اصول طراحی آشپزخانه : نکاتی که باید بدانید و رعایت کنید
چه قصد اسباب کشی به خانه جدید را داشته باشید و چه بخواهید خانه فعلی تان را بازسازی کنید در هر صورت آگاهی از یک سری اصول و اندازه های طراحی آشپزخانه میتواند کمک شایانی به شما برای درک بهتر چیدمات وسایل و دکور بندی ها داشته باشد. بدین ترتیب شما هنگام توضیحات طراحان گیج نمی شوید و یا حتی می توانید نظر و سلیقه خود رانیز هنگام طراحی اعلام کنید.
رعایت کردن اصول طراحی کابینت آشپزخانه و دقت بسیار در آن به ایجاد یک نتیجه درست کمک میکند . در ایجاد یک فضای کاربردی، هر میلیمتر در نظر گرفته میشود و برخی از معیارهای اولیه وجود دارد که صاحبخانه باید مطمئن شود که در ابتدای فرآیند طراحی انجام میشود.
اندازه های استاندارد در اصول طراحی کابینت آشپزخانه
راهروهای کار و راهروهای عبور : راهروهای کاری، جایی است که افراد در آشپزخانه میایستند تا کار کنند، درحالیکه راهروهای عبور برای کاربران و ساکنین در اطراف آشپزخانه است. اگرچه اندازه ایده ال بسته به فضا و طراحی ال شکل ، یو شکل و یا موازی میتواند متفاوت باشد، عرض راهرو یا عرض پیشخوان آشپزخانه باید حداقل ۱.۰۶ متر باشد، درحالیکه راههای عبور باید بهاندازهای ۰.۹ متر باشد.این یکی از اصول طراحی آشپزخانه می باشد که باید برای راحتی افراد رعایت شود.
رعایت این نکات ریز در اصول طراحی آشپزخانه مدرن باعث می شود شما و بقیه افراد در فضاهای مختلف آشپزخانه بتوانید به راحتی کار کنید و تداخلی در انجام امور ایجاد نشود.این جزئیات شاید به چشم نیایند اما در نتیجه کار بسیار تاثیر گذار است.
ارتفاع پیشخوان آشپزخانه : ارتفاع پیشخوان آشپزخانه مورد بعدی است. بهعبارتدیگر، پیشخوان مناسب آشپزخانه یا میز آشپزخانه در آشپزخانه مورد بعدی ما است . ارتفاع پیشخوان باید متناسب با ارتفاع و اندازه شما باشد، بنابراین برای شما یا کاربر اصلی در خانه خود برای استفاده از فضای کارآمدتر، راحتتر است تا از آن استفاده کند. یک قاعده کلی برای دنبال کردن یک ارتفاع راحت برای پیشخوان آشپزخانه ، اندازهگیری تا نوک آرنج است . با اینوجود، یک مکان ایده ال برای شروع، ارتفاع استاندارد برای پیشخوان آشپزخانه باید بین ۰.۸ متر تا ۰.۹ متر باشد.
عرض پیخشوان نیز در حالت استاندارد بین ۶۰ تا ۶۶ سانتی متر در نظر گرفته می شود.
مناطق اماده سازی غذا :
مناطق آماده سازی ، پیشخوان آشپزخانه را هم در عرض و هم عمق پوشش میدهد. محدوده آمادگی غذا در کنار آشپزخانه باید حداقل ۰.۳ متر گستردگی داشته باشد، درحالیکه منطقه کنار ظرفشویی باید حداقل ۰.۴۵ متر عرض باشد. در کنار عرض، عمق متوسط یک میز کار ۰.۶ متر است. این فضا، برای داشتن یک منطقه کار مولد در آشپزخانه کافی است. ایده ال برای قرار دادن تمام انواع اقلام، ازجمله ظروف کوچک بدون فشار بیشازحد برای رسیدن به هر چیزی است و معمولا در کنا رسینک قرار میگیرد تا رفت و آمد کمتر انجتم گیرد.
فضای بین کابینتهای بالایی و پیشخوان آشپزخانه :
یکی دیگر از اندازه هایی که در اصول طراحی آشپزخانه باید رعایت کنید فضای بین کابینت هایی بالایی و پیشخوان است. فاصله مناسب بین پیشخوان آشپزخانه و کابینتهای بالا باید طوری باشد که کابینتها مزاحمت ایجاد نکند ، اقلام بهراحتی قابلدسترس باشد و پیشخوان آشپزخانه بهراحتی برای انجام کار، قابلمشاهده است. اندازه استاندارد برای فاصله ایده ال حدود ۰.۳-۰.۵ متر است. بااینحال، اندازهگیریهای نهایی به فضا و مشخصات آشپزخانه بستگی دارد. اطمینان حاصل کنید که این فضا خیلی کم نیست که میز آشپزخانه قابلرؤیت نباشد، همچنین خیلی زیاد نباشد که دسترسی به آن مشکل شود
برخی اندازه های استاندارد در اصول طراحی کابینت آشپزخانه
ارتفاع کابینت های بالایی باید با توجه به قد شخص تعیین شود اما معمولا بین ۵۰ تا ۹۰ سانتی متر می باشد.
ارتفاع کمدهای عمودی یا باکس ها معمولا بین ۱۸۰ تا ۲۲۰ سانتی متر می باشد البته این اندازه بسته به قد شخص و ارتفاع کف از سقف نیز دارد.
ارتفاع کابینت های پایینی معمولا بین ۷۰ تا ۷۵ سانتی متر است البته که قسمت پاخور هم به این میزان اضافه می شود و معمولا ارتفاعی به اندازه ۱۰ تا ۱۸ سانتی را شامل می شود.
ارتفاع کانتر برای صرف غذا بین ۸۹ تا ۹۱ سانتی متر در نظر گرفته می شود.این ارتفاع مناسبی برای صرف غذا و یا حتی آماده سازی آن است.
عمق کابینت: عمق کابینت برای کابینتهای بالا و پایین میتواند متفاوت باشد. این عمق برای کابینتهای پایین معمولاً در ارتفاع ۰.۶ متری به پیشخوان میرسد . بااینحال، کابینتهای بالا معمولاً کوچکتر از اتاقکهای پایینتر ساخته میشوند و عمق ۰.۳-۰.۵ متر ایده ال محسوب میشود . این کابینتها کوچکتر ساختهشدهاند تا از برخورد سر، هنگام استفاده همان زمان از کابینتهای بالا و پیشخوان آشپزخانه جلوگیری شود.
مثلث کار آشپزخانه و رعایت استاندارهای آن
درنهایت، یکی از مهمترین اصول طراحی آشپزخانه ، مثلث کار است. علیرغم اینکه آشپزخانه موازی، یو شکل یا ال شکل است، فاصله بین سه عنصر باید متعادل باشد تا بهرهوری از فضای کاری به حداکثر برسد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مثلث آشپزخانه، روی پست وبلاگ قبلی کلیک کنید. فاصله بین هر دو دستگاه باید بین ۰.۹ و۲.۱ متر باشد. هر چیزی کمتر یا بیشتر باعث ایجاد دخالت در فضای کاری میشود. بهطورکلی، اندازهگیریهای دادهشده در بالا یک میانگین یا نقطه شروع هستند. اندازههای ایده ال برای آشپزخانه بستگی به فضای موجود و نسبت و اندازه استفاده متوسط در داخل خانه دارد. از لیست بالا، بهعنوان یک چکلیست برای پوشش هر فضای خالی در آشپزخانه خود استفاده کنید.
سخن آخر
در اخر باید اضافه کنیم تمامی این اعداد و استاندارها و اصولی که ذکر شده بسته به فضای شما ، قد و فیزیک بدنی شما برای سهولت دسترسی به مناطق مختلف آشپزخانه می توانند متغیر باشند. ذکر این اصول برای راحتی کار شما است ولی در آخر این شمایید که طرح کابینت را سفارش می دهید. اگر به نظر شما کانتر باید عرض بیشتری داشته باشد مشکلی در اضافه کردن میزان ان ندارید اما به این شرط که فضای کافی برای تغییرات را داشته باشید. آگاهی از اصول طراحی کابینت آشپزخانه دید وسیعی به شما برای طراحی و دکور بندی فضا می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید