انواع کابینت آشپزخانه

انواع کابینت آشپزخانه

مدل‌های کابینت

انواع کابینت

انتخاب یک کابینت مناسب برای آشپزخانه یکی از چالش‌های پر جاذبه برای هر خانواده است. کابینت، نه تنها یکی از وسایل و تجهیزات پرکاربرد هر آشپزخانه‌ای‌ است، بلکه یک جزء مهم از زیبایی و چیدمان منزل نیز هست و دقیقا به همین دلیل است که انتخاب کابینت، به چالشی بین کارایی و زیبایی تبدیل می‌شود. بهترین انتخاب، قطعا زمانی اتفاق می‌افتد که دوام و کیفیت متریال در کنار سبک و طرحی در نظر گرفته شده باشد؛ همچنین لازم است حداکثر فضا و بهینه‌ترین کاربرد را به طور همزمان در انتخاب خود بگنجانیم. برای این که بتوان تمام این پارامترها را در نظر بگیریم لازم است با انواع مدل‌های کابینت، که شامل لیستی طولانی از کابینت‌ها می‌شود، آشنا باشیم و هر یک را به درستی بشناسیم. انواع کابینت را می‌توان از لحاظ متریال و جنس، از نظر طراحی، رنگ‌بندی، سبک و مدل و حتی نوع ابزارآلات تقسیم‌بندی کرد. در ادامه با آکس چوب همراه باشید:

انواع کابینت

انواع مدل کابینت

امروزه به لطف تکنولوژی و پیدایش متریال جدید، شاهد حضور انواع مدل و اقسام کابینت در آشپزخانه‌های امروزی هستیم؛ کابینت‌ها به عنوان یکی از اجزای داخلی خانه و آشپزخانه نقش مهمی در زیبایی دکوراسیون منزل ایفا می‌کنند و به همین دلیل است که کابینت‌های امروزی را در سبک‌ها ومدل‌های جدید و متنوع‌تری می‌بینیم. 

در زیر انواع کابینت آشپزخانه را در مقیاس‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌دهیم:

  1. انواع مدل‌های کابینت از لحاظ جنس و متریال

به طور کلی، اسکلت و یونیت اکثر مدل‌های کابینت از ام دی اف خام سفید یا رنگی و در مورد کابینت‌های باکیفیت‌تر از یونیت پی وی سی، تشکیل می‌شود مگر در موارد خاص یا به صورت سفارشی! اما برای درب کابینت‌ها، صفحه‌ی روکابینتی یا سایر قسمت‌هایی که قابل رویت هستند از متریال مختلف استفاده می‌شود. در واقع آنچه با نام انواع کابینت می‌شناسیم، درب‌ها و قسمت‌های قابل رویت هستند و همه‌ی کابینت‌ها از نظر اسکلت تقریبا شبیه به هم هستند. در زیر به انواع متریالی که برای ساخت کابینت کاربرد دارند، اشاره می‌کنیم:

  • کابینت‌های چوبی که از چوب طبیعی درختان مختلف ساخته می‌شوند. 
  • کابینت‌های روکش چوب
  • کابینت‌های رنگ مانند کابینت پلی اورتان، کابینت انزو، کابینت رنگ پولیشی
  • کابینت‌های ام‌دی‌اف (ام دی اف خود انواع مختلفی دارد و از مغزی‌های مختلف تشکیل شده است)
  • کابینت‌های گلاس یا درخشنده مانند کابینت هایگلاس، کابینت پلی گلاس و کابینت لمی گلاس
  • کابینت ممبران (با نام وکیوم نیز شناخته می‌شود)
  • کابینت‌های فلزی (کابینت آلومینیوم، کابینت گالوانیزه، کابینت استیل)
  • کابینت‌های درب شیشه‌ای و ویترینی 
  • کابینت تمام پی وی سی
  • سایر متریال

انواع متریال کابینت

کابینت‌های چوبی 

کابینت‌های چوبی قدیمی‌ترین نمونه‌های کابینت آشپزخانه هستند که از زمان پیدایش کابینت تاکنون مورد استفاده قرار گرفته‌اند. با وجود کثرت متریالی که امروزه در ساخت کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرد باز هم کابینت‌های چوبی جزو بهترین نمونه‌ها هستند. چوب انواع مختلفی از درختان، مانند بلوط، گیلاس، گردو، راش و در نمونه‌های ضعیف‌تر چوب روسی در ساخت کابینت‌های تمام چوب مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابینت‌های چوبی جزو نفیس‌ترین و با ارزش‌ترین مدل‌های کابینت آشپزخانه هستند که از نظر قیمتی نیز با سایر کابینت‌ها تفاوت قیمت قابل توجهی دارند. 

کابینت‌های چوبی نیاز به مراقبت و نگهداری دارند و در صورتی که به خوبی از آن‌ها نگهداری شود، تا چندین سال مانند یک اثر هنری در آشپزخانه می‌درخشند. 

کابینت‌های روکش چوب 

در این مدل، مغزی کابینت از ام دی اف خام تشکیل شده است که روکشی سه میلیمتری از چوب طبیعی روی آن کشیده می‌شود. کابینت‌های روکش چوب از کابینت‌های تمام چوب قیمت پایین‌تری دارند اما هنوز هم جزو کابینت‌های گرانقیت و باکیفیت محسوب می‌شوند. 

کابینت‌های روکش چوب نیز نیاز به مراقبت و نگهداری دارند و شیوه‌ی نگهداری از آن‌ها همانند کابینت‌های چوبی است. این کابینت‌ها نیز در برابر رطوبت آسیب‌پذیرند و اگر به خوبی از آن‌ها مراقبت شود زیبایی خود را تا چندین سال حفظ می‌کنند.

کابینت‌های رنگ شده

این مدل کابینت‌ها از مغزی ام دی اف خام تشکیل شده‌اند اما به جای روکش شدن، به وسیله‌ی رنگ، رنگامیزی می‌شوند. کابینت‌های رنگ انواع مختلفی دارند و به واسطه‌ی نوع رنگی که بر روی آن‌ها انجام می‌شود کیفیت و مقاومت بالایی خواهند داشت. کابینت‌های رنگ پولیشی، رنگ پلی اورتان و کابینت انزو جزو باکیفیت‌ترین و مقاوم‌ترین کابینت‌های آشپزخانه به حساب می‌آیند که از نظر قیمتی نیز جزو نمونه‌های گرانقیمت و با ارزش خرید بالا محسوب می‌شوند. کابینت‌های رنگ به دلیل این که در شرایط خاصی باید رنگ آمیزی شوند، قیمت بالاتری دارند و فقط برخی شرکت‌ها و تولیدکننده‌های حرفه‌ای و متخصص قابلیت ساخت و تولید آن‌ها را دارند.

انواع کابینت ام دی اف 

کابینت ام‌دی‌اف را شاید بتوان پر کاربرد‌ترین مدل کابینت در ایران نامید. این کابینت در بیشتر آپارتمان‌های طبقه متوسط، مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر زیبایی، دوام خوبی نیز دارد. البته در کنار این‌ مزایا، قیمت بسیار اقتصادی کابینت ام‌دی‌اف، اصلی‌ترین دلیلی است که آن‌ را بدل به انتخاب اول بسیاری از خانواده‌های ایرانی کرده است.

کابینت mdf از ترکیب خاک چوب و رزین و چسب‌های مختلف، تحت فشار و دمای بالا ساخته می‌شود که روی آن روکش‌های مختلفی چسبانده می‌شود. مغزی ام دی اف، از نظر نوع متریال و تراکم ممکن است اشکال گوناگونی داشته باشد که بدون شک، نمونه‌هایی که تراکم بالاتری دارند، کیفیت بیشتری دارند. در برخی ورق‌های ام دی اف ارزان قیمت، که به آن ملامینه نیز می‌گویند، از ام دی اف خام درجه دو یا ورق‌های نئوپان استفاده می‌شود که باعث می‌شود کیفیت کار و همچنین قیمت آن پایین‌تر باشد.

 از نظر روکش، روکش‌های مختلفی بر ام دی اف خام کشیده می‌شود که نوع آن نیز تاثیر فراوانی بر کیفیت این کابینت خواهد داشت؛ روکش‌ ملامینه، روکش لمینت و روکش ضد آب، مدل‌های رایجی از ام دی اف هستند که از نظر قیمتی متفاوت بوده و باعث به وجود آمدن اشکال مختلفی از کابینت ام دی اف می‌شوند.

کابینت‌های گلاس 

کابینت‌های گلاس به معنی درخشنده، نوعی از کابینت‌ها هستند که روکشی آینه‌مانند و شفاف دارند. شناخته شده‌ترین مدل این کابینت، کابینت هایگلاس است. کابینت هایگلاس نیز در واقع زیر شاخه کابیت ام‌دی‌اف است و تفاوت اصلی آن، روکش براقی است (روکش پلکسی گلاس) که روی ورق ام‌دی‌اف خام کشیده می‌شود تا علاوه بر زیبایی، باعث ظاهر براق کابینت‌ها نیز بشود. کابینت هایگلاس بسیار زیبا وچشم نواز است و وقتی در آشپزخانه قرار می‌گیرد، بیننده را محصور زیبایی و درخشندگی خود می‌کند. کابینت هایگلاس از نظر مقاومت، در حد ام دی اف معمولی است و خط و خش یا رطوبت به آن  آسیب می‌رساند. 

کابینت‌های لمی گلاس و پلی گلاس، دو مدل دیگر از کابینت‌های درخشنده هستند که از نظر کیفیت در رده‌های بسیار بالاتری از هایگلاس قرار دارند و البته قیمت بیشتری نیز دارند. کابینت لمی گلاس و پلی گلاس نیز از مغزی ام دی اف خام تشکیل شده‌اند اما روکش آن‌ها به شدت مقاوم و باکیفیت است که حتی آن‌ها را در برابر رطوبت و خط و خش نیز مقاوم می‌سازد.

کابینت ممبران

کابینت ممبران، که با نام وکیوم نیز شناخته می‌شود، چند سالی است که در بسیاری از آشپزخانه‌های ایرانی در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک نصب می‌شود. مغزی این متریال نیز از ام دی اف خام است اما در قسمت روکش، از پی وی سی استفاده می‌شود. روش روکش شدن و چسباندن PVC بر روی ام دی اف خام، همان چیزی است که باعث تمایز و خاص بودن این متریال شده است. در تولید این کابینت، ابتدا ام دی اف خام توسط دستگاه CNC ، که نوعی ماشین حکاکی چوب است، طراحی و حکاکی می‌شود. مدل و طرح حکاکی‌ها بسیار گسترده هستند و توسط کامپیوتر به ماشین CNC داده می‌شود. پس از انجام حکاکی به طرح و مدل دلخواه، ام دی اف خام در شرایط خاص , به صورت یکپارچه و کامل با روکش پی وی سی پوشانده می‌شود. شیوه‌ی چسباندن و پوشش دهی لایه‌ی پی وی سی، نقش مهمی در کیفیت این متریال دارد و در صورتی که خوب وکیوم نشود، کیفیت خود را از دست خواهد داد. 

استفاده از ماشین سی ان سی در طراحی کابینت ممبران باعث می‌شود بتوان انواع طرح‌ها ومدل‌های کلاسیک را با این متریال ساخت. از نظر قیمت، کابینت ممبران هر چند از ام‌دی‌اف گران‌تر است اما نسبت به کابینت چوب باز هم قیمت مناسب‌تری دارد و می‌تواند در سبک کلاسیک، جایگزین مناسب و ارزان‌قیمتی برای کابینت‌های چوبی باشد.

کابینت‌های فلزی 

در گذشته وقتی نام کابینت فلزی به میان می‌آمد، منظور همان کابینت‌های فلزی و رنگ شده‌ی قدیمی بودند که امروزه با نام دقیق‌تر کابینت گالوانیزه شناخته می‌شوند. کابینت‌های گالوانیزه یا همان کابینت‌های فلزی قدیمی، امروزه دیگر جایی در آشپزخانه‌های ما ندارند مگر در موارد خاص یا شرایطی که مشتری به دلیل قیمت پایین، آن را درخواست نماید. 

در مقابل کابینت‌های فلزی قدیمی، کابینت‌های فلزی جدیدتر و باکیفیت‌تری پا به خانه‌ها باز کرده‌اند که از ورق آلومینیوم یا استیل ساخته می‌شود. این مدل کابینت‌ها بر خلاف ورق گالوانیزه، بسیار گران قیمت هستند و به دلیل کیفیت بالایی که دارند در فضاهای خاصی، مانند آشپزخانه‌های صنعتی یا بیمارستان‌ها، به کار می‌روند. البته در منزل نیز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد که انتخاب آن بستگی به سلیقه‌ی مشتری دارد. کابینت‌های استیل و آلومینیوم بسیار باکیفیت هستند و شیوه‌ی تمیزکاری آن‌ها نیز ساده است. 

کابینت پی وی سی 

در این مدل از کابینت، کل یونیت و درب کابینت از پلاستیک فشرده باکیفیت، که با نام PVC  شناخته می‌شود، استفاده می‌شود. کابینت‌های پی وی سی، کاملا در برابر آب و رطوبت مقاومند و وزن کمی دارند. از کابینت‌های پی وی سی در سرویس بهداشتی، حمام، استخرها و در برخی موارد در آشپزخانه استفاده می‌شود. با توجه به این که کابینت پی وی سی، کابینتی نسبتا گران قیمت است و از نظر تنوع رنگ و مدل نیز تنوع پایینی دارد، استفاده کامل از آن به عنوان کابینت آشپزخانه توجیه ندارد و فقط از یونیت و اسکلت آن استفاده می‌شود تا کابینت دچار پوسیدگی و خرابی نشود. (در اکثر آشپزخانه کل یونیت را از جنس ام دی اف سفید یا رنگی استفاده می‌کنند و فقط برای برای کابینت زیر ظرفشویی یونیت پی وی سی به کار می‌برند.)

کابینت‌های درب شیشه‌‌ای

این مدل در واقع، یک قاب هستند که با شیشه پوشانده می‌شوند. معمولا به صورت غالب و کامل از کابینت‌های درب شیشه‌ای در کل آشپزخانه استفاده نمی‌شود و فقط بخشی از آشپزخانه با آن‌ پوشش داده می‌شود. از کابینت‌های این مدل بیشتر در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده می‌شود تا باعث ایجاد فضای نوستالژیک و جذابی در نمای آشپزخانه شود. معمولا قاب کابینت‌های درب شیشه‌ای از همان متریالی است که در ساخت کابینت آشپزخانه استفاده شده است و شیشه‌ی استفاده شده، بنا به سلیقه‌ی مشتری ممکن است شفاف یا مات باشد. 

اگر اهل نگهداری ظرف و ظروف خاص و عتیقه هستید، پیشنهاد می‌کنیم درب‌ کابینت‌ها، مخصوصا کابینت‌های ردیف بالایی، را از جنس شیشه سفارش دهید. این کار علاوه بر زیبایی خاصی که به کابینت‌های شما می‌دهد، امکان دیده شدن وسایل قیمتی و تزیینی شما را هم فراهم می‌کند. ضمن اینکه از شر مدل‌های تکراری درب کابینت که در همه آشپزخانه‌ها وجود دارند نیز خلاص می‌شوید.

  1. انواع مدل‌های کابینت از لحاظ سبک

از دیدگاه سبک ساخت، کابینت‌ها را می‌توان به دو دسته کلی کلاسیک و مدرن تقسیم‌بندی کرد. البته سبک‌های تلفیقی نیز وجود دارند که در واقع ترکیبی از این دو سبک اصلی هستند. مشهورترین سبک تلفیقی، که در واقع سبکی شناخته شده و مهم در دکوراسیون منزل است، سبک نئوکلاسیک نام دارد که ویژگی‌های مهم هر دو سبک را در دل هم دارد. 

کابینت سبک کلاسیک 

سبک کلاسیک، سبکی زیبا و فاخر در عرصه‌ی دکوراسیون منزل است. در این سبک، المان‌های تزئینی و زینتی به وفور یافت می‌شود. سبک کلاسیک نمادهای خاص و سنتی خود را دارد و بر جزئیات تاکید ویژه دارد؛ شکوه و زیبایی، در جزء جزء کابینت‌ها مثل درب‌ها، پایه‌ها، دستگیره، یراق‌آلات و تاج کابینت به نمایش در می‌آید و بر کیفیت کلی کار از نظر فاخر بودن می‌افزاید. در این سبک، هر المانی که بیانگر شکوه و جلوه‌گری یک طراحی کلاسیک است، به وفور استفاده می‌شود تا باعث زیبایی بیشتر کابینت‌های این سبک شود.

کابینت‌های سبک کلاسیک، در آشپزخانه‌هایی کاربرد دارند که از نظر فضا بزرگ و دلباز هستند. این سبک معمولا از متریال چوب طبیعی، کابینت‌های رنگ، ممبران یا کابینت‌ روکش چوب ساخته می‌شود و طرح‌ها و مدل‌های مختلفی را شامل می‌شوند که هر کدام از نظر زیبایی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند.

کابینت سبک مدرن

در سبک مدرن، تاکید بر مینیمال بودن، به معنای سادگی و بسنده کردن به حداقل‌ها است. در سبک مدرن، زیبایی در دل سادگی نهفته است و از به کارگیری الما‌ن‌های سنگین، که مربوط به سبک‌های قدیمی و کلاسیک است، خودداری می‌شود. رنگ‌های روشن، خطوط صاف و زاویه‌دار و پرهیز از جزئیات اضافه، از ویژگی‌های بارز سبک مدرن است.  متریال ام دی اف، هایگلاس، کابینت استیل و آلومینیوم از اصلی‌ترین موادی هستند که در ساخت کابینت مدرن کاربرد دارند. سادگی این سبک باعث می‌شود از کابینت مدرن بتوان در کوچکترین آشپزخانه‌ها نیز استفاده کرد.

کابینت‌های بدون دستگیره، کابینت‌های پلکانی، کابینت‎های دستگیره نواری و مدل‌های این چنینی همه در سبک مدرن کاربرد دارند. از دیگر ویژگی‌های کابینت سبک مدرن، تنوع بالای رنگ است که امکان می‌دهد مشتری بتواند هر رنگی که تمایل دارد به عنوان کابینت انتخاب کند. 

انواع مدل کابینت از لحاظ رنگ

کابینت سبک نئوکلاسیک

سبک نئوکلاسیک، شبیه کابینت‌های کلاسیک است اما ریتم و ظاهر ملایم‌تری دارد. بر خلاف سبک مدرن، که خطوط زاویه‌دار و تیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، اما در سبک نئوکلاسیک بیشتر بر انحناهای ملایم تاکید می‌شود. در سبک نئوکلاسیک، میانه‌روی از ویژگی‌های مهم است که باعث می‌شود در آشپزخانه‌های متوسط و نسبتا کوچک هم بتوان از این سبک استفاده کرد. با توجه به اعتدالی که در این سبک وجود دارد این سبک با سلایق مختلف هماهنگی بیشتری دارد و برای افرادی که به سبک کلاسیک علاقه دارند، اما فضای کافی برای اجرای آن را ندارند، بسیار مناسب است. 

از متریال مشهوری که در این سبک کاربرد دارد می‌توان به کابینت‌های تمام چوب، کابینت‌های روکش چوب، کابینت ممبران و انواع کابینت رنگ اشاره کرد. متریالی مانند ام دی اف و هایگلاس در این سبک نمی‌توانند اجرا شوند و تنها در سبک مدرن کاربرد دارند.

چه سبکی برای آشپزخانه ما مناسب است؟

اولین نکته در انتخاب سبک کابینت، سلیقه‌ی شخصی است. اما نکته‌ی مهم‌تر این است که نوع و سبکی که برای کابینت منزل انتخاب می‌شود، باید هارمونی لازم را با سایر المان‌ها و وسایل خانه داشته باشد. اگر اهل نوستالژی و جمع کردن وسایل سنتی و چیدمان کلاسیک هستید و البته از نظر فضا نیز پلان آشپزخانه‌تان به حد کافی بزرگ است، کابینت سبک کلاسیک ایده‌ی مناسبی برایتان خواهد بود. در مقابل، در صورتی که سادگی و دکوراسیون مینیمال در دستور کارتان است، کابینت‌های سبک مدرن بیشتر مناسب آشپزخانه خواهد بود.

آنچه که در زیبایی کلی خانه و آشپزخانه اهمیت دارد و همواره مد نظر طراحان آکس چوب قرار دارد، وجود هارمونی و تعادل بین چیدمان منزل است؛ در واقع همه‌ی سبک‌ها و مدل‌ها زیبا هستند البته اگر درست و به‌جا در جای خود مورد استفاده قرار گیرند!!!

  1. انواع مدل کابینت از لحاظ ترکیب‌بندی رنگ

در ادامه به بیشترین ترکیب رنگ‌هایی که در دکوراسیون آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره می‌کنیم:

  • کابینت‌های تک رنگ

کابینت‌های تک رنگ، عموما انتخاب اصلی خانواده‌ها است. بیشتر کابینت‌هایی که در آشپزخانه‌ها دیده می‌شوند، به صورت تک رنگ هستند. انتخاب یک رنگ برای کابینت‌های بالا و پایین در آشپزخانه، علاوه بر زیبایی، دارای این مزیت است که در صورت ایجاد احساس یکنواختی بعد از چند سال استفاده، می‌توان با تعویض رنگ برخی از کابینت‌ها، یک ترکیب رنگی تازه ایجاد کرد.

پرکاربردترین رنگ‌هایی که در آشپزخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • کابینت سفید یک دست
  • کابینت تک رنگ قهوه‌ای
  • کابینت تک رنگ خاکستری
  • کابینت تک ‌رنگ شیری
  • کابینت تک رنگ مشکی
  • و انواع دیگر کابینت‌های تک رنگ

کابینت‌های تک رنگانتخاب رنگ سفید برای کابینت، یک انتخاب همیشگی است که هیچ‌گاه از مد نمی‌افتد و بیننده را خسته نمی‌کند.

 حُسن انتخاب کابینت‌های سفید در این است که به راحتی با رنگ سایر وسایل آشپزخانه هماهنگ می‌شود و از این بابت نیز، دغدغه‌ای ایجاد نمی‌کند. در مورد آشپزخانه‌های کوچک، انتخاب کابینت سفید رنگ، بهترین گزینه است زیرا به دلیل بازتاب بیشتر نور و روشن‌تر کردن محیط آشپزخانه، فضا را بزرگتر نشان می‌دهد. در آشپزخانه‌های کوچک نباید به صورت غالب از رنگ‌های تیره استفاده کرد زیرا باعث کوچکتر نشان دادن فضا و در نتیجه دلگیر شدن دکوراسیون می‌شود. 

در مورد انتخاب رنگ مشکی برای کابینت، شیک بودن و حس مدرنیته‌ی آن طرفداران خاص خود را دارد. کابینت‌های مشکی قابلیت ترکیب شدن با رنگ‌های دیگر وسایل را دارند و می‌توانند زیبایی دوچندانی به آشپزخانه شما اضافه کنند. ذکر این نکته ضروری است که کابینت‌های مشکی یک دست، باعث می‌شوند فضا تا حدی کوچک به نظر برسد؛ معمولا برای آشپزخانه‌هایی که مشتری تمایل دارد از رنگ مشکی استفاده کند، از متریال هایگلاس استفاده می‌شود تا هم زیبایی و براقیت آن به چشم آید و هم بازتاب نور باعث بسته شدن فضا نباشد.

در کنار رنگ سفید و یا سیاه یک‌دست، برخی انتخاب‌های خاص مثل قرمز یک‌دست، سبز یک‌دست و … هم مورد استفاده قرار می‌گیرند که البته نسبت به رنگ‌های سفید یا سیاه گرایش کمتری به آن‌ها وجود دارد. کابینت‌های یکدست خاکستری و یا یکدست قهوه‌ای هم از رنگ‌های پر طرفدار در بین سلایق مختلف هستند.

در کنار رنگ سفید و یا سیاه یک‌دست، برخی انتخاب‌های خاص مثل قرمز یک‌دست، سبز یک‌دست و یا زرد تک‌رنگ هم مورد استفاده قرار می‌گیرند که البته نسبت به رنگ‌های سفید یا سیاه گرایش کمتری به این رنگ‌های خیلی خاص وجود دارد.

انواع کابینت تک رنگ

  • کابینت‌های دو رنگ

به جز کابینت‌های تک رنگ، یکی دیگر از مدل‌های کابینت ، ترکیب‌های دو رنگ هستند. کنتراست و تضاد زیبایی که در ترکیب‌های رنگی وجود دارد، می‌تواند زیبایی آشپزخانه شما را به اوج برساند. بعضی از پرطرفدارترین کابینت‌های دورنگ عبارتند از :

  • کابینت سفید و مشکی
  • کابینت کرم قهوه‌ای
  • کابینت قرمز و مشکی
  • کابینت قهوه‌ای و سفید
  • کابینت سفید و طلایی
  • کابینت مشکی و طلایی
  • کابینت خاکستری و سفید 
  • و …..

  1. انواع مدل‌ های کابینت از لحاظ طراح
    کابینت‌ها از نظر شکل طراحی نیز انواع مختلفی دارند که در زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:
  • طراحی فلت یا بدون دستگیرههمان‌طور که اشاره شد در سبک مدرن تاکید بیشتر بر سادگی و مینیمال‌ها است. یکی از طراحی‌های بسیار شیک و مدرن برای کابینت‌ آشپزخانه، مدل فلت یا تخت است که در سبک مدرن کاربرد دارد. در این نوع کابینت، هیچگونه قاب، طرح، برجستگی و حتی دستگیره‌ای وجود ندارد و در واقع قفل کابینت، حالت مغناطیسی دارد که با اندکی فشار به داخل باز می‌شود. البته در کنار سادگی و زیبایی همیشگی، این طرح به دلیل نداشتن دستگیره، با دردسر لک شدن دائم کابینت و اثر انگشت روی درب‌ها روبرو است؛ خصوصا اگر کابینت شما هایگلاس باشد.

طراحی فلت یا ساده

  • کابینت کرکره‌ای یا لوورد (Louvered)

این طرح خیلی خاصة شبیه کرکره‌های قدیمی و یا پرده‌های لورداپه‌های افقی است. برای فضاهایی که به تهویه نیاز دارند، می‌توان از این طرح استفاده کرد. البته این طرح بیشتر یک طرح اروپایی است و در ایران چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

کابینت کرکره‌ای یا لوورد

  • مدل کابینت‌های چسبیده به سقف

مدل کابینت‌های چسبیده به سقف

به طور معمول، کابینت‌های ردیف بالا، پایین‌تر از سقف آشپزخانه نصب می‌شوند و یک فضای خالی بین کابینت‌های ردیف بالایی و سقف قرار می‌گیرد. در برخی از طراحی‌های کلاسیک، تاج کابینت این فضا را پوشش می‌دهد اما در کابینت‌های مدرن، این فاصله یا خالی می‌ماند یا تا نزدیک به سقف امتداد می‌یابد.

کابینت‌های چسبیده تا سقف یکی از بهترین مدل‌ها برای آشپزخانه‌های جدید و مدرن به شمار می‌آیند، خصوصا اگر مساحت آشپزخانه شما کم است یا به حجم زیادی از کابینت نیاز داشته باشید. با سفارش کابینت‌های بلند و کشیده که تا نزدیک سقف امتداد دارند، می‌توانید به راحتی فضای قابل توجهی برای خود ایجاد کنید و از طرفی هم طراحی زیبا و یکدستی به دست آورید.

انواع کابینت کرکره ای

  • حذف کابینت اپن و ساخت کانتر

اگر در آشپزخانه به اندازه کافی کابینت دارید، می‌توانید از تعبیه کابینت‌های اپن آشپزخانه ،که با نام نیم جزیره نیز شناخته می‌شوند، صرف نظر کنید؛ به طوری‌ که فضای آشپزخانه و نشیمن یکسان در نظر گفته شود. در صورت تمایل، می‌توانید با سفارش کانتر به عنوان میز ناهار خوری، این فضا را کاربردی‌تر کنید. حذف اپن و حایل در آپارتمان‌های کوچک باعث می‌شود که فضا بزرگتر دیده شود؛ بنابراین راهکار خوبی برای منازل کوچک و نقلی است. در آپارتمان‌هایی که نیاز به میز ناهار خوری نیست و تمایل به ایجاد حریم خصوص وجود دارد، تعبیه کابینت جزیره راهکار دیگری است که سبب می‌شود فضای میانی آشپزخانه مفید و کاربردی به نظر برسد.

  • استفاده از درب‌های ویترینی

اگر اهل ظرف و ظروف خاص و عتیقه هستید، پیشنهاد می‌کنیم درب‌ کابینت‌ها مخصوصا کابینت‌های ردیف بالا را از جنس شیشه سفارش دهید. این کار علاوه بر زیبایی خاصی که به کابینت‌های شما می‌دهد، امکان دیده شدن وسایل قیمتی و تزیینی شما را هم فراهم می‌کند. ضمن اینکه از شر مدل‌های تکراری درب کابینت که در همه آشپزخانه‌ها وجود دارند نیز خلاص می‌شوید.

درب‌های ویترینی

  • نصب شلف یا قفسه‌های بدون درب ( کابینت طاقچه‌ای )

نصب چند تخته چوب ساده بر روی دیوار، که حالت طاقچه‌های قدیمی دارند، علاوه بر زیبایی، به شما فضایی اضافه برای چیدن برخی از وسایل‌ ریز و کوچک، خصوصا وسایل تزئینی، را می‌دهد. سعی کنید بر روی بخش‌هایی از دیوارهای آشپزخانه که پِرت هستند و امکان نصب کابینت وجود ندارد، از شلف‌های چوبی استفاده کنید، تا آشپزخانه شما جادارتر شود. تعبیه قفسه‌ها و شلف‌های چوبی بیشتر در سبک مدرن، نئوکلاسیک و روستیک دیده می‌شود و در سبک کلاسیک معمولا از شلف‌ استفاده نمی‌شود.

  • نورپردازی

اگر آشپزخانه شما دارای نور کافی طبیعی نیست، استفاده از نور مخفی و یا هالوژن‌هایی که در بالای کابینت نصب می‌شوند و مستقیما بر روی درب کابینت‌ها نور می‌پاشند، می‌توانید استفاده کنید تا جلوه آشپزخانه‌تان، دوچندان شود.

  • استفاده از المان‌های سنتی

برای مدل کابینت‌هایی که کلاسیک هستند، استفاده از المان‌هایی مثل پایه‌های سلطنتی، استفاده از تاج در بالای کابینت‌، انواع گره‌های اسلیمی و طرح‌ها و خطوط برجسته روی درب کابینت‌ها و همین‌طور قفسه‌ها، استفاده از پیشخان‌های فاخری مثل سنگ مرمر و به طور خلاصه هر المانی که بیانگر شکوه و جلوگری یک طراحی کلاسیک است، قابل استفاده است تا باعث زیبایی بیشتر کابینت‌ها شود، اما همانطور که اشاره شد، کابینت‌های مدرن، فاقد اینگونه تزئینات هستند.

خرید کابینت آشپزخانه، یکی از اصلی‌ترین جزئیات در هر آشپزخانه‌ای محسوب می‌شود و می‌تواند زیبایی را به آشپزخانه شما ببخشد یا از آن بستاند؛ بنابراین لازم است در انتخاب مدل و طرح آن، وسواس و دقت بیشتری به خرج دهید و حتی‌الامکان با مشاوران و متخصصان حرفه‌ای در زمینه دکوراسیون و طراحی داخلی ساختمان، مشورت کنید.

ازین که تا پایان، همراه این مقاله بوده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مقاله برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد. آکس چوب مفتخر است در زمینه انتخاب، طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه با مشتریان عزیز همکاری نماید.

نورپردازی کابینت

سخن پایانی 

خرید کابینت آشپزخانه، یکی از اصلی‌ترین جزئیات در هر آشپزخانه‌ای محسوب می‌شود و می‌تواند زیبایی را به آشپزخانه شما ببخشد یا از آن بستاند؛ به همین دلیل مهم است که در انتخاب مدل و طرح کابینت‌ها، وسواس و دقت بیشتری به خرج دهید و حتی‌الامکان با مشاوران و متخصصان حرفه‌ای در زمینه دکوراسیون و طراحی داخلی ساختمان، مشورت کنید.

ازین که تا پایان، همراه این مقاله بوده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مقاله برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد. آکس چوب مفتخر است در زمینه انتخاب، طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه با مشتریان عزیز همکاری نماید.

۴.۶/۵ - (۱۰ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آکس چوب