تمیز کردن کابینت آشپزخانه ؛ کابینت های چوبی ، فلزی و رنگ شده….

تمیز کردن کابینت آشپزخانه ؛ کابینت های چوبی ، فلزی و رنگ شده.

تمیز کردن کابینت آشپزخانه

هر آشپزخانه ای با هر دکوراسیون و هر نوع کابینتی که در آن تعبیه شده باشد، نیازمند تمیزکاری ست. آشپزخانه ، یکی از محل های پر رفت و آمد در هر خانه ای محسوب می شود و فضایی ست که در آن غذا طبخ می شود. ذرات غذا و چربی ناشی از پخت و پز، به همه ی جای آشپزخانه شما نفوذ می کنند و کابینت ها هم ازین قاعده استثنی نیستند. بعضی کابینت ها، به دلیل جنس یا رنگ خود، نیاز به تمیز کاری بیشتری دارند و در مقابل انواع دیگری نیز هستند که ذرات چربی یا کثیفی را کمتر نشان می دهند و به دلیل جنسشان ذرات چربی به سهولت از آن ها زدوده می شود و نیاز چندانی به تمیز کاری ندارند. در هر صورت تمیز کردن کابینت آشپزخانه یک اصل مهم در هر آشپزخانه ای است و برای حفظ و نگهداری کابینت ها، همچنین زیبایی آن ها، ضروری ست. در ادامه آکس چوب شما را با نحوه تمیز کردن کابینت آشپزخانه چوبی، رنگ شده و فلزی بیشتر آشنا خواهد ساخت. همراه ما تا انتهای مقاله باشید:

 

روش های عمومی تمیز کردن کابینت آشپزخانه
روش های عمومی تمیز کردن کابینت آشپزخانه

روش های عمومی تمیز کردن کابینت آشپزخانه :

اگر به طور ماهانه یا هفتگی کابینت های آشپزخانه خود را تمیز می کنید، احتمالا نیاز به تمیز کننده  های قوی نخواهید داشت، زیرا ذرات چربی به کابینت های شما نفوذ نکرده اند و نیاز به محلول های چربی زدای قوی نخواهید داشت. ما در ابتدا شما را با سه روش ساده و عمومی که باعث می شود کابینت شما به راحتی تمیز شود آشنا می کنیم:

  • دستمال های نانو و آب گرم:

امروزه انواع دستمال های نخی یا نانو در بازار وجود دارند و به دلیل نرمی و عدم پرز دهی، گزینه ی بسیار خوبی برایت تمیز کردن کابینت آشپزخانه خواهند بود. به شما پیشنهاد می دهیم حتما چند عدد ازین دستمال ها خریداری کنید و در منزل نگهداری کنید و شک نداشته باشید که حتما به کارتان خواهد آمد. دستمال را با آب گرم خیس کنید و به سطح کابینت ها بکشید. اگر به طور مداوم این کار را بکنید، کابینت های شما همیشه تمیز خواهند بود و نیاز به استفاده از مواد شوینده قوی نخواهید داشت.

  • محلول تمیز کننده خانگی:

از قدیم سرکه و جوش شیرین، یکی از بهترین تمیز کننده های طبیعی چربی زدا به شمار می آمدند. یک لیوان سرکه را با یک قاشق چای خوری جوش شیرین و یک لیوان آب گرم ترکیب کنید. دستمال نخی نرم را به این ترکیب آغشته کنید و به سطح کابینت های خود بکشید. اگرچه این محلول، طبیعی است و به کابینت های شما ضرری نخواهد رساند، اما هر روزه هم نباید ازین محلول استفاده کنید.

جوش شیرین با سرکه برای تمیز کردن کابینت آشپزخانه

  • سایر محلول های تمیز کننده:

ترکیب آب گرم و یک تمیز کننده از هر نوعی که باشد، می تواند سطح کابینت شما را تمیز کند و ذرات چربی را از آن بزداید. پودر ماشین لباس شویی، مایع ظرفشویی و یا مقداری صابون، هر کدام را می توانید به عنوان تمیز کننده استفاده کنید. دو لیوان آب گرم را با مقدار کمی ازین مواد مخلوط کنید و دستمال را به آن آغشته کرده و به سطح کابینت ها بکشید. سپس با دستمال خشک دیگری، آن را پاک کنید.

به یاد داشته باشید، هرگز نباید از محلول های اسیدی یا مایع سفید کننده استفاده نکنید. این دو ماده به جنس کابینت شما آسیب می زنند و باعث از بین رفتن رنگ کابینت شما خواهند شد.

  • روش های عمومی تمیز کردن کابینت آشپزخانه

برای تمیز کردن کابینت آشپزخانه می توانید از اسپری های چند منظوره نیز استفاده کنید. این اسپری ها به راحتی در فروشگاه ها قابل خریداری هستند. لکه های چربی را به وسیله چند پاف از تمیز کننده چند منظوره اسپری نمایید و بعد از چند دقیقه با دستمال پاک کنید.

روش های عمومی تمیز کردن کابینت آشپزخانه

روش های تخصصی تمیز کردن کابینت آشپزخانه :

تمیز کردن کابینت آشپزخانه بستگی مستقیم به جنس کابینت دارد. هر نوع کابینتی بسته به جنسی که از آن تشکیل شده است به یک نوع تمیز کننده بستگی دارد. کابینت های فلزی، کابینت های چوبی و کابینت های رنگ شده، هر کدام به وسیله ی انواع مختلفی از تمیز کنندها ها، قابل تمیز کاری هستند که در ادامه ما به تفصیل روش های رایج هر کدام را بازگو خواهیم کرد:

کابینت های چوبی:

بهترین مواد تمیز کننده برای برای تمیز کردن کابینت چوبی، پاک کننده های روغنی مخصوص چوب است. این پاک کننده ها، معمولا در فروشگاه وجود دارند و برای پیدا کردن آن ها نیاز نیست به سختی بیفتید. در صورتی که این مواد را نتوانستید پیدا کنید می توانید از روش های زیر نیز استفاده کنید:

  • استفاده از مواد شوینده ی سبک مانند مایع ظرفشویی:

دو لیوان آب را با یک قاشق مایع ظرفشویی مخلوط کنید و با دستمالی آغشته به آن، کابینت را تمیز کنید و سپس با یک دستمال خشک، آن را پاک کنید. در نظر داشته باشید کابینت های چوبی را خیلی خیس و مرطوب نکنید، چون رطوبت ممکن است لایه ی براق کننده چوب را از بین ببرد.

  • استفاده از سرکه:

ترکیب دو لیوان آب گرم و یک لیوان سرکه، می تواند باعث زدودن چربی از روی کابینت شما شود. این ترکیب برای کابینت های چوبی مناسب است و آسیبی به آن ها نخواهد زد.

روش های تخصصی تمیز کردن کابینت آشپزخانه

  • استفاده از جوش شیرین:

سخت ترین لکه های چربی باقیمانده بر روی کابینت چوبی، باید با جوش شیرین زدوده شوند. خمیری از ترکیب آب و جوش شیرین، تهیه کنید. سپس دستمال را به آن آغشته کنید و به روی لکه بکشید و سپس با دستمال دیگری آن را خشک کنید.

به یاد داشته باشید، برای از بین بردن لکه های چربی کابینت های چوبی، مجاز به استفاده از هیچ ماده ی دیگری به غیر از مواردی که در بالا گفته شد، نیستید.

 

کابینت های چوبی، جزو گرانترین کابینت های موجود در بازار محسوب می شوند. بنابراین باید جوانب احتیاط را در نظر بگیرید. از هر کدام از روش های بالا که برای تمیز کردن کابینت آشپزخانه چوبی استفاده می کنید، ابتدا یک گوشه از کابینت که چندان جلوی چشم نیست را  با مواد شوینده تمیز کنید و چند ساعتی صبر کنید. بعد ازینکه مطمئن شدید مشکلی برای رنگ کابینت شما پیش نیامده، می توانید ازین روش برای سایر قسمت های کابینت استفاده کنید. هرگز بدون امتحان کردن اقدام به تمیز کاری کابینت های چوبی نکنید.

کابینت های رنگ شده با رنگ روغنی:

کابینت های رنگ شده، دوام بیشتری نسبت به کابینت های چوبی دارند و برای تمیز کردن کابینت آشپزخانه از مواد شوینده ی قوی تری می توان استفاده کرد. همه ی مواردی را که برای تمیز کاری کابینت های چوبی اشاره شد را می توانید برای کابینت های رنگ شده، نیز استفاده نمایید.

علاوه بر روش های بالا، می توانید کابینت های رنگ شده را با مواد شوینده چند منظوره که اسیدی نیستند، تمیز کنید و نگران از بین رفتن مایع براق کننده نباشید. این مواد شوینده چند منظوره معمولا در سوپر مارکت ها موجودند و به سهولت خواهید توانست آن ها را تهیه کنید. برای شروع کار، مواد پاک کننده را روی سطوح چربی اسپری نمایید و با اسکاچ یا دستمال، به صورت محکم بر روی ذرات چربی بکشید تا چربی محو شود.

در نظر داشته باشید، جوش شیرین یکی از قوی ترین مواد پاک کننده برای ذرات چربی است و البته بهترین ماده تمیز کننده برای کابینت های رنگ شده نیز است.  بنابراین برای این کابینت ها هم مانند کابینت های چوبی، می توانید از جوش شیرین استفاده کنید.

نکته:

اگر کابینت های شما با مواد رنگی بر پایه آب، مانند رنگ پلاستیک، رنگ شده اند، نباید آن ها را با آب تمیز کنید، زیرا این رنگ ها در آب حل می شوند. خصوصا در استفاده از جوش شیرین دقت کنید زیرا ممکن است باعث سایش رنگ کابینت های شما شود.  

کابینت های رنگ شده با رنگ روغنی:

تمیز کردن کابینت آشپزخانه فلزی:

کابینت های فلزی یکی از آسان ترین کابینت ها برای تمیز کاری هستند. تمام روش های بکار رفته در کابینت های تمام چوب و رنگ شده، به جز جوش شیرین ، مناسب کابینت های فلزی هستند. محلول سرکه و آب، محلول آب و مواد شوینده خانگی مانند صابون و مایع ظرفشویی، پاک کننده های چند منظوره غیر اسیدی، همه اینها مناسب کابینت های فلزی هستند. تنها ماده ای که نباید هرگز از آن در تمیز کردن کابینت های فلزی استفاده کنید، جوش شیرین است.

نکته: در تمیز کردن کابینت آشپزخانه فلزی، لازم است از ماندن آب و رطوبت بر روی سطح کابینت جلوگیری کنید زیرا باعث زنگ زدگی کابینت خواهد شد.

تمیز کردن کابینت آشپزخانه فلزی

سخن آخر:

تمیز کردن کابینت آشپزخانه ، می تواند به زیبایی، دوام و ماندگاری کابینت شما کمک کند. هر نوع کابینت، بسته به نوع متریالی که از آن ساخته شده، نیازمند مواد شوینده خانگی یا شیمیایی مخصوص به خود است. هرگز بدون اطلاعات قبلی و تحقیق، از مواد شوینده مختلف برای کابینت های خود استفاده نکنید.

باز هم به شما پیشنهاد می دهیم کابینت های خود را به صورت مستمر و پیاپی تمیز کنید و اجازه ندهید ذرات چربی به مدت طولانی بر روی بدنه ی کابینت شما باقی بمانند و باعث چسبندگی و از بین رفتن رنگ کابینت های شما شوند. ازین که این محتوا را در آکس چوب خواندید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم موارد یاد شده برایتان مفید باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

Comments (3)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *