ساخت کمد دیواری

ساخت کمد دیواری

ساخت-کمد-دیواری

یکی از بخش‌های خانه یا محل کار که به فضای اتاق نظم و زیبایی می‌دهد، کمد دیواری است. کمد دیواری در بخش‌های مختلف خانه یا محل کار کارایی به‌خصوصی دارد. ساخت کمد دیواری نیاز به طراحی دقیق و تخصصی دارد. این کار با علم به طراحی داخلی و استفاده از متریال‌های باکیفیت باید انجام شود. گروه آکس چوب از دانش فنی بالا و تجهیزات پیشرفته برای ساخت انواع کمدهای دیواری بهره می‌گیرد.

آموزش مراحل ساخت کمد دیواری

ساخت کمد دیواری

ساخت کمد دیواری کاری فنی و تخصصی است؛ خصوصا کمد دیواری‌های جدید که به وسیله‌ی سبدهای متنوع، قفسه‌ها و اکسسوری‌های مخصوص فضاسازی شده‌اند تا وسایل و لباس‌های بیشتری را در دل خود جای دهند. علاوه بر داشتن تخصص که برای ساخت کمد دیواری الزامی است، هر نوع کمد، با متریال خاصی ساخته می‌شود؛ برای نمونه چوب طبیعی، ممبران، ام دی اف، هایگلاس و … همگی از جمله مواد اولیه هستند که در ساخت کمد دیواری کاربرد دارند. اگر چه ساخت کمد دیواری کاری تخصصی است و نیاز به دانش مربوطه دارد، با این وجود افرادی که به کار نجاری علاقه دارند و یا کم و بیش با این حرفه آشنایی دارند، می‌توانند کمد دیواری‌های چوبی ساده و زیبایی برای خود بسازند.

در ادامه شما را با مراحل ساخت کمد دیواری آشنا می‌سازیم تا چنانچه تمایل داشته باشید مراحل آن را بدانید و یا وارد این حرفه شوید، اطلاعات کاربردی داشته باشید. با ما همراه باشید:

  • اندازه‌گیری محفظه کمد دیواری

در اولین گام، لازم است محفظه‌ای که قرار است کمد دیواری در آن تعبیه شود، به دقت و با احتساب سانتی‌متر و حتی میلی‌مترها اندازه‌گیری شود. ممکن است برخی دیوارها کجی و قناسی داشته باشند که برای دقت بیشتر، باید در هر بُعد (طول، عرض و ارتفاع) ، هر کدام از قسمت‌های بالا، وسط و پایین کمد به دقت اندازه‌گیری شود. هر پارامتر، لازم است حداقل سه نقطه‌ی آن به دقت اندازه گرفته شود. هنگام اندازه‌گیری محفظه بهتر است به وسیله‌ی شاقول کجی و راستی دیوارها بررسی و اندازه‌گیری شوند.

  • رعایت اندازه استاندارد کمد دیواری

همانطور که می‌دانید هر اتاق با توجه به بلندی یا کوتاهی سقف و محفظه‌ای که برای کمد دیواری دارد، اندازه‌های متفاوتی دارد که لازم است به دقت اندازه‌گیری شود. البته این اندازه‌ها معمولا در اکثر اتاق‌ها یکسان است تا کارایی کمد دیواری‌ها برای همه‌ی افراد برابر باشد. 

به عنوان مثال، طراحان اندازه ارتفاع کمد دیواری لباس بزرگسالان را بین ۱۸۰ تا ۲۱۰ سانتی‌متر در نظر می‌گیرند. عمق اکثر کمد دیواری‌ها نیز معمولا ۶۰ سانتی‌متر است. عرض کمد دیواری‌های دو درب نیز، معمولا ۱۲۰ سانتی‌متر است.

برای کمد دیواری اتاق کودک، ارتفاع کمد دیواری ۱۸۰ سانتی‌متر با عرض ۹۰ سانتی‌متر است. برای اتاق کودکان و نوزادان عمق کمد دیواری تقریبا ۴۰ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود.

برای کمد دیواری رختخواب، معمولا طول کمد را ۷۰ تا ۱۳۰ سانتی‌متر در نظر می‌گیرند. ارتفاع این کمدها معمولا ۱۸۰ تا ۲۱۰ متر است. عمق کمدهای رختخوابی معمولا ۶۰ سانتی‌متر است.

  • بررسی نیاز مشتری

اینکه کمد دیواری برای چه شخص یا اشخاصی ساخته می‌شود، موضوع مهم برای ساخت آن است. کمدهایی که برای کودکان، دختران، پسران، بزرگسالان و برای مصارف خاص، مانند کمد رخت‌خواب یا کمد دیواری لباس ساخته می‌شوند، ویژگی‌های خاصی دارند. برخی افراد ترجیح می‌دهند در دل کمد دیواری کشو یا قفسه داشته باشند؛ برخی قصد دارند درون کمد وسایل بزرگ مانند چمدان یا کیف و کفش قرار دهند. در هر صورت نیاز مشتری، مهم‌ترین چیزی است که در هنگام ساخت کمد دیواری باید به آن توجه ویژه‌ای نمود.

  • آنالیز مدل درب کمد دیواری

کمد دیواری با ۴ نوع درب قابلیت ساخت دارد:

  • ریلی
  • لولایی
  • بدون درب
  • درب ترکیبی

اینکه کمد مورد نظر ما با کدام یک از این درب‌ها قابلیت ساخت دارد، مسئله‌ی مهمی است که باید به دقت به آن توجه کرد. به عنوان مثال، اگر فضا و متراژ اتاق کوچک است، نباید و نمی‌توان از کمد دیواری با درب لولایی استفاده نمود. برای اتاق‌های کوچک، کمد دیواری با درب ریلی بهترین گزینه است، زیرا به فضای اضافه برای باز شدن درب‌ها نیاز ندارد. حال اگر تصمیم گرفته‌ایم که کمد با درب ریلی بسازیم، نیاز است که بدانیم چه ریل‌ها و با چه اندازه‌هایی باید برای باز شدن درب‌ها در نظر بگیریم. یا در مثالی دیگر؛ باید بررسی کنیم که هر لنگه درب، در مدل کمدهای درب لولایی، باید چه اندازه‌ای داشته باشند و وسعت شعاع باز شدن درب‌ها بدون تعارض با اجسام درون اتاق چقدر است. 

  • انتخاب سبک و متریال کمد دیواری

این روزها کمد دیواری بخش مهمی از دکوراسیون منزل به حساب می‌آید و بر همین اساس سبک و مدل آن بسیار حائز اهمیت است. اگر دکور خانه به سبک کلاسیک است، ظاهر و بدنه‌ی کمد باید به سبک کلاسیک انتخاب شود که کاری پر زحمت و پر هزینه نسبت به مدل کمد دیواری مدرن است. چنانچه سبک دکور خانه و اتاق مدرن است، ساخت کمد دیواری مدرن و ساده گزینه‌ی مناسبی خواهد بود. حالا لازم است با توجه به سبک انتخابی، متریال مناسب انتخاب شود.

  • بررسی هزینه ساخت کمد دیواری

هر نمونه کمد دیواری با توجه به مدل و متریال انتخابی قیمت متفاوتی دارد که این موضوع باید به نظر مشتری برسد. بودجه‌ای که بابت ساخت کمد دیواری تخصیص داده می‌شود مسئله‌ی مهمی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، خصوصا اگر لازم باشد کمد دیواری به انواع اکسسوری‌های نظم دهنده نیز مجهز باشد. برای درک بهتر موضوع، لازم است بگوییم چوب طبیعی و حکاکی شده، از بهترین و گران‌ترین متریال برای ساخت کمد دیواری یا کابینت آشپزخانه است. متریالی مانند پلی وود، انزو، کمدهای پلی اتیلن یا پلی استر و موارد این چنینی از دیگر متریال گران قیمت هستند که نیاز به پرداخت هزینه‌ی بالایی دارند. از جمله اقتصادی‌ترین نمونه‌های کمد دیواری می‌توان به ام دی اف، هایگلاس و ممبران اشاره کرد. اگر چه این سه مورد هم، با توجه به کیفیت و برندشان، اختلاف قیمت‌هایی با یکدیگر دارند اما باز هم جزو کمدهای اقتصادی دسته‌بندی می‌شوند.

  • طراحی کمد دیواری

با توجه به نیاز مشتری و بررسی سایز و امکانات محفظه‌ای که در اختیار هست، حالا نوبت آن رسیده که با توجه به متراژ اتاق و سایر المان‌ها مدل کمد دیواری طراحی شود.

  • آیا می‌توان از کمد با درب لولایی استفاده نمود؟
  • آیا کمد ریلی برای اتاق مناسب است؟
  • آیا کمد دارای نقطه‌ی کور و قسمت‌های بدون دسترسی هست؟
  • آیا می‌توان درون کمد کشور قرار داد؟
  • چه متریالی برای ساخت کمد دیواری مناسب است؟
  • سبک مورد نظر کمد دیواری کدام است؟
  • چه اکسسوری‌ها و وسایل نظم دهنده‌ای باید درون کمد تعبیه کنیم؟

با پاسخ به این سوال‌ها به یک جمع‌بندی کلی می‌رسیم و می‌توانیم بفهمیم که چه مدل کمد با چه قابلیت‌هایی می‌توانیم در اتاق تعبیه کنیم.

  • طراحی اسکلت کمد دیواری و ساخت آن

اسکلت کمد دیواری بخش مهمی در پروسه ساخت آن است. در واقع قفسه‌ها، درب‌ها و محتویات درون کمد، همگی بر روی اسکلت سوار هستند. اسکلت باید به درستی طراحی شود و با ابزار یراق‌های مناسب به طور ایمن و مستحکم به دیوار متصل شود. هر چه اسکلت کمد دیواری محکم‌تر باشد، کمد دیواری وزن بیشتری از وسایل و اجسام را می‌تواند تحمل کند. اسکلت کمد دیواری ممکن است چوبی یا فلزی باشد. در بسیاری از منازل، اسکلت‌های فلزی اولیه را در محل کمد دیواری تعبیه می‌کنند تا کار ساخت کمد دیواری برای سازندگان بعدی راحت‌تر باشد.

  • ساخت و تعبیه قفسه‌، کشوها یا اکسسوری‌ها

پس از ساخت و نصب اسکلت کمد دیواری، لازم است بستر، کشوها و قفسه‌ها ساخته و در جای مناسب نصب شوند. بستر و قفسه‌ها ممکن است از جنس ام دی اف، نئوپان، چوب،  pvc یا غیره باشد. اگر قفسه‌ها بدون درب و قابل رویت هستند، باید از متریالی مطابق درب کمد دیواری استفاده شود. چنانچه کمد دیواری در محل مرطوب تعبیه می‌شود، (مانند کمدهای حمامی) باید از متریال مقاوم در برابر آب، مانند pvc ، برای ساخت قسمت‌های درونی کمد استفاده کنید.

 پس از نصب طبقات، لازم است کشوها و سایر اکسسوری‌های نظم دهنده هم ساخته و درون کمد جای گیرند.

  • ساخت و نصب درب کمد دیواری

نصب درب کمد دیواری مرحله‌ی پایانی کار است. درب کمد با توجه به مدل کمد، که ریلی یا لولایی است، ساخته شده و با استفاده از ابزار و یراق‌های مناسب به طور صحیح در جای خود نصب می‌شود. ممکن است تمایل داشته باشید که بر روی درب کمد از آینه قدی استفاده کنید که برای نیل به این هدف، در پایان کار آینه مناسب با حفظ ایمنی بر روی درب کمد نصب می‌شود. در پایان لازم است کمد دیواری و فضای درونی و داخل آن، که احتمالا مملو از خرده چوب و خاک اره است، تمیز شود و سپس به مشتری تحویل دهید.

  • نصب کمد دیواری

آخرین مرحله از ساخت کمد دیواری، نصب آن است. وقتی طراحی و ساخت کمد به پایان رسید، آن را در نقطه‌ای از اتاق که در ابتدا انتخاب کردید، تعبیه کنید. بعد از نصب کمد، شرایط استفاده از آن را به درستی رعایت کنید. به توصیه سازندگان با دقت گوش فرا دهید. گروه آکس چوب در تمامی مراحل از ابتدا و طراحی تا انتها و نصب در کنار شماست تا با خیالی راحت از کمدهای ساخته شده استفاده کنید.

ساخت کمد دیواری به صرفه است یا سفارش آن ؟

 در پاسخ به این سوال، باید موارد مختلفی را بررسی کرد؛ به عنوان مثال، اگر تخصص ساخت کمد دیواری و مصنوعات چوبی را دارید، بدون شک ساخت آن توسط خودتان مقرون به صرفه‌تر خواهد بود. البته برای ساخت کمد دیواری، تنها تجربه و تخصص لازم نیست و وجود ابزارآلات هم مهم است که باید داشته باشید. اما اگر تخصص لازم را ندارید یا ابزار کارتان تکمیل نیست، بهتر است ساخت کمد دیواری را به دست افراد کاربلد بسپارید. کمد دیواری محفظه‌ای کاربردی است که لازم است از نظر کیفیت و دوام، دارای استانداردهای لازم باشد تا در اثر استفاده و به مرور زمان، چفت و بست‌های آن از هم باز نشود یا طبقات آن آسیب نبیند. 

چگونه با وسایل ساده کمد دیواری بسازیم ؟

در خانه‌ی همه‌ی ما وسایل ابتدایی و ساده‌ای پیدا می‌شوند که اگر کمی خلاقیت و سلیقه به خرج دهیم، می‌توانیم آن‌ها را دوباره به چرخه‌ی استفاده برگردانیم. ورق‌های نئوپان قدیمی، وسایل چوبی که دیگر قابل استفاده نیستند، ورق‌های ام دی اف به جا مانده از کابینت‌هایی که تعویض شدند، کارتن پلاست و بسیاری وسایل دیگر را می‌توان به عنوان بخشی از کمد یا طبقات آن در نظر گرفت. برای درک بهتر موضوع به این مثال توجه کنید، با استفاده از چوب‌های قدیمی و کهنه و کمی خلاقیت می‌توان اسکلتی یا چارچوبی ساده برای کمد ساخت و پس از آن با پارچه‌ی زیبا یا حتی نخ رافیا یا مکرومه آن را پوشاند و تزیین کرد. این گونه شما با وسایل ساده و دور ریختنی و کمی خلاقیت یک کمد ساده و سنتی دارید که حتما از دیدن آن و چیدن وسایل درونش لذت خواهید برد. همین الان  دست به کار شوید؛ سری به انباری منزل‌تان بزنید و اگر وسایلی این چنینی دارید، با اجرای مراحل بالا کمد دیواری دست‌ساز خودتان را خلق کنید.نمای کمد دیواری

امتیاز بدید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *