یکی از محبوب ترین نوع کابینت ها، کابینت آشپزخانه ممبران می باشد. در این مقاله به معرفی این کابینت جذاب و طراحی زیبا بر درب کابینت ممبران می پردازیم.
کابینت ممبران را میتوان یکی از محبوبترین مدلهای کابینت آشپزخانه دانست. این کابینت علاوه بر اینکه قابلیت طراحی در سبکهای مختلف را دارد، در مقابل آب و رطوبت نیز مقاوم است که این موضوع، آیتم بسیار ارزشمندی برای آشپزخانه به حساب میآید. کابینت ممبران به دلیل پوشانده شدن با روکش PVC یا وکیوم به «کابینت وکیوم» نیز معروف است. آنچه کابینت ممبران را از مدلهای دیگر کابینت متمایز میسازد، درب کابینت ممبران است که با روکش PVC ، به صورت وکیوممانند، پوشانده و روکش میشود.
درب های کابینت علاوه بر اینکه می تواند از نظر هنری دارای ظاهر و طراحی های متنوعی باشد (مثل حکاکی شده، منبت، ساده و …)، از نظر کاربردی نیز می تواند به شکل ریلی، اتوبوسی و … ساخته شود که هر کدام ممکن است نحوه ساخت، مراقبت و تمیزکاری متفاوتی داشته باشند.
ویژگیهای درب کابینت ممبران
در همین ابتدا لازم است یادآور شویم که کابینت یا هر مدل دیگری از کابینت، از دو قسمت بدنه و نما تشکیل شده است. در مدل کابینت ممبران، بدنه معمولا از جنس امدیاف سفید یا رنگی و در برخی قسمتها PVC تشکیل شده است. دربهای کابینت و قسمتهای قابل مشاهده، نمای کابینت هستند. در واقع آنچه مشتری از کابینت ممبران انتخاب کرده، بدنه یا اسکلتی از جنس امدیاف سفیدرنگ است که دربها و قسمتهای قابل رویت آن، از جنس ممبران است.
درب کابینت اصلیترین بخش این کابینت است که قابل مشاهده است. بنابراین انتخاب سبک، مدل و رنگ کلی آشپزخانه و کابینتها توسط طرح و رنگ درب کابینت تعیین میشوند. با توجه به ویژگیهای خاص روکش ممبران، این قسمتها در مقابل رطوبت و نفوذ آب نسبتا مقاوم هستند.
درب کابینت ممبران چه برتریهایی بر سایر انواع درب کابینت دارد؟
درب کابینت ممبران به دلیل ضدآب بودن و امکان تولید در سبکهای متنوع، برتری دارد. این کابینتها، که از امدیاف خام با روکش PVC ساخته میشوند، گزینهای مقرونبهصرفه برای داشتن کابینتهای کلاسیک زیبا و جذاب هستند.
تنوع رنگ، مدل و طرح از دیگر ویژگیهای درب کابینت ممبران است که این حجم از تنوع در مدلهای دیگر کابینت کمتر به چشم میخورد.
انواع درب کابینت ممبران :
درب کابینت ریلی ممبران
درب ریلی ممبران به گونهای از درب کابینت یا درب کمد دیواری گفته میشود که به صورت ریلی باز یا بسته میشود. دربهای ریلی معمولا در قسمتهایی کار میشوند که فضای کافی برای باز شدن کامل درب وجود ندارد. آشپزخانههایی که باریک و کشیده هستند یا اتاقخوابهای کوچک، از جمله فضاهایی هستند که درب ریلی در آنها اجرا میشود. درب ریلی ممبران اگر چه باعث استفاده بهینهتر از فضا میشود، اما در مقابل دسترسی کمتری به کاربر میدهد. به عنوان مثال کاربر نمیتواند به طور همزمان دو درب کابینت یا کمد دیواری را باز کند چرا که دربها به جای باز شدن کامل در محور لولا، بر روی دیگر میغلتند و الزاما باید یکی از دربها بسته باشد. البته استفاده از درب ریلی، زیبایی خاصی دارد و به دلیل این که در فضاهای کوچک نیز قابلیت اجرا دارد،طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است.
درب وکیوم کابینت ممبران
هنگامی که صحبت از درب وکیوم کابینت ممبران میشود، منظور همان دربهایی هستند که به وسیلهی لولا و اتصالات باز یا بسته میشود. مدل لولایی درب وکیوم کابینت ممبران بیشترین نمونهای است که در اکثر آشپزخانههای ایرانی کاربرد دارد.
این نمونه درب، به فضای کافی برای باز شدن نیاز دارد و به دلیل این که امکان باز شدن هر دو در به طرفین وجود دارد، دسترسی کاملتری نسبت به دربهای ریلی در اختیار کاربر قرار میدهد. درب وکیوم کابینت ممبران ممکن است به صورت ویترینی نیز طراحی شود که در این صورت باعث زیبایی بیشتر آشپزخانههای سبک کلاسیک و نئوکلاسیک نیز خواهد شد.
درب کابینت ممبران حکاکی شده
به دلیل اینکه کابینت ممبران با استفاده بسیار تخصصی و پیشرفتهای برش و حکاکی میشود، میتوان طرحها و مدلهای مختلفی را بر روی آن اجرا کرد. انواع مدلهای درب کابینت ممبران حکاکی شده به حدی زیبا و شیک هستند که به راستی فضای آشپزخانه را متحول و منحصربفرد میسازند. حتی رنگهای خاص و طرح چوب نیز امکان اجرا بر روی درب کابینت ممبران حکاکی شده را دارند تا یک آشپزخانه با حال و هوای چوب طبیعی در فضا ایجاد شود.
قابل به ذکر است در پروسه ساخت کابینت ممبران، به غیر از امدیاف خام میتوان از چوب طبیعی نیز استفاده کرد. درب کابینت ممبران منبت کاری شده که از چوب طبیعی به عنوان پایه استفاده شده باشد، پس از اجرا به وسیلهی رنگ و جلا دهنده رنگ میشود. این کار باعث میشود ظاهر چوبمانند درب کابینت ممبران منبت کاری شده با گرههای طبیعی نهفته در ذات چوب، بیشتر جلب توجه کند و زیبایی آن بیشتر به چشم برسد.
برای داشتن کابینت ممبران منبت کاری شدهی چوبی، پس از ساخت و اجرای درب کابینت، قطعات منبت و گل دکوراتیوها به طور جداگانه و در پایان کار بر روی هر قطعه نصب میشوند.
درب اتوبوسی یا جکی کابینت ممبران
در کابینتهای هوایی یا همان کابینتهای ردیف بالا، امکان استفاده از درب اتوبوسی برای کاربر وجود دارد. این گونه درها فضای دسترسی کاملی را در اختیار کاربر قرار میدهند و برای باز شدن، احتیاج به فضای اضافه نیز ندارند. درب اتوبوسی کابینت ممبران به وسیلهی جکهای بالا رونده باز یا بسته میشوند به همین دلیل کیفیت جکها تاثیر بسیاری در کیفیت نهایی کار دارد.
از معایب درب جکی کابینت ممبران میتوان به عدم استفاده از آنها در کابینتهای زمینی اشاره کرد. یکی از پر مصرفترین قسمتهایی که عمدتا درب اتوبوسی و جکدار در آنجا نصب میشود، کابینت آبچکان است.
درب ممبران با روکش PVC
پس از اتمام کار طراحی و منبت که توسط دستگاه CNC صورت گرفت، هر قطعه به صورت جداگانه با روکش PVC به صورت تمام وکیوم میشود. PVC مادهای از جنس پلاستیک فشرده است که در رنگهای مختلف و متنوع بر روی درب کابینت ممبران کشیده میشود. شیوهی کار به گونهای است که هیچ گونه شکافی بر روی کار دیده نمیشود و به همین دلیل هر قطعه در برابر آب مقاوم است. (لایهی PVC به صورت کلی بر روی کار وکیوم میشود).
تولید درب کابینت ممبران
کابینت ممبران از امدیاف خام تشکیل شده است. امدیاف خام با توجه به سبک انتخابی و طرح مورد نظر مشتری، با دستگاه CNC برش و حکاکی میشود. CNC نوعی ماشین بسیار مدرن و پیشرفته در زمینهی تولید محصولات منبت و حکاکی بر روی چوب است. این دستگاه قادر است انواع طرحهای مختلف منبت را بدون خطا و با سرعت بالا تولید کند.
برای تولید درب کابینت ممبران ابتدا سبک و طرح مورد نظر انتخاب میشود و سپس بر روی متریال پایه حکاکی میشود. سرعت تولید درب کابینت ممبران با توجه به کارکرد ماشین CNC بسیار بالا است و طرحها و مدلهای بسیار پر کار و پر جزئیات را به راحتی میتوان با این ماشین تولید کرد.
نحوهی تمیز کاری در کابینت ممبران
کابینت ممبران به دلیل خاصیت ضد آب، تمیزکاری آسانتری دارد اما نباید کاملاً شسته شود. برای نگهداری بهتر، به صورت هفتگی با دستمال مرطوب بدون مواد شوینده تمیز کنید و ماهی یکبار با شوینده سبک، ذرات چربی را پاک کنید. از ضربه و خراش به لایه PVC پرهیز کنید تا عمر کابینت افزایش یابد.
نکات مهم در نگهداری از در کابینت ممبران
در صورت آگاهی داشتن از نحوه نگهداری صحیح از کابینت ممبران، این کابینت ظاهر زیبای خود را تا مدت ها حفظ کرده و دچار آسیب نمی گردد. مهم ترین نکات در نحوه نگهداری کابینت ممبران و درب آن را می توان موارد زیر عنوان نمود:
– از یک دستمال مرطوب برای تمیز کردن درب ممبران استفاده کنید
– از مواد شوینده قوی و اسیدی برای پاک کردن آلودگی استفاده نکنید
– محفظه کابینت را طبق حجم استاندارد آن پر نمایید
– اشیاء سنگین تر را در طبقات پایین قرار دهید
– ظروف خیس را در کابینت قرار ندهید
– روی کابینت ننشینید
– اشیا تیز را در مجاورت کابینت ممبران قرار ندهید
حکاکی بر درب ممبران
اجرا و طراحی بر درب کابینت ممبران از طریق دستگاه پیشرفته CNC امکان پذیر بوده و استاد کار می تواند زیبا ترین طرح ها را بر درب کابینت ممبران پیاده سازی نماید. نحوه اجرایی کردن طرح بر درب ممبران به صورت زیر می باشد:
– طرح و نقشه مورد نظر از طریق کد نویسی بر نرم افزار دستگاه CNC وارد می شود
– سطح چوب ام دی اف باید از هر گونه گرد و غبار و آلودگی پاک شود
– طبق طرح مورد نظر استاد کار نقش های جذاب را در سه جهت برش دهی می کند
– بعد از اجرای طراحی بر درب کابینت ممبران، نوبت به روکش مقاوم به حرارت و رطوبت می باشد، برای این کار می توان از دستگاه وکیوم استفاده نمود
– چسب مخصوص بر ورقه های ممبران ریخته می شود و لایه محافظتی روکش بر آن قرار داده می شود.
– قطعات طراحی شده بر گیج های دستگاه وکیوم چیده می شود
– دستگاه با ایجاد حالت خلاء، در دما و فشار بالا روکش را به سطح درب کابینت ممبران می چسباند
ایجاد روکش به بها و قیمت چوب ام دی اف افزوده و مقاومت آن را در برابر حرارت و رطوبت موجود در آشپزخانه می افزاید. روکش ها می توانند از جنس پی وی سی، پلاستیک پلیمر، چوب و … باشد.
قیمت در کابینت ممبران
قیمت کابینت آشپزخانه ممبران معمولا بر اساس متراژ، مواد سازنده و میزان طراحی صورت گرفته بر درب کابینت ممبران محاسبه می شود. هر متر از کابینت اشپزخانه ممبران از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان الی یک یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متغیر می باشد.
هر یک متر از کابینت آشپزخانه ممبران شامل ۶۰% از کابینت زمینی و ۴۰% از کابینت دیواری بوده و مواردی همچون صفحه کابینت، درب کابینت ممبران، تاج و پاخور و زیر چراغی و یراق آلات را در بر می گیرد. لازم به ذکر است هر طراحی دارای قیمتی جداگانه بوده و معمولا طرح های شلوغ از قیمت بالاتری برخوردار می باشند.
قیمت حدودی انواع درب کابینت ممبران به شرح زیر می باشد:
– کابینت ام دی اف، درب با روکش پی وی سی ممبران: با قیمت متوسط
– کابینت ام دی اف، درب با روکش پی وی سی ممبران به همراه طراحی های تاج و پاخور و جا چراغی: حدودا یک و نیم برابر کابینت ام دی اف، درب با روکش پی وی سی ممبران
– کابینت ام دی اف، با درب روکش چوبی: حدودا از ۲ برابر کابینت ام دی اف، درب با روکش پی وی سی ممبران
– کابینت ام دی اف با درب چوب طبیعی: شروع قیمت این نوع از کابینت های ممبران از سه برابر مدل کابینت ام دی اف، درب با روکش پی وی سی ممبران
– کابینت ام دی اف با درب پولیشی: ارزان ترین نوع کابینت ممبران که حدودا از دو سوم مدل کابینت ام دی اف، درب با روکش پی وی سی ممبران تا برابر با قیمت آن متغیر است
برای اطلاع دقیق از قیمت هر مدل از کابینت های ممبران با کارشناسان آکس وود تماس بگیرید.
سخن آخر
کابینت ممبران یکی از محبوب ترین کابینت های کلاسیک می باشد که دوام و عمر بالاتری نیز دارد. علت محبوبیت این کابینت را می تواند در قابلیت طراحی بر درب کابینت ممبران توسط دستگاه CNC دانست. نصب روکش های مقاوم پایداری درب کابینت ممبران را در برابر رطوبت و حرارت افزایش می دهد. قیمت کابینت ممبران و درب آن بر اساس متراژ و طراحی صورت گرفته تعیین می گردد .
[…] از ساخت و نصب بدنه، درب های کابینت، متناسب با بدنه آن، اندازه گیری و ساخته می شود […]
[…] آشنایی با طراحی های مختلف مقاله اجرای طراحی های دلخواه بر درب کابینت ممبران بخوانید تا ایده های بهتری برای دیزاین آشپزخانه خود […]