کابینت ملامینه چیست؟
کابینت ملامینه در واقع بیش از آن که اشاره به ورقی خاص داشته باشد، بیانگر نوعی روکش است. ورقهای فرآوری شده عمدتا شامل یک بخش داخلی با عنوان مغز ورق و یک لایه و روکش محافظ بیرونی هستند. کابینت ملامینه به کابینتهایی گفته میشود که ورق مورد استفاده در آنها دارای روکش ملامینه است. این روکش ملامینه عموما بر روی ورقهای امدیاف خام و یا نئوپان قرار میگیرد.
اگر تا به حال تجربه خرید کابینت آشپزخانه را داشتهاید، احتمالا با انبوهی از اسامی مختلف در بازار برخورد کردهاید. کابینتهای استیل، چوبی، امدیاف، هایگلاس، ملامینه، ممبران، لمینت، لترون و اکلریک تنها بخشی از انواع متنوع کابینت آشپزخانه هستند. هر کدام از این متریال متنوع، دارای خواصی فیزیکی و ویژگیهای ظاهری متفاوتی هستند که مناسب سبکهای مختلفی از آشپزخانه میباشند. امروزه، کابینت ملامینه یکی از پر کاربردترین انواع کابینت در صنایع ساختمانسازی کشور است. خواص مناسب و کاربردی، زیبایی قابل قبول و از مهمتر، قیمت به صرفه و اقتصادی از مهمترین دلایل اقبال به سمت کابینت ملامینه در بین طبقه متوسط جامعه میباشد.
در این محتوا از وبسایت آکس چوب، قصد داریم دربارهی جزئیات و ویژگیهای انواع کابینت ملامینه مطالبی برایتان بنویسیم. پس اگر شما مایلید درباره این نوع کابینت بیشتر بدانید، لطفا با ما همراه باشید.
روکش ملامینه
تا این جا ما به صورت کلی با ورقهای امدیاف و نئوپان آشنا شدیم. بد نیست مختصری هم درباره روکش ملامینه بدانیم.
همان طور که اشاره شد کابینت ملامینه، نوعی روکش ملامینه است که بر روی ورقهای امدیاف یا نئوپان قرار میگیرد. این روکش، علاوه بر ایجاد زیبایی و داشتن سطح صیقلی بر روی ورق، برخی خواص امدیاف یا نئوپان را بهبود میبخشد. به عنوان مثال، روکش ملامینه میزان مقاومت در برابر آب و رطوبت را در این ورقها افزایش میدهد.
روکش ملامینه از ترکیب نوعی کاغذ تزئینی با رزین ملامین فرمالدهین ساخته میشود که تحت پرس حرارتی بر روی ورق کشیده میشود.
ملامین فرمالدهین در صنعت به صورت مایع و پودری وجود دارد. رزین ملامین فرمالدهین علاوه بر روکش ورقهای ملامینه در صنایع دیگر هم استفادههای گستردهای دارد. صنایع نساجی، تولید کاغذهای ضد چروک، ظروف ملامین، آشپزخانه عایقهای الکتریکی و … از موارد کاربرد این ماده هستند.
انواع متریال مورد استفاده در صنعت کابینتسازی
به طور کلی میتوان انواع ورق مورد استفاده در صنعت کابینتسازی را به سه دسته کلی تقسیمبندی نمود. این سه دستهبندی کلی، که هر کدام دارای انواع مختلفی هستند، عبارتند از:
- کابینتهای فلزی
- کابینتهایی با متریال چوب طبیعی
- انواع ورقهای فرآوری شده یا شبهچوب
متریال فلز و چوب طبیعی، تقریبا برای همه افراد نامی آشنا هستند. به عنوان مثال، ورق آهن سیاه که در کابینتهای قدیمی مورد استفاده قرار میگرفتند و در حال حاضر استفاده از آنها بسیار محدود است، در کنار کابینت استیل از انواع متریال کابینت فلز محسوب میشوند. البته بدیهی است که کیفیت، دوام، ماندگاری و صدالبته قیمت کابینت استیل، با نمونههای گالوانیزه قابل قیاس نیست.
کابینتهایی با متریال چوب طبیعی نیز بیشتر در ساختمانهایی با دکوراسیون سبک کلاسیک و سنتی کاربرد دارند. کابینتهای تمام چوب یا روکشچوب، بسته به نوع چوبی که از آن به دست آمدهاند، دوام، ماندگاری و قیمت مختلفی دارند. اما در هر صورت، کابینتهای چوبی، جزو کابینتهای گرانقیمت به حساب میآیند.
اما دسته سوم، کابینتهایی با ورقهای فرآوری شده هستند. این مدل از کابینتها، با روشهای تولیدی و مهندسی مواد در کارخانهها، ساخته و در ساخت کابینت و سایر لوازم منزل کاربرد دارند. ورق نئوپان، امدیاف، لترون، هایگلاس، ممبران و …. در این دسته به حساب میآیند.
همان طور که اشاره شد، کابینت ملامینه یکی از پرکاربردترین انواع متریال در کابینتهای ایرانی هستند که در ادامه و پس ازین مقدمه ، بیشتر به معرفی آن خواهیم پرداخت.
انواع کابینت ملامینه
در بخش قبلی در مورد ورق امدیاف و نئوپان و روکش ملامین فرمالدهید اطلاعاتی ارائه کردیم. در ادامه قصد داریم در مورد انواع کابینت ملامینه بیشتر بدانیم. کابینتهای ملامینه به سه دسته تقسیم میشوند:
کابینت ملامینه براق
کابینت ملامینه براق، شفاف و شیک است. اما در برابر خط و خش، مقاومت کمتری نسبت به انواع دیگر دارد. به دلیل انعکاس بهتر نور توسط کابینتهای شفاف، این کابینتها باعث بازدهی بیشتر نور در آشپزخانه میشوند. به همین دلیل، کابینتهای براق و درخشنده در فضاها و آشپزخانههای کوچک یا آشپزخانههایی که نور کافی ندارند، گزینهی ایدهآلی است. اگر کابینت آشپزخانه شما سبک مدرن است و فضای آن کوچک یا فاقد پنجره است، بهتر است از کابینت ملامینه براق یا کابینت هایگلاس استفاده کنید. البته کابینت ملامینه نسبت به کابینت هایگلاس، شفافیت و بازتاب نور کمتری دارد.
کابینت ملامینه مات
رنگ این کابینت، مات است، به همین دلیل، بازتاب نور کمی دارد. اما در مقابل، در برابر لکه، کثیفی و خط و خش از کابینت براق مقاومتر است.
کابینت ملامینه کتان
انواع کابینت ملامینه کتان سطوح مات و زبری دارند و ظاهرشان شبیه بافت است. حُسن کابینت ملامینه کتان در مقاومت بیشتر این مدل، نسبت به لکه و خط و خش است.
ویژگی ملامین کابینت
کابینت ملامینه از مغزی ام دی اف (در مدلهای ضعیف و ارزان قیمت از نئوپان) ساخته شده است که با روکشی از جنس ملامینه پوشش داده میشود و به همین علت نیز با نام ورق ملامینه شناخته میشود. سطح روکش ملامین تا زمانی که سوراخ یا خراش نبیند در مقابل رطوبت مقاومت است اما آب ممکن است از لبههای ورق آن نفوذ کند؛ به همین دلیل مادهای کم دوام در برابر نفوذ آب است.از نظر تنوع، ملامینه یکی از پر تنوعترین روکشهای ام دی اف را ارائه میدهد که معمولا در همهی رنگها، نمونههای مات و براق و در مدلهای ساده، کتانی و طرحدار تولید میشود.
مزایای کابینت ملامینه
مهمترین مزیت کابینت ملامینه قیمت اقتصادی آن در کنار تنوع بسیار بالا از رنگ و مدل و همچنین روش ساخت سادهی آن است. این متریال تمیزکاری سادهای دارد و جزو کابینتهایی با وزن کم دسته بندی میشود. تقریبا همهی مدلهای کابینت و کمد دیواریهای سبک مدرن را میتوان با متریال ملامینه ساخت.
معایب کابینت ملامینه
بزرگترین عیب کابینت ملامینه مقاوم نبودن آن در برابر رطوبت و نفوذ آب است. با توجه به این آشپزخانه مکانی است که وجود رطوبت در آن طبیعی است، پوسیدگی بافت کابینت بیشترین خطری است که کابینتهای ملامینه را تهدید میکند. این متریال در مقابل شکستگی، خط و خش و حرارت نیز آسیبپذیر است و روی هم رفته باید با احتیاط بیشتری با آن برخورد نمود تا دچار خرابی نشود.
رنگ کابینت ملامینه
کابینت ملامینه یکی از اقتصادیترین انواع کابینت آشپزخانه با طرح و مدل بسیار است که تنها در سبک مدرن کاربرد دارد و اما میتواند هر سلیقهای را به خود جذب کند! در زیر به پرطرفدارترین رنگهای کابینت ملامینه، که در اکثر آشپزخانههای ایرانی کار میشود، اشاره میکنیم:
- کابینت ملامینه گردویی
- کابینت ملامینه سفید
- کابینت ملامینه کرم
- کابینت ملامینه قهوهای
- کابینت ملامینه نسکافهای
- کابینت ملامینه خاکستری
قیمت کابینت ملامینه
بسته به مغزی ملامینه، که ممکن است از جنس نئوپان یا ام دی اف باشد، قیمت آن متفاوت است. از نظر کلی، کابینت ملامینه جزو اقتصادیترین متریال برای ساخت کابینت آشپزخانه به حساب میآید و معمولا در آشپزخانههای متوسط و اداری کاربرد دارد.
نکته پایانی این که انواع کابینت آشپزخانه به دو سبک کلاسیک و مدرن تقسیم میشوند. البته امروزه سبک دیگری مابین کابینت مدرن و کلاسیک ترند شده است که با نام کابینت سبک نئوکلاسیک شناخته میشوند. کابینت ملامینه و مدلهای مشابه، در سبک کابینت مدرن قرار دارند. کابینت مدرن، کابینتهایی با بدنه و دربهای ساده و بدون حکاکی هستند که معمولا ارتفاع بیشتری نسبت به مدلهای مشابه دارند. کابینتهای مدرن، مناسب سبک مدرن هستند و نباید در خانههایی با دکوراسیون کلاسیک مورد استفاده قرار گیرند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی شناخت کابینت مدرن و کابینت کلاسیک، این محتوا را بخوانید.
انواع مختلف کابینت مدرن، برای آشپزخانههای کوچک، مینیمال و فاقد نور گزینههای مناسبی هستند و باعث میشوند کارایی آشپزخانه افزایش یابد. اگر علاقمند به کابینت ملامینه یا همان امدیاف هستید، میتوانید جدیدترین طرحها و مدلهای کابینت آشپزخانه را از آکس چوب بخواهید.
ازین که تا پایان همراه این مقاله بودهاید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم آنچه بیان شد، برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.
در پایان از شما دعوت میکنیم همراه صفحهی اینستاگرام آکس چوب باشید و جدیدترین مدلهای کابینت ۲۰۲۱ را مشاهده فرمایید.