کابینت های چوبی و نوع چوبی که در ساخت آن ها استفاده می شود

کابینت های چوبی

چوب یکی از قدیمی‌ترین متریالی ست که در ساخت کابینت  آشپزخانه کاربرد داشته و هنوز هم دارد. با گذشت قرن‌ها که بشر از چوب و مصنوعات چوبی استفاده می‌کند، هنوز هم استفاده از چوب متداول است و از ارزش و اُبهت آن، ذره‌ای کاسته نشده است. قبل از آن که انواع جدیدتری از مواد اولیه در صنعت کابینت سازی متداول شوند، این کابینت های چوبی بودند که با ظرافت و زیبایی بی‌نظیرشان، زینت بخش خانه‌ها بوده‌اند. این کابینت‌ها، با ظاهری جذاب و منحصربفرد، در زمره‌ی بهترین و زیباترین نوع کابینت‌ها در دنیا قرار دارند و حضورشان در هر آشپزخانه‌ای، یک امتیاز شاخص است. در ادامه همراه وب‌سایت آکس چوب باشید تا در ارتباط با انواع کابینت‌ های چوبی و نوع چوبی که در ساخت آن‌ها بکار می‌رود، گفتگو کنیم. خواهشمندیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید:

چرا کابینت های چوبی همیشه پرطرفدارند؟

همان طور که بیان شد، کابینت های چوبی سال‌ها و شکل قدیمی‌تر آن‌ها قرن‌هاست که مورد استفاده بشر قرار دارند و کار او برای جاسازی و سازماندهی لوازم سهل می‌کنند. در گذشد ترکیبی جدید ساخته نشده بود، چوب ارزانترین و آسان‌ترین متریالی بود که در دسترس انسان قرار داشت و با قطع درختان به راحتی بدست می‌آمد. مواد ترکیبی جدیدی که امروزه جایگزین چوب هستند، در گذشته نبودند و کابینت‌ها اغلب از چوب یا فلز ساخته می‌شدند و تنوع رنگ و مدل محدودی داشتند. اما با پیشرفت تکنولوژی و رشد صنعت، انواع مختلفی از کابینت‌ها با مواد اولیه متفاوت و ارزان‌تر، ساخته شدند و با رنگ‌ها و طرح‌های متنوع و جذاب، پا به درون آشپزخانه‌ها گذاشتند و به همین دلیل است که حضور کابینت‌های چوبی کمرنگ‌تر از گذشته هستند. با این وجود، کابینت‌هایی از جنس چوب، گرانترین و لوکس‌ترین متریالی ست که می‌توانید برای آشپزخانه‌ی خود سفارش دهید.

کابینت های چوبی آشپزخانه کوچک

از عمده‌‌ترین دلایلی که کابینت‌های چوبی را تا این حد خاص و پرطرفدار می‌کند، طبیعی بودن چوب است. چوب از دل طبیعت برخاسته و با روح آدمی سازگار است، اصالت دارد و رنگ و بوی آن حس گرما و آرامش را به انسان منتقل می‌کند و همچنین با هر دکوراسیونی به راحتی هماهنگ می‌شود. چوب، با دوام و ماندگار است و با اصالتی که در ذات خود دارد، بشر را به اعماق کهن تاریخ می‌برد.

همان طور که احتمالا تا الان حدس زده‌اید، منظور ما از کابینت های چوبی ، کابینتی ست که از چوب طبیعی بدست آمده باشد. کابینت‌هایی مانندMDF  ، هایگلاس، ممبران و غیره، اگر چه از مشتقات و ضایعات چوب بدست می‌آيند، اما در این محتوا مورد خطاب ما نیستند.

ویژگی‌ها، مزایا و معایب کابینت‌ های چوبی :

  • کابینت‌های چوبی از متریال طبیعی بدست می‌آیند و در تولید و ساخت آن‌ها مواد غیرطبیعی بکار نمی‌رود.
  • کابینت‌‌های چوبی دوستدار محیط زیست هستند و به صورت طبیعی در طبیعت قابل بازیافت می‌باشند.
  • کابینت ‌های چوبی عمدتا در رنگ‌های کلاسیک و ساده ساخته و تولید می‌شوند و استفاده از رنگ های انرژی بخش و شاد در آن‌ها متداول نیست.
  • ساخت انواع کابینت کلاسیک ‌های چوبی به تخصص و مهارت بسیار زیاد سازنده احتیاج دارد.
  • ساخت کابینت های چوبی بسیار زمان‌بر است و چند مرحله دارد.
  • کابینت‌های چوبی به مراقبت و نگهداری ویژه‌ای احتیاج دارند.
  • کابینت های چوبی با هر دکوراسیونی هماهنگ می‌شوند و جلوه‌ای باشکوه دارند.
  • کابینت‌های چوبی به دلیل حس نوستالژیکی که در بیننده ایجاد می‌کنند، باعث برانگیختن صمیمت و گرمی در اهالی خانه می‌شوند.
  • به دلیل اینکه کابینت چوبی اصالت دارد، نمای خانه شما را متحول و با ارزش  می‌سازد.
  • دوام و ماندگاری کابینت چوبی در صورتی که از آن استفاده درستی شود، بسیار طولانی ست.
  • کابینت چوبی همیشه مد است و به مرور زمان از رده خارج نمی شود.
  • آسیب‌های جزئی مانند خط یا خراش‌های کوچک در کابینت‌های چوبی، قابل تعمیر و ترمیم است.
  • در تمیز‌کاری کابینت های چوبی ، نباید از مواد شوینده اسیدی استفاده کرد، زیرا رنگ آن را از بین می‌برد.
  • به دلیل گران بودن چوب طبیعی، کابینت های چوبی بسیار گرانقیمت هستند.
  • به دلیل خاصیت طبیعی چوب که در برابر نفوذ آب، آسیب‌پذیر است، کابینت های چوبی در برابر نفوذ آب، مقاومت کامل ندارند و در صورتی که به علت خراش یا آسیب، آب به بافت درونی آن‌ها نفوذ کند، آسیب می‌بینند.

انواع مختلف کابینت های چوبی :

کابینت تمام چوب:

این کابینت‌ها، تماما از جنس چوب هستند و از چوب طبیعی در ساخت‌شان استفاده می‌شود. کابینت‌های تمام چوب، گرانترین نوع کابینت در جهان هستند که قیمت بسیار بالایی دارند و کالایی لوکس و مجلل محسوب می‌شوند. این کابینت‌ها به دلیل اینکه محصولی طبیعی هستند ممکن است در رنگ، بافت و طرح‌شان متفاوت باشند. نوع چوبی که برای کابینت چوبی استفاده می‌کنید، در طرح و دوام کابینت‌های شما نقش دارد و باعث بروز ویژگی‌های متفاوتی در آن می‌شود.

کابینت های چوبیکابینت روکش چوب:

مغزی و لایه‌ی درونی کابینت های روکش چوب، از MDF  تشکیل شده است، اما لایه‌ی بیرونی آن، تماما از چوب طبیعی ساخته شده است. رایج‌ترین نوع چوبی که در کابینت‌های روکش چوب استفاده می‌شود، چوب ملچ و چوب بلوط است که در ادامه ویژگی‌های آن‌ها را بیان خواهیم کرد. کابینت‌های روکش چوب، خواص و انرژی کابینت‌های چوبی را دارند و اگر چه قیمت گرانی دارند، اما از کابینت‌های تمام چوب ارزان‌تر هستند. کابینت‌های روکش چوب، معمولا در طرح‌های کلاسیک و نئوکلاسیک ساخته می‌شوند و از بهترین نوع کابینت‌هایی هستند که در بازار موجودند و دوام و ماندگاری بسیاری دارند.

کابینت های چوبی روکش چوب

کابینت لوورد:

کابینت لوورد، نوع دیگری از کابینت های چوبی ست که از چوب طبیعی ساخته شده است. این کابینت در واقع از پنل‌های باریک چوبی که به صورت مجزا از هم، به شکل افقی در کنار هم قرار گرفته‌اند، تشکیل شده است. فواصل بین پنل‌های چوبی کابینت لوورد، به اندازه میلیمتری باز است و هوا در آن جریان دارد. از آنجا که کابینت لوورد هم مانند سایر کابینت‌های چوبی، از چوب طبیعی بدست آمده است، قیمت این کابینت هم بالاست و در زمره کابینت‌های گران‌قیمت دسته‌بندی می‌شود. کابینت لوورد یکی از زیباترین و جذاب‌ترین کابینت های چوبی ست که می‌توانید در آشپزخانه داشته باشید و از ظاهر شیک و امروزی آن، لذت ببرید.

کابینت های چوبی لوورد

انواع چوبی، که در ساخت کابینت های چوبی استفاده می‌شود:

چوب درخت گیلاس:

چوب درخت گیلاس، رنگی قهوه‌ای متمایل به قرمز دارد. چوب درخت گیلاس از گران‌ترین و محبوب‌ترین متریال برای ساخت کابینت چوبی ست و به دلیل تراکم، وزن نسبتا زیادی دارد. کابینت های چوبی درخت گیلاس، بسیار زیبا و منحصربفرد هستند.

چوب درخت بلوط:

چوب درخت بلوط، ماندگاری بسیار زیادی دارد و به دلیل اینکه از سایر درختان فراوانی بیشتری دارد، قیمت مناسب‌تری دارد و در عین حال بسیار زیبا، درخشنده و رویایی ست. چوب درخت بلوط قرمز، یکی از بهترین متریالی ست که برای ساخت کابینت چوبی بکار می‌رود و مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و فشار دارد.

چوب درخت توسکا:

بافت درخت توسکا، دارای گره‌های کوچک و بسیار ریز است که باعث زیبایی بیشتر آن می‌شود. کابینت‌های چوبی درخت توسکا، رنگی قهوه‌ای روشن و کمی مایل به قرمز دارند و بسیار جذاب و زیبا هستند.

چوب درخت افرا:

چوب درخت افرا، بافتی صاف، یکنواخت و ظریف دارد. چوب درخت افرا، به رنگ سفید خامه‌ای تا قهوه‌ای روشن است که ظاهر دلباز و زیبایی به آشپزخانه شما می‌بخشد.  

کابینت های چوبی با چوب افرا

چوب درخت گردو:

درخت گردو، یکی دیگر از رایج‌ترین چوب‌ها در ساخت کابینت و مصنوعات چوبی ست. درخت گردو، چوبی بسیار مقاوم و زیبا دارد و معمولا در بافت آن، طرح‌های درشت و بسیار زیبای طبیعی وجود دارد. چوب گردو یکی از باارزش‌ترین چوب‌هایی ست که در ساخت وسایل چوبی کاربرد دارد و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. چوب گردویی که در مناطق مختلف تولید می‌شود، رنگ‌ها و طرح‌های متفاوتی دارد.

کابینت های چوبی با چوب گردو

چوب ونگه:

ونگه دارای بافت‌های طبیعی چوب است و از جنگل‌های افریقایی بدست می‌آید. کابینت‌های چوبی ساخته شده از درخت ونگه، رنگی قهوه ای و جذاب دارند و در عین حال، سنگین وزن می باشند.

چوب درخت راش:

درخت راش، بافت یکنواخت و همگن دارد و در رنگ‌های روشن دیده می‌شود. چوب راش مقاومت بالایی در برابر خورده شدن حشرات دارد و نسبتا سنگین وزن می‌باشد.

چوب درخت روسی:

کابینت‌هایی که از چوب درخت روسی ساخته و تولید می‌شوند، قیمت مناسب‌تری نسبت به سایر چوب‌ها دارند. علت این مساله، وجود بافت پفکی و فراوانی این نوع چوب است. بافت چوب درخت روسی از تراکم کمتری نسبت به سایر درختان برخوردار است و همین مساله باعث شده است که قابلیت شکل‌ دهی کمتری نیز داشته باشد. ازین رو این کابینت‌ها اغلب ساده‌اند و تراش کمتری بر روی آن‌ها اعمال می‌شود.

سایر چوب ها:

استفاده از هر نوع چوب در مناطق جغرافیایی خاصی متداول است و تابع شرایط محیطی منطقه است.

برای ساخت کابینت های چوبی، از دیگر چوب‌ها بسته به منطقه جغرافیایی  استفاده می‌شود. درختانی مانند آبنوس، جویز، لارکس و غیره همه در ساخت کابینت‌های چوبی بکار می‌روند.

کابینت های چوبی ، یکی از بهترین و زیباترین گزینه‌هایی ست که می توانید برای پوشش آشپزخانه و سازماندهی لوازم‌تان استفاده کنید. اگر چه قیمت این کابینت‌ها، گران‌تر از سایر متریالی ست که در صنعت کابینت‌سازی کاربرد دارد، اما بدون شک ارزش آن را دارند که برای آن هزینه‌ی زیادی صرف کنید. ازین که این محتوا را در وب‌سایت آکس چوب مطالعه نموده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم برایتان مفید واقع شده باشد.

Comment (1)

  • دنیا Reply

    دکوراسیون ایرانی هم بزارید

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۱ at ۳:۵۶ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *