کابینتها از مهمترین اجزائی هستند که درون آشپزخانه کاربرد دارند و بدون حضور آنها، عملا آشپزخانهای مفید و کاربردی وجود نخواهد داشت. وسایل آشپزی، ابزارآلات آشپزی، خوراکی و ظرف و ظروف، به فضایی برای نظم و سازماندهی نیاز دارند و این وظیفه بر عهدهی کابینتها است. امروزه حتی در آشپزخانههای کوچک که محدودیت فضا وجود دارد، میتوان کابینتهایی با کاربرد بسیار بالا تعبیه کرد به طوری که کمتر به مشکل کمبود جا و فضا برای جاسازی لوازم برخورد کنیم.
یکی از موضوعاتی که نقش تعیین کنندهای در فضاسازی و جاسازی وسایل در کابینت آشپزخانه دارد، اندازهی کابینتها و سایز آنهاست. در این محتوا از وبسایت آکس چوب قصد داریم راجع به اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه اطلاعات سودمندی را به شما ارائه دهیم و در ادامه به شما بگوییم فاصلهی استاندارد کابینت آشپزخانه در شرایطی تغییر میکند. از شما دعوت میکنیم این مقاله را تا انتها، همراه ما بخوانید.
اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه
بدیهی است اندازه کابینتها ، متغیری از اندازه و سایز آشپزخانه خواهد بود، به این معنی که اندازهی کابینتها بر اساس متراژ آشپزخانه و کوچکی یا بزرگی فضا، میتواند تا حدود اندکی تغییر کند اما این مساله بدان معنا نیست که ما بتوانیم کابینتهای خود را در هر اندازهای که دوست داریم سفارش دهیم و یا در هر فاصلهای که دوست داریم نصب کنیم! بلکه باید حتی در شرایط خاص، اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه را رعایت کنیم تا ایمنی و راحتی بیشتری برای ما و اعضای خانوادهمان فراهم آید.
انواع کابینت آشپزخانه از نظر اندازه و سایز :
کابینتهای دو تکه ؛ شامل کابینتهای زمینی و کابینتهای دیواری
کابینتهای دوتکه همان کابینتهای زمینی و دیواری هستند که بارها انواع آنها را دیدهایم. کابینتهای زمینی به وسیلهی یک پایهی کوتاه از روی زمین فاصله میگیرند و به وسیلهی پیچ و اتصالات به دیوار آشپزخانه متصل میشود تا ثابت بمانند.
کابینتهای دیواری بسته به سلیقهی مشتری و سبک کابینت، با فاصلههای متفاوتی از سقف آشپزخانه متصل میشوند. در گذشته معمولا کابینتهای دیواری را با فاصلهی بیشتری از سقف نصب میکردند اما امروزه فاصلهی کابینتهای دیواری از سقف بسیار کمتر شده است و حتی در بسیاری موارد، به طور کامل از بین رفته است و کابینت کاملا از نزدیک به سقف نصب میشود. مزیت این کار، بهینهسازی فضای کابینتهای آشپزخانه است که باعث میشود مشتری بتواند وسایلی را که کمتر بدان نیاز دارد در ردیفهای بالای کابینت انبار کند.
به عنوان مثال، معمولا در کابینت مدرن ، کابینتهای دیواری را بسیار نزدیک به سقف نصب میکنند و یا کابینتها چنان کشیدهاند که تا نزدیک به سقف امتداد دارند و حتی فاصلهای مابین فضای بالای کابینت و سقف آشپزخانه وجود ندارد.
کابینتهای یکسره و سوپری
نوع دیگری از کابینت آشپزخانه که به کابینت سوپری مشهور است، همانند یک کمد دیواری بلند میماند و یکسره از زمین تا سقف امتداد دارد و از داخل، دارای قفسهها و طبقههای متعدد است.
کابینتهای یکسره معمولا در آشپزخانههای مدرن و کمجا به تعداد بیشتری وجود دارند زیرا فضای بهینه و کاربردیتری را برای مشتری ایجاد میکنند. در بسیاری از آشپزخانهها ممکن است کل کابینتها، از کابینتهای یکسره و بلند تشکیل شده باشد و مانند دیوارهایی به رنگ روشن به نظر برسند.
اندازه استاندارد کابینت زمینی
کابینت زمینی در ارتفاع ۹۰ سانتیمتری از سطح زمین نصب میشود. این اندازه بدون احتساب صفحهی روکابینتی اندازه گرفته میشود. همانطور که قابل حدس است، عمق کابینت زمینی، بسته به مساحت و متراژ آشپزخانه متفاوت است.
به طور معمول، در آشپزخانههای بزرگتر که فضای بیشتری وجود دارد، معمولا عمق کابینت را در بیشترین حالت آن میسازند و عمق کابینتها تا ۶۰ سانتیمتر تعبیه میشود، اما در آشپزخانههای کوچکتر، این اندازه به دلیل اینکه فضای کمتری اشغال شود و آشپزخانه بزرگتر دیده شود، کاهش مییابد و به مقدار ۵۵ سانتیمتر و حتی ۵۰ سانتیمتر نیز میرسد.
اندازه استاندارد کابینت دیواری
به طور معمول، عمق کابینت دیواری، کمتر از کابینت زمینی است و بسته به عمق کابینت زمینی تعیین میشود. بیشترین مقداری که معمولا برای کابینت دیواری در نظر گرفته میشود، ۳۲ سانتیمتر است.
ارتفاع کابینت دیواری همانند کابینت زمینی، ۹۰ سانتیمتر است که در بازهی ۵۰ تا ۶۵ سانتیمتری از کابینت زمینی نصب میشود.
ارتفاع و بلندی کابینتهای دیواری، به دلایل مختلف میتواند متغیر باشد و بسته به سبک کابینت آشپزخانه و سلیقهی مشتری، افزایش مییابد و حتی در آشپزخانههای کوچک و نقلی باعث میشود که فضای بیشتری در اختیار مشتری قرار بگیرد.این در همه کابینت ها حتی کابینت ممبران هم صدق می کند.
اندازه و فاصلهی مابین کابینتهای دیواری و زمینی
اگر آشپزخانهتان دارای کابینتهای زمینی و دیواری هست، اندازه استاندارد این دو کابینت در حدود ۵۰ تا ۶۵ ساسانتیمتر است. فاصلهای کمتر ازین مقدار میتواند باعث بروز مشکلات برای افراد شود؛ بنابراین باید حداقل فاصلهی ۴۵ تا ۵۰ سانتیمتر رعایت شود.
مقدار این فاصله نمیتواند از ۴۵ سانتیمتر کمتر باشد، اما در شرایطی خاص، این فاصله میتواند تغییر پیدا کند و افزایش یابد. به عنوان مثال، اگر افراد قد بلند در منزل زندگی میکنند، بهتر است فاصلهی مابین کابینت ردیف بالایی و پایینی بیشتر باشد تا سر افراد به آن برخورد نکند. در ادامه به مواردی اشاره میکنیم که باعث میشود فاصله و اندازه استاندارد کابینت بالایی و پایینی افزایش یابد:
- فاصلهی بین دو کابینت ردیف بالایی و پایینی، برای زیبایی بیشتر کابینتها و دکوراسیون آشپزخانه میتواند تغییر کند و افزایش یابد. بنابراین اگر سبک آشپزخانهی شما به گونهای است که بهتر است کابینتها نزدیک به سقف نصب شوند و حد فاصل کابینتهای زمینی و دیواری بیشتر باشد، مانعی برای انجام این کار وجود ندارد.
- یکی دیگر از دلایلی که به شما کمک میکند، فضای آشپزخانه بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد، نصب کابینتهای ردیف بالایی در ارتفاع بالاتری است. این روش بدون هیچگونه ترفندی، به تنهایی باعث میشود فضای آشپزخانه بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد. بنابراین در فضاهای کوچک میتوانید ازین راهکار استفاده کنید و اندازه استاندارد کابینت های زمینی و دیواری را افزایش دهید و آشپزخانهتان را دلبازتر نشان دهید.
- اگر از شیرآلات بلند و سینک ظرفشویی بزرگ استفاده میکنید، ناگزیر هستید فاصلهی بین دو کابینت را کمی بلندتر تعبیه کنید. طبیعی است که شیرآلات بلند و کشیده، به سینک ظرفشویی بزرگتری نیاز دارند و در عین حال، باعث کارایی بیشتر و جلوهی زیباتری میشوند. بنابراین اگر تمایل به استفاده از شیرآلات بلند و کشیده و در پی آن لگن ظرفشویی بزرگتر دارید، میتوانید اندازه استاندارد کابینت های بالایی و پایینی را کمی بیشتر کنید.
- اگر دیوار بین دو کابینت زمینی و دیواری، تزئینات خاصی دارد که بهتر است به چشم آید، میتوانید حد فاصل و اندازه استاندرد کابینت ها را کمی بیشتر کنید تا تزئینات دیوار آشپزخانه به طور کامل دیده شود و باعث زیبایی بیشتر دکوراسیون آشپزخانهتان شود.
- اگر از شلفهای چوبی یا قفسههای چوبی بین دو دیوار استفاده میکنید، میتوانید حد فاصل بین دو کابینت را افزایش دهید. امروزه گرایش به سبک آشپزخانههای سنتی و روستیک رو به افزایش است و افراد بیشتری تمایل به استفاده از سبکهای سنتی و قدیمی دارند. بنابراین برای فضاسازی بیشتر، همیشه لازم نیست از کابینت استفاده کنید بلکه به جای استفادهی افراطگونه از کابینتها، میتوانید کابینتهای دیواری را از نزدیکیهای سقف نصب کنید و به جای آنکه آنها را تا پایین و تا اندازه استاندارد کابینت ردیف پایینی امتداد دهید، از شلفهای چوبی جذاب با رنگهای زیبا استفاده کنید. به عنوان مثال، میتوانید از کابینتهای رنگ روشن مانند سفید یا کرم استفاده کنید و در زیر آن، از شلفهای چوبی که به رنگ اصلی چوب هستند استفاده کنید و بسیاری از ظروف و وسایل خود را بر روی آنها قرار دهید و فضایی زیبا و نوستالژیک را پدید کنید.
- اگر به استفاده از رنگهای تیره یا رنگهای تند و پرانرژی برای کابینتها علاقمند هستید، باید بدانید که استفاده ازین رنگها، باعث کوچکتر دیده شدن آشپزخانه میشوند و اگر فضا به خودی خود نیز کوچک باشد، آشپزخانهتان را کوچکتر مینماید. برای حل این مشکل، بهتر است کابینتهای دیواری و ردیف بالایی را در ارتفاع بالاتری نصب کنید و در عوض، فضای بین دو کابینت را به رنگ روشن در آورید تا باعث شود فضای آشپزخانه دلبازتر و بزرگتر به نظر برسد.
- چنانچه فضای آشپزخانهتان خیلی کوچک است، با استفاده از آینهکاری میتوایند باعث خطای دید در آشپزخانه شوید. یکی از ترفندهایی که به بزرگتر و پرنور دیده شدن آشپزخانه کمک میکند، استفاده از آینه و آینهکاری است. با افزایش فاصلهی کابینتهای ردیف بالایی و قرار دادن آینه و کاشیهای آینهکاری شده در زیر آن، میتوانید به بزرگتر دیده شدن آشپزخانهتان کمک کنید.
سخن پایانی :
در گذشته، اندازه استاندارد کابینت ها همواره مقدار معینی تعیین میشد، اما امروزه با توجه به افزایش مدلهای کابینت آشپزخانه و تنوعی که در این رابطه صورت گرفته است، اندازه و سایز کابینتها تا حدودی تغییر پیدا کرده است و حتی در موارد استثناء که با کمبود فضا مواجه هستیم، اندازهها تغییر مییابد تا فضای کاربردیتر و مفیدتری را در اختیار مشتری قرار دهد.
در گذشته عمق کابینتها بیشتر در نظر گرفته میشد و فضایی از آن بدون استفاده هدر میرفت. امروزه از عمق کابینتها کاسته شده و در عوض به ارتفاع آنها افزوده شده است که باعث میشود بتوان درون کابینت را بیشتر طبقهبندی کرد و وسایل بیشتری را بر روی آن قرار داد و ساماندهی کرد.
ازین که تا پایان همراه این مقاله بودهاید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم همراهی با این مقاله برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد.
How can we help with Auxwood?
سلام من یک مشکل دارم ارتفاع کابینت زمینی از کف آشپزخانه تا زیر صفحه ۸۰ سانتی متر است و حالا ماشین لباسشویی جا نمی شود چکار باید بکنم ؟ لطفا راهنمایی فرمائید
توی کابینت عادی ۱۴ سانت پایه کابینت هست و بدنه زمینی هم ۷۳ سانت است جمعا ۸۷ سانت باید در کمترین حالت باشه کابینتتون حتما یه شاگرد زده
ارتفاع لباسشویی چقدره ؟؟؟؟اگر بالای ۸۰ هس یعنی ۸۲ هست با پایه کابینت ریگلاژ کن به سمت بالا اگه بازم جا نشد زیر پایه کابینت یک ۱۶ میل بذار بیاد بالا