انواع هایگلاس در کابینت آشپزخانه ؛ چگونه هایگلاس خوب را از بد تشخیص دهیم؟

انواع هایگلاس در کابینت آشپزخانه

یکی از زیباترین کابینت‌ها که در سبک مدرن طراحی می‌شود، کابینت هایگلاس است. این نوع کابینت، بسیار درخشنده و شفاف است و تا قبل از تولید آن، هیچ نوع متریالی به عنوان کابینت آشپزخانه وجود نداشت تا بتواند نور را با این رقص زیبا در آشپزخانه بتابانند و علاوه بر زیبایی و درخشندگی فوق‌العاده، باعث روشنایی فضای عمومی آشپزخانه شود. روکش کابینت هایگلاس اگر چه از جنس پلاستیک فشرده است، اما ظاهر آن، همانند شیشه براق است و به علت بازتاب نوری که دارد، مانند یک منبع نوری، آشپزخانه‌ای دلباز و روشن به شما تحویل می‌دهد. امروزه انواع های گلاس با مقاومت و کیفیت متوسط تا عالی تولید می‌شود و در صنعت کابینت‌سازی بکار گرفته می‌شود، اما تنها، انواعی از آن‌ها که از کیفیت و مقاومت بیشتری برخوردارند و متریال بکار رفته در آن‌ها، بهتر است می‌توانند دوام بیشتری داشته باشند و بعد از گذشت زمان، ظاهر زیبای خود را از دست ندهند! همراه آکس چوب باشید تا خصوصیات یک هایگلاس خوب و شایسته را به شما معرفی کنیم و به شما بگوییم چگونه باید یک کابینت هایگلاس خوب را از بد تشخیص دهید!

از شما دعوت می‌کنیم این مقاله را بخوانید:

انواع های گلاس ؛ یکی از زیباترین کابینت‌ها

انواع های گلاس از چه تشکیل شده است؟

ورق هایگلاس، از ام‌دی‌اف خام تشکیل شده است و اگر بخواهیم بدانیم که ام‌دی‌اف خام از چه تشکیل شده است باید این‌گونه توضیح دهیم:

mdf خام که به معنی تخته‌ فیبر با چگالی و دانسیته‌ی متوسط است، از ضایعات و خرده‌های چوب طبیعی بدست می‌آید. این خرده‌ها، در کارخانه مجددا خرد و یکسان‌سازی می‌شوند و سپس در دمای بالا، تحت فشاری مشخص، به وسیله‌ی نوعی چسب که معمولا رزین است، با چگالی و دانسیته متوسط فشرده‌سازی و متراکم می‌شود که محصول به دست آمده، همان ام‌دی‌اف خام است.

ام‌دی‌اف خام، نقش مهمی در ساخت محصولات جانبی از جمله هایگلاس، ام‌دی‌اف و ممبران، کابینت hdl و غیره دارد، زیرا این محصول، به واسطه‌ی هر روکشی که بر روی آن قرار می‌گیرد، خصوصیات مختلف و منحصربفردی به خود می‌گیرد.

ام‌دی‌اف خام پس از آماده شدن، با روکش پلکس‌گلس که نوعی پلاستیک فشرده و از جنس پلی‌کربنات است، پوشانده می‌شود. پلکس‌گلس، ظاهری همانند شیشه، شفاف و درخشنده دارد، اما خصوصیات آن شبیه به پلاستیک بوده و وزنی سبک‌تر از شیشه دارد. روکش پلکسی‌گلس بکار رفته بر روی ام‌دی‌اف خام، تنوع رنگی بسیار بالایی دارد و باعث می‌شود ورق هایگلاس بدست آمده، رنگ‌های متنوعی داشته باشد. انواع های گلاس در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف، به دلیل همین پوشش شیشه‌مانند به دست می‌آیند و باعث می‌شوند آشپزخانه‌های ما ظاهری بسیار مدرن و رنگارنگ داشته باشند تا از دیدن آن لذت ببریم!

انواع های گلاس از چه تشکیل شده است؟

چگونه کابینت هایگلاس خوب را تشخیص بدهیم؟

تا اینجای کار، مشخص است اگر هر کدام از مراحل ساخت ورق هایگلاس به درستی صورت نگیرد و یا در آن کم‌کاری انجام پذیرد، محصول به دست آمده کیفیت پایین‌تری خواهد داشت و یا در اصطلاح ضعیف است. از مراحل ساخت ام‌دی‌اف خام گرفته تا لایه‌ پلکسی‌گلس چسبانده شده بر روی آن و حتی نوع چسب بکار رفته، همه و همه در کیفیت نهایی ورق های‌گلاس نقش دارند و این‌ها همه به جز کیفیت کار کابینت‌ساز و سازنده‌ی نهایی کابینت است!

آیا مشتری می‌تواند در نگاه اول کیفیت کابینت هایگلاس خوب را از بد تشخیص بدهد؟ چگونه می‌توانیم به کابینت‌ساز اعتماد کنیم؟

  • در پاسخ به سوالات بالا باید گفت، ورق هایگلاس خوب و باکیفیت، باید ظاهری کاملا شفاف داشته باشد و هر چه شفاف‌تر و درخشنده‌تر باشد، کیفیت آن بهتر است. انواع های گلاس که بافتی لکه‌مانند دارند و در بافت‌شان، رگه‌ها یا گره‌هایی هست که از شفافیت محصول می‌کاهد، نشان از کالایی بی‌کیفیت و نامرغوب می‌دهند.
  • اصلی‌ترین نشانه‌ای که ورق هایگلاس خوب را از بد تشخیص می‌دهد، صاف و صیقلی بودن آن است. انواع های گلاس باکیفیت و مرغوب، سطحی صاف، صیقلی و درخشنده دارد و سطح آن هرگز تاب‌دار یا موج‌دار نیست! اگر بر روی سطح آن دست بکشید، هیچگونه ناصافی را لمس نمی‌کنید و اگر در نور و در زوایای مختلف به سطح آن بنگرید، کاملا صاف و بدون موج است. وجود سطح موج‌دار و ناصاف، دلیل بر بی‌کیفیت بودن ورق هایگلاس است. کابینت‌های بی‌کیفیت، به دلیل وجود سطح موج‌دار و مواج، نور را به طور پراکنده منعکس می‌کنند و سطحی درخشنده و زیبا ندارند. همانطور که می‌دانید زیبایی کابینت هایگلاس به درخشندگی و انعکاس نور آن است و اگر این ویژگی را نداشته باشد، زیبایی آن کاسته خواهد شد و دیگر جذاب نیست!
  • به دلیل آنکه پوشش پلکسی‌گلس سنگین و گران‌قیمت است، تنها از در یک سمت ورق هایگلاس بکار می‌رود و سمت دیگر آن از روکش ارزان‌قیمت‌تری استفاده می‌شود. این روکش در انواع های گلاس باکیفیت، ملامینه و سفیدرنگ است، با این وجود، ممکن است انواع ضعیف‌تر هایگلاس نیز، همین روکش را داشته باشند.
  • انواع های گلاس خوب و باکیفیت، در هنگام برشکاری و ساخت کابینت، زیر فشار دستگاه دچار لب‌پریدگی نمی‌شوند، اما انواع های گلاس بی‌کیفیت، لب‌پریدگی پیدا می‌کنند و زیبایی آن‌ها از دست می‌رود.

انواع های گلاس خوب و باکیفیت

  • چسب بکار رفته در ورق هایگلاس نیز، نقش تعیین کننده‌ای در کیفیت نهایی کار دارد؛ زیرا اگر بی‌کیفیت باشد و به‌اندازه مصرف نشود، روکش پلکسی‌گلس، از سطح زیرین آن بلند می‌شود.
  • برای پیشگیری از آسیب‌‌های احتمالی حین جابجایی ورق‌های هایگلاس، آن‌ها را با پلاستیک‌های حباب‌دار یا سلیفون می‌پوشانند، زیرا به طور کلی، هایگلاس متریالی حساس در برابر خط و خش است و باید به طور صحیح حین جابجایی محافظت شود تا دچار خط و خش نشود؛ البته ورق‌های هایگلاس باکیفیت در برابر خط و خش مقاومتر از انواع ارزان‌قیمت‌تر هستند.
  • انواع های گلاس که کیفیت بالاتری دارند، قیمت بیشتری نیز دارند. به شما پیشنهاد می‌دهیم هرگز کیفیت کار را فدای قیمت آن نکنید؛ به عنوان مثال انواع کابینت هایگلاس خارجی مانند کابینت هایگلاس ترک ، نمونه‌هایی گرانقیمت‌ و باکیفیت هستند.
  • از دلایل دیگری که لزوم استفاده از کابینت هایگلاس باکیفیت را تاکید می‌کند، تغییر رنگ نمونه‌های ضعیف هایگلاس است. انواع های گلاس که متریالی ضعیف دارند، خصوصا در رنگ‌های روشن مانند سفید، بر اثر پخت‌وپز و گرمای آشپزخانه خصوصا در اطراف گاز و فر، رنگ سفید و درخشنده‌ی خود را به مرور زمان از دست می‌دهند و به سمت زردی گرایش می‌کنند. اما این مساله در نمونه‌های باکیفیت، کمتر اتفاق می‌افتد.
  • در نهایت، یک راه تشخیصی دیگر برای آنکه بتوانید یک کابینت هایگلاس خوب برای آشپزخانه‌تان تهیه کنید، آن است که کابینت‌ را از شرکت‌ها و کارگاه‌های مشهور و شناخته شده سفارش دهید. هرگز یک شرکت مشهور و صاحب نام، اعتبار خود را فدای کالای بی‌کیفیت نمی‌کند؛ به بیان دیگر باید گفت، بی‌دلیل نیست که شرکت‌های مشهور، صاحب نام شده‌اند. کارگاه‌ها و شرکت‌های خوشنام می‌توانند کالای عرضه شده به شما را به مدت مشخص از نظر کیفیت و دوام، گارانتی و تضمین کنند.

انواع های گلاس ساده و طرح دار :

ورق های‌گلاس در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود که گفتیم به دلیل لایه‌ی پلکسی‌گلس کشیده شده بر روی آن، می‌تواند متفاوت باشد. انواع کابینت های گلاس ، می‌تواند ساده و یا طرح‌دار باشد که هر کدام متناسب با فضایی که در آن جلوه‌گری می‌کنند، نمایی باشکوه‌ به فضای خانه‌ی شما می‌بخشند؛ از جمله زیباترین انواع کابینت هایگلاس طرح‌دار، می‌توان به انواع های گلاس طرح چوب اشاره کرد.

در خرید کابینت هایگلاس طرح‌دار باید توجه کنید به دلیل وجود طرح و خطوط روی کابینت، کابینتی بی‌کیفیت و مواج نخرید و حتما توجه کنید که سطح کابینت شما علی‌رغم طرح‌های ظاهری، سطحی کاملا صاف و صیقلی داشته باشد. ممکن است برخی کابینت‌سازان به دلیل وجود متریال بی‌کیفیت انواع های گلاس طرح‌دار به شما پیشنهاد دهند، زیرا در این کابینت‌ها، خطای دید ایجاد می‌شود و سطح ناصاف کابینت کمتر به چشم می‌آيد.

انواع کابینت های گلاس رنگی

مزیت‌های کابینت هایگلاس

  • سطحی شفاف و درخشنده دارد به طوری که بسیار در فضای آشپزخانه جلب توجه می‌کند.
  • بازتاب نور بالایی دارد و باعث می‌شود، آشپزخانه شما بزرگتر دیده شود، همچنین مشکل کمبود نور یا عدم وجود پنجره در آشپزخانه را تا حد قابل قبولی حل می‌کند.
  • رنگ‌های روشن کابینت هایگلاس، باعث بزرگتر دیده شدن آشپزخانه می‌شوند.
  • در سبک کابینت مدرن به کار می‌رود.
  • انواع های گلاس در رنگ‌ها و طرح‌های بسیار متنوعی تولید و ساخته می‌شوند و قیمت آن نسبت به سایر انواع کابینت، اقتصادی و مقرون به صرفه است.
  • انواع وسایل و لوازم منزل نیز با استفاده از متریال هایگلاس موجود می‌باشد.
  • به دلیل سطح صاف و صیقلی، گرد و خاک و ذرات چربی را کمتر به خود جذب می‌کند.
  • نحوه‌ی تمیزکاری آن بسیار آسان است و با یک دستمال نمدار به سادگی تمیز می‌شود.
  • تنوع رنگ و طرح کابینت هایگلاس بسیار زیاد است و طرح‌ها و مدل‌های بسیار زیبایی را با آن می‌توان طراحی نمود.

انواع های گلاس

معایب کابینت هایگلاس

  • کابینت هایگلاس لبه‌ها و گوشه‌های تیز و برنده‌ای دارد، بنابراین در استفاده از آن‌ها باید کمی بادقت‌تر عمل کنید.
  • کابینت هایگلاس در برابر خط و خش و ضربه، بسیار ضعیف عمل می‌کند و نباید در معرض خط و خش قرار بگیرد.
  • اثر لکه و انگشت بر روی سطح کابینت هایگلاس باقی می‌ماند، البته این مساله به رنگ و زاویه‌ی تابش نور نیز بستگی دارد.
  • روکش پلکسی‌گلس تنها بر یک سمت ورق هایگلاس کشیده می‌شود و اگر لازم باشد از دو سطح کابینت دیده شود، باید دو ورق هایگلاس به شکل قرینه، در کنار یکدیگر قرار بگیرند که این مساله وزن کابینت را سنگین‌تر می‌کند.
  • صفحه‌ی روکابینتی نمی‌تواند از جنس هایگلس باشد، زیرا همانطور که گفته شد، این متریال در برابر ضربه آسیب‌پذیر است و باید از متریال مقاوم‌تری برای پیشخان استفاده نمود.
  • کابینت هایگلاس در برابر نفوذ آب مقاومت ندارد و اگر چه سطح آن که با پلکسی‌گلس پوشانده شده، ضدآب است اما آب از درزهای آن نباید به درون بدنه‌ نفوذ کند. در ضمن اگر خط و خش بر روی سطح کابینت ایجاد شود، آب به درون کابینت نفوذ می‌کند و باعث بادکردگی آن می‌شود.

سخن پایانی :

در سبک کابینت مدرن، کابینت هایگلاس یکی از زیباترین انواع آن می‌باشد که کمتری کسی می‌تواند چشم از زیبایی آن بردارد! کابینت هایگلاس چنان شفاف و درخشنده است که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند و  یک فضای بسیار شیک و مدرن را در آشپزخانه ایجاد می‌کند.

ازین که همراه و همگام با وب‌سایت آکس چوب بوده‌اید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب بیان شده در این محتوا برایتان سودمند واقع شده باشد.

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

Comments (3)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *