ساخت کمد دیواری، نحوه طراحی و انتخاب مدل آن

ساخت-کمد-دیواری

ساخت کمد دیواری

یکی از بخش‌های خانه یا محل کار که به فضای اتاق نظم و زیبایی می‌دهد، کمد دیواری است. کمد دیواری در بخش‌های مختلف خانه یا محل کار کارایی به‌خصوصی دارد. ساخت کمد دیواری نیاز به طراحی دقیق و تخصصی دارد. این کار با علم به طراحی داخلی و استفاده از متریال‌های باکیفیت باید انجام شود. گروه آکس چوب از دانش فنی بالا و تجهیزات پیشرفته برای ساخت انواع کمدهای دیواری بهره می‌گیرد.

ساخت کمد دیواری

مزیت ها و کارکرد کمد دیواری

هر بخشی از دکوراسیون و چیدمان خانه کارکرد خاص خودش را دارد. کمدهای دیواری هم به عنوان یکی از بخش‌های استراتژیک خانه دارای مزیت‌ها و کارکردهای به‌خصوصی هستند. شما می‌توانید از کمد دیواری در اتاق خواب، پذیرایی یا سایر نقاط خانه استفاده کنید. هر کدام از این کمدها و مکان نصب آنها تعرفی از کارایی آنها را نشان می‌دهد. مثلا کمد دیواری پذیرایی بیشتر جنبه دکوری و نمایشی دارد. ولی کمد دیواری اتاق خواب معمولا برای جا دادن وسایل ضروری مثل البسه، کفش و غیره استفاده می‌شود. به همین دلیل نوع طراحی کمد در هر نقطه خاصی از خانه متفاوت است.

انواع مدل ها و طرح های مختلف کمد دیواری

مدل و طرح کمد دیواری به جایگاه آن در خانه بستگی دارد. از آنجایی‌که بخش‌های مختلف خانه و اتاق‌ها دارای کاربردهای متفاوتی هستند، مدل‌ها و طرح‌های مختلفی هم برای کمدهای دیواری وجود دارد. مدل کمد دیواری پذیرایی معمولا دارای نمای ظاهری بسیار زیبا و گاهی حکاکی شده و با حاشیه‌های تزیینی است. اما مدل کمد دیواری اتاق خواب معمولا نمایی ساده و یکدست و بدون حکاکی یا طرح خاصی دارد. لذا اولین گام در مراحل طراحی و ساخت کمد دیواری انتخاب مدل است. وقتی طرح یا مدل کمد را انتخاب کنید، بقیه مشخصات و ویژگی‌های آنها به سادگی قابل تعیین است.

مراحل ساخت کمد دیواری

در خانه‌های آپارتمانی و کوچک امروز کمد دیواری یکی از اساسی‌ترین بخش‌هاست. از این رو نوع طراحی و همچنین ساخت آن در فراهم کردن آرامش و آسایش اهالی خانه تاثیر زیادی دارد. ساخت یک کمد دیواری جدید با طراحی مناسب و کاربردی معمولا در طی چند مرحله انجام می‌شود. در مراحل ساخت کمد دیواری مشخصاتی از جمله نمای ظاهری و نوع چیدمان قفسه‌ها و در نهایت نصب کمد انجام می‌گیرد. این مراحل به طور کلی عبارتند از:

  • انتخاب نقطه مناسب خانه برای نصب کمد
  • طراحی و انتخاب مدل
  • ابعاد و اندازه کمد
  • انتخاب متریال ساخت
  • ساخت کمد دیواری با تجهیزات پیشرفته
  • رنگ یا طرح نمای کمد
  • نصب کمد دیواری

در ادامه تمامی این مراحل را به طور کلی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ساخت کمد دیواری

انتخاب نقطه مناسب خانه برای نصب کمد

شما در ابتدای مراحل ساخت کمد دیواری باید نقطه یا مکانی از داخل خانه یا ساختمان را که می‌خواهید کمدی در آنجا داشته باشید، مشخص کنید. این نقطه می‌تواند در اتاق خواب و کنار تخت باشد یا در اتاق پذیرایی و در یک سمت آن. وقتی نقطه مناسبی را برای نصب کمد دیواری مشخص کنید، انتخاب مدل و طراحی آن هم راحت‌تر می‌شود.

طراحی و انتخاب مدل

انتخاب یک مدل مناسب و طراحی کمد یکی دیگر از مراحل ساخت کمد دیواری و نصب آن است. این مرحله بستگی به موقعیت مکانی کمد، نوع کارایی آن و همچنین سلیقه و انتظارات شما دارد. اگر در خانه‌ای کوچک با فضای کم زندگی می‌کنید حتما در طراحی کمد دیواری از فضای آن به طور بهینه استفاده کنید. انتخاب نمای بیرونی، عمق کمد، تعداد قفسه‌ها، نحوه چیدمان داخلی کمد و دقت به حاشیه‌ها کمک زیادی به استفاده بهینه از آن می‌کند. کمد جا لباسی و جا رختخوابی دو مدل از کمدهای دیواری با ابعاد متفاوت هستند.

ابعاد و اندازه کمد

انتخاب بزرگی و ابعاد و اندازه کمد دیواری به بزرگی فضای اتاق بستگی دارد. معمولا عمق کمدهای جا لباسی را ۶۰ و کمدهای جا رختخوابی را ۹۰ سانتی‌متر درنظر می‌گیرند. ارتفاع کمد هم بستگی به طراحی فضای داخلی اتاق و همچنین مدل کمد دارد. اگر در گوشه‌ای از اتاق فرورفتگی مخصوصی در دیوار برای نصب کمد داشته باشید، میزان بیرون زدگی کمد از دیوار چندان به چشم نمی‌آید.

در غیر این‌صورت می‌توانید به میزان دلخواه در بدنه دیوار فرورفتگی ایجاد کنید یا اینکه کمد را روی سطح دیوار تعبیه کنید. قفسه‌ها و کشوهای کمدها معمولا بزرگ و عریض درنظر گرفته می‌شود. اگر در طراحی آنها بیشتر دقت کنید و از ابعاد و اندازه‌های کوچک‌تر هم استفاده کنید، استفاده بهینه‌تری می‌توانید از قفسه‌ها و کشوها بکنید.

طرح کمد دیواری

انتخاب متریال ساخت

کمدهای جدید و مدرن معمولا با متریال‌های صنعتی و غیرطبیعی ساخته می‌شوند. بر خلاف کمدهای قدیمی که معمولا با چوب طبیعی ساخته می‌شدند، در حال حاضر چوب‌ها یا متریال‌های جدید جایگزین آنها شده‌اند. این متریال‌های جدید دارای زیبایی چشمگیر، کارایی ساده، دوام بالا و قیمت مناسبی هستند. از جمله متریال‌های مناسب و بادوام برای ساخت کمد دیواری می‌توان به این موارد اشاره کرد:

کار با این نوع متریال‌ها هم برای سازندگان و هم مصرف کنندگان بسیار راحت است. البته برای ساخت کمد دیواری با این نوع متریال‌های مدرن به تجهیزات پیشرفته‌ای نیاز دارد.

ساخت کمد با تجهیزات پیشرفته

امروزه ساخت محصولات چوبی با ابزارهای برش الکترونیکی و پیشرفته انجام می‌شود. از جمله ابزارهای پیشرفته‌ای که سازندگان حرفه‌ای و باسابقه برای ساخت کمد دیواری استفاده می‌‌کنند می‌توان به دستگاه برش سی‌ان‌سی اشاره کرد. این دستگاه دقت بالایی در اندازه‌گیری و برش و همچنین حکاکی روی چوب‌های صنعتی دارد.

نمای کمد دیواری

رنگ یا طرح نمای کمد

یکی دیگر از مراحل ساخت کمد دیواری انتخاب رنگ یا طرح نمای کمد است. این مسئله تا حدی بستگی به نوع متریال انتخاب شده برای ساخت کمد، طراحی درب و همچنین دکوراسیون اتاق دارد. رنگ کمد باید با محیط اطراف و روحیه ساکنین خانه هماهنگ باشد. از روکش‌های طرح‌دار هم می‌توانید برای طرح روی درب استفاده کنید. استفاده از آینه یا شیشه هم در برخی مدل‌های کمد دیواری انتخاب فوق‌العاده خوبی است.

نصب کمد دیواری

آخرین مرحله از ساخت کمد دیواری، نصب آن است. وقتی طراحی و ساخت کمد به پایان رسید، آن را در نقطه‌ای از اتاق که در ابتدا انتخاب کردید، تعبیه کنید. بعد از نصب کمد، شرایط استفاده از آن را به درستی رعایت کنید. به توصیه سازندگان با دقت گوش فرا دهید. گروه آکس چوب در تمامی مراحل از ابتدا و طراحی تا انتها و نصب در کنار شماست تا با خیالی راحت از کمدهای ساخته شده استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *