تا چند سال پیش که مانند امروز، انواع کابینتها، پا به عرصهی ظهور نگذاشته بودند، کابینتهای چوبی و فلزی، تنها کابینتهایی بودند که در آشپزخانهها دیده میشدند. از آنجا که چوب طبیعی، متریالی گرانقیمت و باارزش است و نحوه تولید و ساخت کابینتهای چوبی نیز، بسیار تخصصی و زمانبر بوده و هست؛ کابینتهای فلزی ، بخش بسیار زیادی از بازار کابینت آشپزخانه را به خود اختصاص میدادند. اما با پیشرفت تکنولوژی و تولید متریال جدیدتر، انواع دیگر کابینت پا به درون آشپزخانهها گذاشتند؛ کابینتهای جدید، با توجه به آنکه از مواد اولیهی جدیدتری تشکیل شده بودند، باکیفیتتر و زیباتر بودند و توانستند گوی سبقت را از کابینتهای فلزی بربایند؛ به طوری که امروزه در کمتر آشپزخانهای کابینت فلزی مشاهده میشود. اما کابینتهای فلزی محاسن و مزایایی دارند که در بسیاری اوقات، حضور آنها را در آشپزخانه توجیه میکند. در ادامه همراه آکس چوب باشید تا دربارهی کابینت فلزی و شیوهی رنگ کردن آن، بیشتر سخن بگوییم. از شما دعوت میکنیم این محتوا را مطالعه فرمایید:
روشهای رنگ کابینت فلزی
کابینتهای فلزی به دو شکل رنگ میشوند؛ یا میتوان آنها را به وسیلهی فرچه و پیستوله رنگ نمود و یا در روش دیگر، کل کابینت را در استخر رنگ فرو برد و سپس از آن بیرون آورد و زمان داد تا خشک شود.
در روش دوم، کل کابینت به صورت یکپارچه رنگ میشود و لایهی ضخیمی از رنگ بر روی کابینت قرار میگیرد؛ بنابراین روش دوم در دوام و ماندگاری رنگ کابینت فلزی موثرتر و مقاومت بیشتری دارد و البته مختص کارگاههایی است که امکانات رنگرزی گستردهای دارند. چنانچه بخواهید کابینتهای خود را در منزل رنگ کنید، ناچار خواهید بود از روش پاچش رنگ با استفاده از دستگاه و یا استفاده از فرچه قناعت کنید.
نحوهی رنگ کابینت فلزی در منزل
کابینتهای فلزی ، چنانچه باکیفیت و به طور مناسب رنگآمیزی شوند، به راحتی قابل تشخیص نیستند که فلزی هستند. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و روشهای مدرن رنگ کردن کابینت ، میتوان انواع کابینتهای فلزی با رنگهای مختلف را سفارش داد. کابینتهای فلزی با رگههای چوبی یکی از زیباترین رنگهای کابینت فلزی است که با هزینهی اندک میتواند رنگ و رویی جدید به آشپزخانهی شما ببخشد.
از آنجا که رنگ کردن کابینت فلزی، باید در بازههای زمانی تکرار شود، برای هر بار رنگ کردن کابینت، لازم است در ابتدا کابینت را از مواد چربی و لکههای غذا که بر روی کابینت اثر گذاشته است، پاک کنید. سپس سطح کابینت را با یک سمباده صاف و صیقلی کنید. مواد ریخته شده بر روی کابینت که حاصل سمبادهکشی هست را با دستمالی از کابینت بیرون بیاورید و یا در صورتی که میتوانید داخل کابینتها را با یک دستگاه مکنده مانند جارو برقی، مکش کنید تا هیچ ذره یا گرد و غباری درون کابینتها یا روی سطح کانتر باقی نماند.
کشوها و قسمتهایی که قابل جدا شدن هستند را از کابینت جدا کنید تا مانع رنگ زدن نشوند. ابتدا، با استفاده از پرایمر ضدزنگ، تمام قسمتهای کابینت را بپوشانید و اجازه دهید به طور کامل خشک شود.
پس از خشک شدن پرایمر ضد زنگ، میتوانید کابینتهای خود را با رنگ مورد نظرتان رنگ کنید. پس از خشک شدن کامل، تجهیزاتی مانند کشو یا درب کابینتها را که از جای خود خارج کردهاید بر جای اصلی خود برگردانید.
نکتهای که هنگام رنگ کابینت فلزی باید در نظر بگیرید، کامل خشک شدن رنگ کابینت است. چه در مرحله پرایمر و چه در مرحلهی رنگ، اجازه دهید کابینتها به طور کامل خشک شوند. درب کابینتها را چند روز باز بگذارید تا تمام قسمتهای داخلی کابینت خشک شوند و اگر لازم است، رنگ کردن کابینتها را دو مرتبه تکرار کنید.
در صورتی که رنگ کردن کابینت فلزی برایتان دشوار است، میتوانید کل کابینتها را باز کرده و آن را به شرکتها و کارگاههایی که در این حیطه فعالیت میکنند بسپارید تا کابینتهای شما را به طور کامل و به شکل یکپارچه رنگ کنند و چنانچه کابینت شما به تعمیر نیاز داشت، آن را تعمیر کنند و قطعات زنگزدهی آن را جدا سازند.
رنگ مخصوص کابینت فلزی
از مدل رنگهای مختلفی برای رنگآمیزی کابینتهای فلزی استفاده میشود که از جملهی آنها میتوان به رنگ پلاستیک، رنگ روغن، رنگ اکریلیک و اسپریهای رنگ اشاره کرد. همهی این رنگها از نظر تنوع دارای طیف گستردهای هستند و شما میتوانید رنگ دلخواهتان را از بین آنها انتخاب کنید یا به کابینتسازتان سفارش دهید. البته هر کدام شیوهی رنگآمیزی متفاوتی دارند و از نظر کیفیت و ماندگاری با یکدیگر تفاوتهایی دارند که لازم است قبل از استفاده راجع به آن بدانید.
رنگ کابینت فلزی کورهای جدید
به شیوهی رنگآمیزی که در طی آن کابینت پس از رنگ شدن درون کوره قرار میگیرد و با دمای بالا پخته میشود، رنگ کورهای گفته میشود. فرایند کوره شدن و پخته شدن رنگ باعث افزایش دوام و بالا رفتن کیفیت رنگ میشود. رنگ کورهای به دو صورت پودری و مایع موجود است که پس از پاشیدن بر روی قطعات کابینت و پوشاندن کل سطح آن، درون کوره قرار میگیرد. لازم به ذکر است هر قطعه از کابینت باید به صورت جداگانه رنگ و سپس درون کوره قرار گیرد.
زیباترین رنگ کابینت فلزی
به طور حتم زیباترین رنگ برای کابینتهای آشپزخانه همان رنگی است که با دکوراسیون منزل و خانه هماهنگ باشد و در اصطلاح عامیانه، خوش نشسته و به منزلتان بیاید. رنگهای روشن مانند سفید و شیری و رنگهای خنثی مانند خاکستری از جمله بهترین و زیباترین رنگها برای کابینتهای فلزی هستند که باعث ایجاد فضایی دلباز و قابل انعطاف در دکور خانه و آشپزخانه میشوند.
نحوه انتخاب رنگ کابینت فلزی
پیشنهاد میشود رنگ کابینت را بر اساس متراژ آشپزخانه و میزان نور دریافتی آن انتخاب کنید. هرچه رنگ انتخابی روشنتر باشد، نمای دلبازتری به آشپزخانه میبخشد. در صورت تمایل میتوانید از رنگهای مکمل، مانند سفید (برای کابینتهای دیواری) و قهوهای (برای کابینتهای زمینی) استفاده کنید. رنگهای پتینه شده و کهنهکاری شده نیز از بهترین گزینهها برای آشپزخانههای سبک قدیمی و کابینتهای فلزی هستند که میتوانند به طور چشمگیر و باورنکردنی ظاهر آشپزخانه شما را تغییر دهند.
رنگ کابینت فلزی جدید
کابینتهای فلزی اگرچه این روزها کمتر در آشپزخانهها استفاده میشوند اما هنوز هم زیبایی و مزایای خاص خود را دارند. رنگ کردن کابینتهای فلزی روشی مناسب و ارزانقیمت برای زیباتر کردن آشپزخانه و تغییر دکوراسیون در پلانهایی است که از این کابینتها استفاده میشود. با رنگ کردن حرفهای کابینتهای فلزی میتوانید چهرهای جدید و متفاوت به آشپزخانهی خود ببخشید و از زیبایی آن لذت ببرید.زز
سخن پایانی
اگر چه امروزه استفاده از کابینتهای فلزی چندان رایج نیست اما این کابینتها، چندان هم بیمصرف و بدون استفاده نیستند و اتفاقا در بسیاری از محیطها میتوانند یکی از بهترین گزینهها هم باشند. به عنوان مثال، در فروشگاهها، مغازه، یا محل کار و یا حتی خانههایی که افراد قصد دارند به صورت موقت اسکان یابند و به همین دلیل، صرف هزینهی گزاف توجیه ناپذیر است، کابینتهای فلزی بسیار پرکاربرد و میتوانند کار راهانداز باشد. کابینتهای فلزی با رنگهای زیبا و دلنوازی که دارند، میتوانندرنگ و لعابی جذاب به آشپزخانههای قدیمی و چندین ساله ببخشند.
این محتوا توسط وبسایت آکس چوب تهیه شده است. امیدواریم مطالب نگاشته شده در آن، برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد و از خواندن آن بهرهی کافی را برده باشید.