کمد دیواری بخشی ضروری در فضای خانه یا محل کار است که به محیط نظم و زیبایی میدهد. کمد لباس یا هرگونه کمد دیگری برای ذخیرهسازی وسایل موردنیاز کاربرد حیاتی دارد. به خصوص در خانههای کوچک آپارتمانی یا دفترهای کاری که فضای کمی برای جا دادن وسایل وجود دارد، نقش کمدهای دیواری پررنگتر میشود. یکی از اصلیترین دغدغههای استفاده از کمدها انتخاب بهترین رنگ کمد دیواری است.
رنگ کمد دیواری برای فضای کوچک و بزرگ
دو آیتم مهم در انتخاب رنگ کمد دیواری حائز اهمیت هستند؛ نور دریافتی اتاق و متراژ اتاق. هر دوی این موارد، یک راه حل دارند و آن، ایجاد خطای دید با استفاده از بازی رنگها است. برای اتاقهای کوچک و کمنور استفاده از رنگهای روشن و مخصوصا براق، در اولویت هستند. با استفاده از متریالی مانند هایگلاس یا ام دی اف سفید و با ایجاد خطای دید و انعکاس نور بیشتر، فضای اتاق بزرگتر و دلبازتر دیده میشود.
در اتاقهای بزرگ نیز، مسئلهی دلباز بودن اتاق اهمیت ویژهای دارد. به هر حال کمد دیواری بخش وسیعی از اتاق را در بر میگیرد و لازم است رنگ آن به گونهای نباشد که فضا را خفه و بسته نشان دهد. اگر چه در اتاقهای بزرگ و نورگیر، دست ما باز است تا از هر رنگی استفاده کنیم، اما کماکان توصیه میشود از رنگهای خنثی و بازتاب دهندهی نور استفاده شود تا فضای اتاق کوچک به نظر نیاید.
رنگ کمد دیواری مات یا براق؟
اینکه رنگ کمد دیواری مات انتخاب شود یا براق باشد، مسئلهای کاملا سلیقهای است. اما لازم است بدانید که متریال براق مانند هایگلاس، نور را با وسعت بیشتری انعکاس میدهند که این مسئله اولا باعث دلبازتر شدن اتاق میشود و در ثانی، فضای اتاق را بزرگتر نشان میدهد. بنابراین در اتاقهای کوچک، سعی کنید از متریال براق به جای مات استفاده کنید. (حتی اگر به رنگهای مات علاقه دارید، بخشی از کمد را براق انتخاب کنید.)
رنگهای مات در دکوراسیون نئوکلاسیک و اتاقهایی که وسعت زیادی دارند جلوهگری خاصی دارند و به همین دلیل ترند و پر طرفدارند؛ بنابراین اگر فضای وسیع و دکور کلاسیک و سنتی دارید، انتخاب رنگهای مات برای کمد دیواری گزینهی جذابی خواهد بود.
رنگهای ترند کمد دیواری
انتخاب رنگهایی که همیشه مد هستند و به بیان دیگر، همهپسند هستند، یک انتخاب خوب و عالی برای کمد دیواری میباشند. کمد دیواری بخش بزرگی از دیوار اتاق را به خود اختصاص میدهد بنابراین مهم است که رنگ آن خستهکننده یا تند و تیز نباشد.
کمد دیواری سفید
سفید همیشه مد است و مظهر پاکی و تمیزی است. انتخاب رنگ سفید برای کمد دیواری باعث میشود کمد بخشی از دیوار اتاق به نظر برسد و به همین دلیل است که از وسعت بصری فضای اتاق نمیکاهد. این رنگ با همهی سلیقهها جور در میآید و کمتر کسی به انتخاب آن دست رد میزند. سفید خنثی است و هر نوع اکسسوری و تزئیناتی، مانند مدل دستگیرهها، بر روی آن جلوهی خاصی پیدا میکند.
کمد دیواری به رنگهای خنثی
رنگهای خنثی از هوشمندانهترین گزینهها برای رنگ کمد دیواری هستند. خانوادهی رنگهای خنثی، با هر رنگی (چه سرد و چه گرم) ترکیب میشوند و مشتری را برای سِت کردن و هماهنگی دکوراسیون به دردسر نمیاندازند، همچنین هر سلیقهای را به سمت خود جذب میکنند. رنگهایی مانند کرم، خاکستری، بژ و شیری در این گروه جای میگیرند؛ خصوصا رنگ خاکستری و طوسی که این روزها بسیار پر طرفدار نیز هستن از جمله بهترین گزینهها برای رنگ کمد دیواری اتاق است.
کمد دیواری رنگ چوب یا طرح چوب
کمدهایی که به رنگ چوب طبیعی، یعنی قهوهای هستند، یا طرح چوب دارند، جزو پرطرفدارترین مدلها و رنگها برای کمد دیواری هستند. چوب همیشه مورد توجه بوده است و با ذات انسان در دوستی و هماهنگی قرار دارد. بر همین اساس، بیراه نیست که کمدهای چوبی و طرح چوب هنوز هم با گذر سالها جزو ساختههای مد روز و ترند به حساب آیند و هنوز هم طرفداران بیشماری به تعبیه آن در اتاق علاقه داشته باشند!
کمد دیواری با رنگهای خاص
اگر تِم اتاق و فضایی که کمد دیواری در آن تعبیه میشود رنگ خاصی دارد، میتوانید از همان خانواده رنگی اما به شکل کمرنگ و خنثی به عنوان رنگ کمد دیواری استفاده کنید. به عنوان مثال، رنگ سبز پستهای برای کسانی که به این رنگ علاقه دارند و از دکور سبز یا گلهای سبز به وفور در اتاقشان استفاده میکنند، گزینهی مناسبی است. استفاده از رنگهای بیحال و خنثی باعث میشود که فضای اتاق دلگیر نشود و در عین حال هارمونی بین رنگ غالب دکوراسیون وجود داشته باشد. در مثالی دیگر، اگر وسایل اتاقتان چوبی است، کمد دیواری به رنگ بژ یا نسکافهای گزینهی جذابی برای دکور اتاقتان خواهد بود.
تناسب جنس و رنگ کمد دیواری
رنگ کمد دیواری فاکتوری است که بر مبنای پارامترهای مختلفی انتخاب میشود. یکی از مهمترین پارامترها در انتخاب رنگ تناسب جنس و رنگ کمد دیواری است. با پیشرفت زیادی که در زمینه ساخت چوبها و متریال صنعتی و همچنین ابزارآلات ساخت کمد و کابینت شده، انتخاب طرح رویی کمدها و کابینتها هم تنوع زیادی پیدا کرده است.
متریال و جنس به کار رفته در ساخت کمدهای دیواری جدید به سمت صنعتی شدن پیش میرود. چوبهای صنعتی یا سایر متریالهای امروزی طراحیهای سادهتری دارند. کیفیت کار با این متریالها و مقاومت آنها در برابر پوسیدگی، رطوبت یا سایر عوامل بالاتر از چوبهای طبیعی یا متریلهای قدیمی است.
انتخاب رنگ مناسب برای کمد دیواری
لازمه انتخاب رنگ مناسب برای کمد دیواری توجه به فاکتورهای مهم و اصلی تاثیرگذار در طراحی کمد دیواری است. شما قبل از هر چیز باید به فضایی که کمد دیواری را میخواهید در آنجا نصب کنید، توجه کنید. اتاق خواب یا اتاق نشیمن دارای طراحی و دکوراسیون متفاوتی هستند. انتخاب رنگ مناسب برای کمد دیواری اتاق خواب با جاهای دیگر خانه یا محل کار فرق میکند. از جمله فاکتورهایی که باید در انتخاب رنگ مناسب کمد دیواری مورد توجه قرار بدهید عبارتند از:
- تناسب رنگ کمد دیواری با فضای اتاق
- تناسب رنگ کمد دیواری با روحیه و سلیقه شخصی شما
- انتخاب رنگ کمد دیواری متناسب با آب و هوای محیط
- تناسب رنگ کمد دیواری با نوع آن
تناسب رنگ و فضای اتاق
شما قبل از انتخاب رنگ کمد دیواری باید به فضای اتاق خود توجه کنید. اگر کمد دیواری در اتاق خواب، اتاق کودک، اتاق کار، نشیمن و یا حتی دفتر کاری نصب شود، انتخاب رنگ آن متفاوت خواهد بود. برای فضای خانه و اتاق خواب بهتر است از رنگهای ملایم و آرامشبخش مثل آبی، سفید، کرم یا ترکیبی از رنگهای ملایم استفاده شود.
انتخاب رنگ کمد دیواری در اتاقهای کوچک متفاوت از اتاقهای بزرگ است. رنگهای روشن و سازگار با رنگ دیوار، سقف یا متن اتاق برای فضاهای کوچک مناسبتر هستند. موقعیت جغرافیایی اتاق نسبت به نور آفتاب و میزان آفتابگیر بودن آن هم در انتخاب رنگ کمد دیواری می تواند تاثیرگذار باشد.
تناسب رنگ کمد دیواری با روحیه و سلیقه شخصی شما
یکی از اصلیترین فاکتورها و الویت ها در انتخاب رنگ کمد دیواری سلیقه خودتان است. تناسب رنگ کمد دیواری با روحیه و سلیقه شخصی شما باعث میشود در فضای اتاق احساس بهتری داشته باشید. اگر روحیه شاد و پرهیجانی دارید حتما از رنگهای شاد و روشن برای کمد دیواری خود استفاده کنید. سلیقه شخصی خود را در انتخاب رنگ کمد نادیده نگیرید.
انتخاب رنگ کمد دیواری متناسب با آب و هوای محیط
هر منطقهای دارای آب و هوای بهخصوصی است. انتخاب رنگ کمد دیواری میتواند متناسب با آب و هوای محیط باشد. به این ترتیب اگر در محیط سرد با روزهای آفتابی کم زندگی میکنید، بهتر است از رنگهای گرم و روشن برای کمد دیواری خود استفاده کنید.
تناسب رنگ کمد دیواری با نوع آن
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در انتخاب رنگ کمدی دیواری تناسب آن با نوع کمد است. به این معنی که متناسب با جنس و متریال و همچنین نوع طراحی کمد دیواری برای آن رنگی انتخاب کنید. کمدهای امدیاف، کلاسیک، نئوکلاسیک ممبران، مدرن، پیویسی و یا کمد وکیوم دارای متریالهای متفاوتی هستند. مثلا برای کمدهای مدرن از رنگهای تیره و سنگین استفاده میشود. یا کمدهای با طرح کلاسیک بیشتر با رنگهای چوبی و قهوهای تناسب دارند. اگر تجربه یا اطلاع کافی در این زمینه ندارید میتوانید با متخصصین ساخت و طراحی کمدهای دیواری مشورت کنید.