انواع طراحی آشپزخانه ؛ معرفی شش مدل از مطرح ترین طرح های آشپزخانه

انواع طراحی آشپزخانه ؛ معرفی شش مدل از مطرح ترین طرح های آشپزخانه

انواع طراحی آشپزخانه

آشپزخانه قلب هر خانه است و فضایی است که بیشترین زمان خود را در آن سپری می کنید. زیبایی و کارایی آشپزخانه، نقش به سزایی در نمای داخلی منزل دارد و می تواند جلوه ای خاص به خانه شما ببخشد. با توجه به اینکه امروزه متراژ خانه ها کوچک تر از قبل شده است، آشپزخانه ها هم فضای کمتری نسبت به گذشته پیدا کرده اند و در مقابل، لوازم و تجهیزات آشپزخانه رو به افزایش است. آشپزخانه اگر به شکل اصولی طراحی و دیزاین شود، نقش مهمی در زیبایی و طراحی های کابینت ها هم دارد و می تواند کاربرد کابینت ها را تا چند برابر افزایش دهد.

در واقع این طراحی آشپزخانه است که تعیین می کند، کابینت ها یا تجهیزات آشپزخانه شما به چه شکلی در آشپزخانه جایگذاری شوند. بنابراین طراحی آن باید از اهمیت به سزایی برخوردار است. در ادامه وب سایت آکس چوب قصد دارد شما را با شش مدل از انواع طراحی آشپزخانه آشنا سازد و توضیحاتی درباره ی هر کدام به شما ارائه دهد. تا پایان این مقاله همراه ما باشید:

معرفی شش مدل از مطرح ترین طرح های آشپزخانه

انواع طراحی آشپزخانه که امروزه کاربرد دارند، رویکرد متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده اند. اگر در گذشته آشپزخانه منزل، تنها محلی برای طبخ غذا بوده است، امروزه کاربرد های متفاوتی پیدا کرده و نقش موثری در زیبایی دکوراسیون منزل دارد. آشپزخانه های امروزی علاوه بر اینکه، مکانی برای طبخ غذا هستند ، محلی برای جمع شدن اعضای خانواده نیز می باشند و در برخی از انواع آن، میز ناهار خوری نیز در درون آن قرار می گیرد.

بنابراین عملکرد متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده اند و به همین دلیل باید طراحی آن بر طبق اصول و قواعدی صورت می گیرد که بهره وری آن افزایش یابد. در ادامه شش مدل از رایج ترین انواع طراحی آشپزخانه را به شما معرفی می کنیم و خصوصیات و ویژگی های هر کدام را بازگو می کنیم:

طراح آشپزخانه  U شکل:

آشپزخانه U شکل، در واقع از دو دیوار در مقابل هم که به واسطه ی یک دیوار میانی به هم متصل شده اند، تشکیل شده است. به بیان دیگر، سه دیوار که به شکل U انگلیسی در کنار هم قرار گرفته باشند، پلان آشپزخانه U شکل را تشکیل می دهد. آشپزخانه U شکل یکی از پرکاربردترین انواع طراحی آشپزخانه های مدرن است و به دلیل شکل طراحی کاربرد بسیار زیادی دارد.

در آشپزخانه U شکل به دلیل اینکه فضای آشپزخانه به چند قسمت تقسیم می شود، شلوغی و تراکم در آشپزخانه کمتر دیده می شود و به واسطه آن، می توان از شلوغ شدن فضای داخلی آشپزخانه جلوگیری کرد.

با استفاده از تعبیه کردن یک پنجره بزرگ در آشپزخانه U شکل می توانید، فضای آشپزخانه تان را بیشتر نورگیر کنید و ازین طریق به زییایی و بزرگ شدن فضای آشپزخانه کمک کنید. علاوه بر این، آشپزخانه های U شکل، به دلیل انیکه سه دیوار دارند، یکی از بهترین انواع طراحی  برای نصب کابینت آشپزخانه نیز می باشند. بنابراین یکی از پرکاربردترین و پر جا ترین انواع طراحی آشپزخانه ، پلان U شکل است که می تواند برای انواع فضاهای بزرگ و کوچک مناسب باشد و در کابینت های ممبران نیز بسیار کاربرد دار.انواع طراحی آشپزخانه به طرح u

طراحی آشپزخانه L شکل:

آشپزخانه L شکل یکی دیگر از بهترین انواع طراحی آشپزخانه است که به واسطه ی آن می توانید، از نقاط کور آشپزخانه تان به بهترین نحو استفاده کنید. در طراحی آشپزخانه L شکل، اتاق نشیمن و آشپزخانه در امتداد هم قرار دارند و به نوعی به یکدیگر متصل می شوند، بنابراین باعث می شود که سالن نشمین، بزرگتر از حد معمول به نظر برسد. اگر اتاق نشیمن کوچکی دارید با استفاده از آشپزخانه L شکل می توانید، فضای بزرگتری را در محیط خانه تان تجربه کنید.

آشپزخانه L شکل از یک دیوار بلند و یک دیوار کوتاه تر که به شکل L انگلیسی به یکدیگر متصل شده اند، تشکیل شده است و به همین علت همین اسم را دارد. البته اضلاع L شکل که به یکدیگر متصل شده اند، می تواند یک اندازه و برابر هم باشد و این مساله به نوع محیط و سبک منزل و آشپزخانه بستگی دارد. آشپزخانه L شکل، برای فضاهای بزرگ و کوچک مناسب است و اگر به درستی طراحی شود، فضای مناسبی را برای آشپزخانه مهیا می کند که می توان در آن به راحتی فعالیت کرد.

 آشپزخانه های L شکل انعطاف پذیری بالایی برای چیدمان تجهیزات داخلی آشپزخانه دارند، اما یکی از ایرادات عمده ای که به آشپزخانه L  شکل وارد است این است که نمی تواند در آن کابینت جزیره تعبیه کنید.

انواع طراحی آشپزخانه به صورت ال شکل

طراحی آشپزخانه های تک دیوار:

آشپزخانه های تک دیوار، نوع دیگری از انواع طراحی آشپزخانه اند و سبکی مدرن در طراحی آشپزخانه محسوب می شوند. اگر آشپزخانه ای تک دیوار دارید، سعی کنید از رنگ های روشن برای طراحی داخلی آن، استفاده کنید.

به عنوان مثال، کابینت ها، دیوار ها و سایر تجهیزات آشپزخانه را به رنگ روشن انتخاب کنید. استفاده از رنگ های متضاد یکی از بهترین گزینه ها برای آشپزخانه های تک دیوار است که می تواند جلوه ی آشپزخانه شما را دگرگون سازد و از سادگی بیش از اندازه آن جلوگیری کند.

در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا تجهیزات کمتری در آشپزخانه قرار می گیرد زیرا فقط یک دیوار برای نصب کابینت یا قرار دادن تجهیزات آشپزخانه مانند یخچال و لباس شویی و گاز وجود دارد. در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا میز ناهارخوری در جلوی آشپزخانه قرار می گیرد و باعث جدا شدن آشپزخانه از فضای نشیمن می شود.

انواع طراحی آشپزخانه به صورت تک دیوار

طراحی آشپزخانه جزیره دار:

وجود جزیره در آشپزخانه، فضای دلنشین و رویایی را برای شما بوجود می آورد. وجود جزیره در دل آشپزخانه، امکان زیادی را برای فعالیت روی پیشخوان فراهم می آورد و می تواند به زیبایی و کارایی آشپزخانه شما کمک کند.

وجود جزیره در آشپزخانه متاثر از متراژ آشپزخانه است به این معنی که شما تنها در آشپزخانه هایی با فضایی بزرگ می توانید جزیره قرار دهید. بنابراین برای قرار دادن کابینت جزیره باید فضای عمومی آشپزخانه شما به حدی باشد که بتوان یک جزیره را در آن قرار داد. کابینت های جزیره کاربرد های متفاوتی در آشپزخانه دارند، می توانند تنها یک کابینت چهار سویه با یک پیشخوان بزرگ باشد و یا محل قرار گیری اجاق گاز باشد.

سینک ظرفشویی، یکی دیگر از مواردی است که می توانید آن را در کابینت جزیره قرار دهید و یا حتی هیچ کدام از این گزینه ها نباشد و شما تنها یک گلدان زیبا و شیک را بر روی آن قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید. کابینت های جزیره علاوه بر اینکه سطح زیادی را برای کار شما فراهم می آورند، به کارایی و جاگیری آشپزخانه و لوازم آن نیز کمک می کنند. این طرح بر روی کابینت های هایگلاس اگر اجرا شود نمای بی نظیری به خانه شما می بخشد.

انواع طراحی آشپزخانه با جزیره

آشپزخانه شبه جزیره ای:

آشپزخانه های شبه جزیره ای در ایران به عنوان آشپزخانه اوپن شناخته می شوند و بهترین گزینه در انواع طراحی آشپزخانه برای فضاهای کوچک هستند. این کابینت ها به دلیل نوع چیدمان، برای آشپزخانه هایی با متراژ پایین مناسب اند و می توانند بر کارایی و فضاسازی عمومی آشپزخانه، کمک بسیاری کنند.

یکی از امتیازات و ویژگی های منحصر بفرد آشپزخانه شبه جزیره، این است که بدون ایجاد دیوار، فضای کافی برای نصب کابینت های بیشتر را فراهم می آورد، زیرا قسمت شبه جزیره یا همان اوپن آشپزخانه، فضای کافی برای قرار گیری کابینت ها فراهم می آورد تا فضای بیشتری را برای جایگیری لوازم آشپزخانه داشته باشد. در این مدل از انواع طراحی آشپزخانه، کانتر و پیشخوان بزرگی که در واقع همان قسمت اوپن است، برای کار کردن وجود دارد و به همین دلیل بهره وری بسیار بالاتر از انواع دیگر خواهد بود.

انواع طراحی آشپزخانه به صورت  اپن

طراحی آشپزخانه ها به شکل طویل و باریک:

اگر فضای کوچکی برای طراحی داخلی منزل در اختیارتان است، بهترین گزینه برای شما استفاده از طراحی آشپزخانه های طویل و باریک است که در اصطلاح به آن، Galley گفته می شود. آشپزخانه های طویل و باریک، از انواع طراحی آشپزخانه دکوراسیونر های مطرح دنیا ست. طراحی آشپزخانه به سبک آشپزخانه های طویل و باریک، اگر چه قدیمی به نظر می آید و سال های طولانی در دنیا به عنوان سبکی شناخته شده مطرح است، اما کماکان قابل استفاده است و در سبک های مدرن آشپزخانه هم، کاربرد فراوانی دارد.

 آشپزخانه های طویل و باریک از دو پیشخوان یا دیوار بلند و موازی در امتداد هم قرار دارند که می تواند دیوار باشد یا کابینت باشد و این بستگی به  سلیقه و طراحی مورد نظر شما دارد.

در آشپزخانه های طویل و باریک، کشو ها و کابینت ها و سایر لوازم آشپزخانه مانند سینک و گاز یا یخچال فریزر، به صورت موازی و رو بروی هم قرار دارند و به همین دلیل شما می توانید به راحتی در آشپزخانه تان، تردد کنید.

انواع طراحی آشپزخانه

سخن پایانی:

طراحی آشپزخانه یکی از مهم ترین چیز هایی است که ذهن معماران و طراحان داخلی آشپزخانه را به خود مشغول می سازد و از عمده ترین مسائلی است که می تواند به کارایی و زیبایی آشپزخانه شما کمک کند. انواع طراحی آشپزخانه، باید با فضای منزل شما تناسب داشته باشد.

ما در این مقاله به شش مدل اصلی از انواع طراحی آشپزخانه اشاره کردیم و شما با توجه به انواعی که گفته شد می توانید آشپزخانه و کابینت های خود را دیزاین کنید. ازینکه این محتوا را در وب سایت آکس چوب مطالعه کرده اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این محتوا توانسته باشد در معرفی انواع طراحی آشپزخانه کارساز و مفید واقع شود.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

Comments (3)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آکس چوب