آید. کابینت‌های تمام چوب ، به طور کامل از چوب طبیعی تشکیل شده‌اند و کنده‌کاری‌ها و منبت‌های تشکیل شده بر روی آن‌ها به صورت دست‌ساز انجام می‌شود، علاوه بر آن پروسه ساخت و تولید و همین‌طور نصب آن‌ها دشوار و زمان‌بر است، بنابراین قیمت تمام‌شده‌ی آن‌ها بسیار بالاست و البته باید گفت که بسیار نفیس و دارای ارزش هنری می‌باشند.

انواع چوب‌های طبیعی که در ساخت کابینت کلاسیک تمام چوب به کار می‌روند، چوب راش، افرا، گردو، گیلاس، بلوط و غیره می‌باشند که هر کدام بسته به نوع خود، بافت، رنگ و طرح‌های طبیعی بسیار جذابی دارند و البته قیمت‌های هر کدام نیز متفاوت است.

به غیر از کابینت‌های تمام چوب، انواع کابینت روکش چوب نیز در سبک کلاسیک تولید می‌شود. این کابینت‌ها از مغزی و متریال ام‌دی‌اف خام تشکیل شده است که با روکش چوب طبیعی پوشش داده می‌شود و قیمت کمتری نسبت به کابینت‌های تمام چوب کلاسیک دارند؛ این کابینت‌ها نیز در گروه کابینت‌های گرانقیمت دسته‌بندی می‌شوند.

کابینت ممبران ، نمونه‌ی دیگری از کابینت کلاسیک است که امروزه به دلیل قیمت بسیار پایینی که نسبت به کابینت‌های تمام چوب دارد، بسیار پرطرفدار و رایج است. کابینت ممبران ، از ام‌دی‌اف خام تشکیل شده است و توسط روکش pvc پوشش داده می‌شود. ام‌دی‌اف خام در ابتدا توسط دستگاه‌ cnc طراحی و حکاکی می‌شود و سپس به صورت کاملا یکپارچه با pvc پوشش داده می‌شود.

کابینت ممبران در مقابل آب و رطوبت بسیار مقاوم است و در صورتی که توسط شرکت‌ها و کارگاه‌های خوب و ممتاز تولید شود، می‌تواند بسیار مقاوم و بادوام باشد.

ممبران هم کابینت کلاسیک است

کابینت کلاسیک چیست و انواع آن کدام است؟

کابینت کلاسیک فارغ از جنس و متریال تشکیل دهنده‌ی آن، می‌تواند دارای طرح‌های مختلفی باشد. به عنوان مثال، اگر متشکل از طرح‌ها و مدل‌های روم باستان باشد به کابینت‌ رومی مشهور است و چنانچه برگرفته از مدل‌های قرن ۱۸ و ۱۹ اروپا باشد به کابینت نئوکلاسیک و دوران ویکتوریایی مشهور است. کابینت کلاسیک می‌تواند متشکل از طرح‌ها و مدل‌های ایرانی و باستانی باشد و دارای طرح‌ها و سرستون‌های آریایی و تخت جمشید باشد. همچنین می‌توانید در مدل‌های ساده‌تر طراحی شود و به طرح‌های سنتی‌تر و ساده‌تر گرایش داشته باشد.

کابینت کلاسیک چیست و برای طراحی آن چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

  • کابینت کلاسیک برای آشپزخانه‌های متوسط و بزرگ مناسب است.
  • اگر آشپزخانه‌ی شما سایز متوسط دارد، بهتر است از طرح‌های ساده‌ی کابینت کلاسیک استفاده کنید و از شلوغ‌کاری افراطی بپرهیزید.
  • استفاده از طرح‌های درشت، باعث بزرگتر و حجیم‌تر نشان دادن فضای آشپزخانه خواهد شد.
  • استفاده از طرح‌های ریز کابینت کلاسیک ، باعث کوچک‌تر نشان دادن و شلوغ‌تر کردن فضای آشپزخانه می‌شود و برای فضاهای بزرگ و پرنور مناسب است. همچنین تمیزکاری این مدل از کابینت‌ها به دلیل ریزه‌کاری‌هایی که دارد، کمی دشوارتر است.
  • به طور کلی کابینت کلاسیک باید در بازه‌های زمانی کوتاه‌تری تمیز شود، زیرا ذرات چربی و گرد و غبار، در بین درزها و طرح‌های آن انباشته می‌شود.
  • در آشپزخانه‌های بزرگ، می‌توانید از رنگ‌های تیره‌تر، مانند قهوه‌ای سوخته استفاده کنید، اما چنانچه آشپزخانه‌ی شما دارای سایز متوسط است یا نورگیر نیست، بهتر است از کابینت‌های رنگ روشن مانند سفید یا کرم استفاده کنید.
  • نورپردازی مناسب، نقش مهمی در زیباتر نشان دادن انواع کابینت کلاسیک دارد.
  • در کابینت کلاسیک ، باید از سینک ظرف‌شویی و شیرآلاتی که به سبک کلاسیک و سنتی آراسته شده‌اند استفاده کنید تا زیبایی کار دو چندان شود.
  • چنانچه در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ، از کابینت کلاسیک استفاده می‌کنید لازم است از شلوغ‌کردن فضای عمومی آشپزخانه بپرهیزید.
  • لوستر، سینک ظرف‌شویی، شیرآلات، دستیگره‌های درب آشپزخانه، کلید و پریزهای برق و سایز جزئیات موجود در آشپزخانه باید در راستای هماهنگی با کابینت کلاسیک طراحی و نصب شوند.

طراحی کابینت کلاسیک

کلام پایانی:

کابینت کلاسیک یکی از پرطرفدارترین انواع کابینت آشپزخانه به حساب می‌آید و نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان طرفداران بی‌شماری دارد. همانطور که در این مقاله بیان شد، کابینت کلاسیک ظاهری اشرافی و سلطنتی دارد، بنابراین در خانه‌ها و آشپزخانه‌های بزرگ و جادار مناسب است، همچنین برای نصب این کابینت‌ها در آشپزخانه، باید وسایل و لوازم منزل‌تان نیز به سبک کلاسیک طراحی و انتخاب شده باشند.

ازین که تا پایان این محتوا همراه وب‌سایت آکس چوب بوده‌اید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب بیان شده در این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

Comments (2)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *