کمد دیواری
کمد دیواری نه تنها از نظر شکل و مدل دارای تنوع است، بلکه از نظر متریالی هم که ساخته میشود، انواع مختلفی دارد. امروزه انواع مختلفی از کمد دیواری با ویژگیهای خاص را میتوان با متریال طبیعی و مصنوعی، مانند چوب و مواد شبه چوب و حتی پلاستیک فشرده، طراحی و ساخت که هر کدام قیمتها و ویژگیهای مختلفی دارند و بسته به شرایط جغرافیایی محل سکونت و همچنین سبک دکوراسیون منزل میتوانند برای شما مناسب باشند.
۹ متریال مناسب برای کمد دیواری
با توجه به اینکه کمد دیواری محل ذخیره لباس و لوازم مختلفی است باید با توجه به نوع کاربری، از جنس مناسبی ساخته شود که تحمل وزن سنگین را داشته و از نظر ظاهری نیز زیبا باشد. به علاوه در شهرهای مرطوب، باید از جنس مقاوم به آب و رطوبت ساخته شود تا در اثر رطوبت شدید موجود در هوا پوسیده نشود.
۱- کمد دیواری ام دی اف
امدیاف یکی از اقتصادیترین متریالی است که هم برای کابینت آشپزخانه و هم کمد مورد استفاده قرار میگیرد. این متریال، از ضایعات و خردههای چوب طبیعی به دست آمده که به صورت فشرده و یکنواخت به شکل تخته فیبر در میآید. از ویژگیهای مهم ورق امدیاف، برشخوری آسان این متریال است. این مزیت باعث میشود بتوانید انواع مدلهای مختلف کمد دیواری در سبک مدرن را با قیمت اقتصادی نسبت به متریال دیگر، برای اتاق خود سفارش دهید.
همچنین، ورق امدیاف از نظر رنگ و طرح بسیار متنوع است و دست شما را باز میگذارد تا به فراخور اتاقتان کمدهایی با رنگهای متنوع و دلخواه انتخاب کنید.
۲- کمد دیواری ممبران
متریال ممبران از امدیاف خام با روکش PVC ساخته شده است. ممبران از محبوبترین متریال برای ساخت کابینت آشپزخانه، کمد دیواری و انواع لوازم چوبی منزل است. از نظر زیبایی و مقاومت، ممبران متریالی بسیار مقاوم و زیبا است. اگر به مدلهای سبک کلاسیک علاقه دارید یا سبک منزلتان سنتی و کلاسیک است، ممبران متریال مناسبی برای شما خواهد بود؛ انواع طرحها و منبتها را میتوان به وسیلهی ماشین طراحی CNC بر روی این متریال اجرا نمود.
از نظر رنگ و طرح نیز این متریال بسیار متنوع است و مدلهای مختلفی را شامل میشود. البته الزاما کمدهای ساخته شده از ممبران، در سبک کلاسیک ساخته نمیشوند و معمولا در سبکهای دیگر نیز طراحی و اجرا میشوند.
۳- کمد دیواری هایگلاس
از متریال هایگلاس بیشتر در سبک مدرن استفاده میشود. کمد دیواری هایگلاس برای اتاقهای کوچک و کمنور گزینهی بسیار مناسبی است. این متریال به دلیل سطح درخشان و براقی که دارد، باعث انعکاس و بازتاب نور بیشتر در سطح میشود و در نتیجه، اتاق دلبازتر به نظر میرسد.
از متریال هایگلاس تنها برای کمدهای سبک مدرن میتوان استفاده کرد و امکان اجرای آن برای سبکهای کلاسیک و سنتی وجود ندارد. کمدهایی که با این متریال ساخته میشوند، با وجود ظاهر سادهای که دارند از جنبهی زیبایی بسیار جلب توجه میکنند و از نظر رنگ، طرح و مدل نیز بسیار متنوع هستند.
۴- کمد دیواری ملامینه
ورق ملامینه از امدیاف خام یا ورق نئوپان با روکش ملامینه تشکیل شده است. این ماده، از امدیاف ضعیفتر است و از نظر مقاومت نیز در ردهی پایینتری قرار دارد. با توجه به این که این متریال قیمت پایینتری دارد، از آن میتوان برای کمدهای ارزان قیمت یا قسمتهایی که اسکان موقت داریم، استفاده کنیم. کمد دیواری ساخته شده از ورق ملامینه کاندید مناسبی برای انبار کردن لوازم سنگین نیست زیرا مقاومت ورق آن، چندان بالا نیست و ممکن است در زیر فشار وسایل شکم انداخته یا حتی ورق آن بشکند.
۵- کمد دیواری چوبی
به طور کلی هر آنچه از چوب طبیعی ساخته شده است، دوام بالا و زیبایی کم نظیری دارد. بنابراین اگر قصد دارید کمدهایی باکیفیت، زیبا و بادوام داشته باشید باید به سراغ چوب طبیعی بروید. چوب درختانی چون بلوط، گردو، گیلاس و افرا گزینههای مناسبی برای ساخت کمد هستند و به دلیل مقاومت بالایی که دارند، به راحتی میتوانند وزن اشیاء و لوازم انبار شده را تحمل کنند. پر واضح است که کمدهای چوبی از قیمت بالایی برخوردارند که البته در مقابل کیفیت و زیبایی که عرضه میکنند، متناسب است.
کمد دیواری چوبی به دلیل انعطاف بالای چوب طبیعی در ساخت، تنوع طرح و مدل بسیاری بالایی دارد و در همهی سبکهای دکوراسیون نیز قابل اجرا است.
۶- کمد دیواری پلی اورتان
این مدل کمد دیواری یک نمونهی بسیار شیک و مقاوم است که متریال پایهی آن ممکن است چوب طبیعی یا امدیاف خام باشد. برای ساخت کمد پلی اورتان، ابتدا چوب طبیعی یا امدیاف خام، (بیشتر ام دی اف خام) با دستگاه CNC حکاکی میشود. انواع طرحها و مدلهای سبک کلاسیک با این متریال و دستگاه CNC قابل اجرا است و محدودیتی از نظر طرح و مدل ندارد. پس از اجرای کامل طرح و مدل بر روی متریال پایه، هر قطعه به صورت جداگانه با رنگ پلی اورتان رنگ میشود. روند رنگآمیزی چندین مرحله دارد که پس از هربار، هر قطعه مجددا سمباده کشی و رنگ میشود تا حاصل کار زیبا، شفاف و در برابر آسیبهای محیطی، مقاوم باشد.
از مدل کمد دیواری پلی اورتان برای اتاقهای بزرگ و جادار که طرح و نمای کلاسیک و سنتی دارند، میتوانید استفاده کنید. البته مدل ساده و مدرن آن نیز در اتاقهای کوچک و کم جا کاربرد دارد.
۷- کمد دیواری انزو با روکش وکیوم پی وی سی
کمد دیواری انزو، نوعی ممبران با روکش مقاومتر و قطورتر است. در مدل انزو معمولا از طرحهای نئوکلاسیک و پست مدرن استفاده میشود و رنگ سفیدی دارد. برای ساخت کمد انزو با روکش PVC، در ابتدا امدیاف را با ماشین CNC حکاکی و برش میزنند و پس از بادگیری و تمیزکاری نهایی، با روکش PVC قطور و باکیفیت، به شکل یکپارچه و کامل وکیوم میکنند. نوع ساخت و طراحی لوازم انزو باعث میشود این نمونه نسبت به ممبران مقاومتر و زیباتر باشد و سطح آن درخشندگی بیشتری نیز داشته باشد.
۸- کمد دیواری انزو با رنگ پلی اورتان
این نمونه نیز همانند مدل انزو با روکش PVC، از امدیاف خام ساخته و نوعی کمد دیواری پولیشی محسوب میشود. امدیاف خام با دستگاه CNC طراحی و حکاکی میشود و سپس به وسیلهی رنگ پلی اورتان پوشش داده میشود. رنگ پلی اورتان ، نوعی رنگ بسیار زیبا و مقاوم است که اجرای آن بر روی کابینت یا کمد دیواری باعث مقاومت و زیبایی فوقالعاده کار میشود.
۹- کمد دیواری پی وی سی
PVC نوعی پلاستیک فشرده مقاوم در برابر حرارت و رطوبت است که کاربرد بسیار زیادی در آشپزخانه و کابینتهای حمامی دارد. از مدل کمد دیواری PVC بیشتر برای قسمتهای مرطوب خانه و محل کار، مانند حمام و سرویس بهداشتی، استفاده میشود. اگر ترجیح میدهید در حمام یا قسمتهای مختلف سرویس بهداشتی منزلتان کمد دیواری تعبیه کنید، بهتر است جنس آن را از PVC انتخاب کنید تا هم قابل شستوشو باشد و هم در مقابل بخار حمام مقاوم باشد.
نصب کمد دیواری در سرویس بهداشتی و حمام، باعث میشود نظم و سازماندهی مناسبی در این قسمت خانه داشته باشید و بتوانید لوازم بهداشتی مورد نیازتان را به طور مرتب و شیک در این فضا چیدمان کنید.
۱۸ کاربرد کمد دیواری
کمد دیواریها یک ابزار بسیار مهم در دکوراسیون خانه هستند و از قضا هر جایی در منزل که قرار بگیرند، مفید و موثر واقع میشوند. خصوصا هرچه آپارتمان و فضای مسکونی ما کوچکتر باشد، لزوم تعبیه کمدهایی کمجا که فضای بهینهای را در اختیارمان قرار دهد، بیشتر است. طراحان سبک مدرن سعی دارند با توجه به کاهش متراژ خانههای امروزی، از هر فضایی به نفع چیدمانِ بهینه و کاربردیتر استفاده کنند که یکی از بهترین اشکال آن را در قالب کمد دیواریهای مختلف میتوان مشاهده نمود.
۱- کمد دیواری ورودی
چه کسی است که از داشتن یک قفسه و اشکاف زیبا و شیک در کنار ورودی منزل شگفتزده و خوشحال نباشد. کمدهایی که در کنار در ورودی آپارتمان تعبیه میشوند، میتوانند نقش جاکفشی را نیز ایفا کنند. اگر اهل استفاده از کیف و کلاههای رنگارنگ و جذاب هستید و ترجیح میدهید به طور مرتب با تیپ و استایل مد روز از خانه خارج شوید، نصب و تعبیه یک کمد دیواری شیک که بتواند به طور بهینه انواع کفش، کیف، کلاه، چتر و لوازم این چنینی را در خود جای دهد، برای شما بسیار مفید خواهد بود. کمد دیواری ورودی میتواند دارای صندلی تاشو یا یا یک نیمکت برای نشستن و پوشیدن کفش نیز باشد.
۲- کمد دیواری پذیرایی
در بسیاری از منازل در پذیرایی نیز کمد دیواری تعبیه میشود که اتفاقا در نگهداری ظروف پذیرایی و ظروف تزئینی نیز بسیار پرفایده میباشد. این کمدها معمولا قسمتهای پرتی و معایب فضا را پوشش میدهند تا هم پذیرایی زیباتر به نظر برسد و هم کاربردیتر باشد.
کمدهایی که در پذیرایی تعبیه میشوند، با توجه به سبک چیدمان منزل انتخاب میشوند و عموما نمونههای فاخر و زیبا هستند تا بر وزن و زیبایی فضای نشیمن بیفزایند. اگر از مدلهای در دار برای پذیرایی استفاده میکنید، میتوانید ظروف پذیرایی و میهمانی را در آن چیدمان کنید تا هنگام نیاز از آن استفاده کنید. این کار باعث میشود تردد کمتری به آشپزخانه داشته باشید و در عین حال کابینتهایتان خلوتتر نیز باشد.
مدلهای بدون در یا با در شیشهای گزینهی مناسبی برای ظروف تزئینی و اکسسوریهای دکوراتیو هستند. اگر کمد پذیرایی دارای در شیشهای یا کلا فاقد در باشد، حتما باید لوازم تزئینی و شیک، مانند انواع مجسمه یا شمعهای زیبا را در آن چیدمان کنید. چنین مدلهایی گزینهی مناسبی برای انبار کردن ظروف و لوازم اضافی نیست.
۳- کمد دیواری اتاق خواب
پر کاربردترین نمونهی کمد دیواری، که تقریبا همه کاره نیز هست، نمونههایی است که در اتاق خواب تعبیه میشود. در این کمدها میتوانید انواع لوازم ریز و درشت مثل رختخواب، لباس، کیف و کفش، اسناد و مدارک، لوازمی که خیلی نیازتان نیست و هر چیز دیگری را سازماندهی کنید. به جرات میتوان گفت هر اتاق خوابی که فاقد کمد دیواری باشد، به نوعی ناقص است و بدون شک چیزی کم دارد.
۴- کمد دیواری کمجا برای اتاق های کوچک
به لطف طراحی مدرن، حتی در اتاقهای کوچک هم میتوان کمد دیواری تعبیه کرد. انواع کمدهای تختخوابشو، کمدهای دارای میز یا مدلهایی که دارای قفسههای مختلف برای چیدمان کتاب و لوازم تزئینی هستند، از کاربردیترین کمد دیواریها برای اتاقهای کوچک میباشند. حتی اگر اتاق شما خیلی کوچک است، با نصب یک کمد دیواری کمجا میتوانید از همان فضای اندک نیز بیشترین بهرهوری را داشته باشید.
مدلهای در آینهای، در شیشهای یا بدون در، تاثیر زیادی در بزرگتر نشان دادن اتاق دارند و از نظر بصری، فضا را کاهش نمیدهند.
اگر اتاقتان نور کمی دارد، میتوانید از کمدهایی که با متریال براق ساخته میشوند، مانند کمد هایگلاس سفید رنگ، استفاده کنید تا به دلیل بازتابش نور، فضای اتاقتان دلباز به نظر برسد.
۵- کمد دیواری اتاق بزرگ
معمولا همهی اتاقهای بزرگ دارای قفسه و اشکاف دیواری هستند. هر چه متراژ اتاق بزرگتر باشد، اشکاف و کمد بزرگتری میتوان در آن تعبیه نمود. در اتاقهایی که متراژ وسیعی دارند، کمدهایی با کاربردهای مختلف تعبیه میشود تا بتوان هر شی کوچک و بزرگی را درون قفسههای آن جا داد.
۶- کمد دیواری میز آرایش دار
بسیاری افراد، خصوصا آنها که به داشتن فضای خلوتتر و مینیمال علاقمند هستند، ترجیح میدهند از کمدهایی استفاده کنند که علاوه بر کارکرد معمولشان، بخشی از وسایل و لوازم جانبی را نیز پوشش دهد. از این نمونهها میتوان به مدلهای کمد دیواری میز آرایش دار اشاره کرد. در چنین نمونههایی معمولا بخشی از کمد به میز آرایشی و متعلقات آن اختصاص دارد. این مدل حتما باید دارای آینه و میزی برای قرار دادن لوازم آرایش باشد.
کمد میز آرایش دار، در همهی سبکها از جمله سبک کلاسیک و سبک مینیمال و مدرن قابل اجرا است و از نظر ظاهری بسیار زیبا بوده و جلوهی خاصی نیز به اتاق خواب شما میبخشد. وجود کشوهای کوچک و بزرگ و طبقهبندی شده، همچنین فضای مخفی در پشت آینه، مواردی است که کمد دیواری و میز آرایشیاش را کاربردیتر میسازد.
۷- کمد دیواری اتاق مستر
اتاقهای مستر معمولا بزرگترین، شیکترین و خصوصیترین اتاق خوابهای منزل هستند و از این نظر، نسبت به سایر اتاقها متمایز هستند. داشتن احساس آرامش، راحتی و فضای کافی برای سازماندهی لوازم و وسایل، از ملزومات یک اتاق مستر باکیفیت است. در واقع، آنچه یک اتاق مستر را به اتاق مستر واقعی تبدیل میکند، کاربردی بودن آن به واسطهی داشتن امکانات ویژه مانند سرویس بهداشتی و حمام و همچنین فضای مناسب برای لوازم شخصی، لباسها و پوشیدنیهای فرد است. به همین منظور، کمدهایی که در اتاق مستر نصب میشوند، معمولا دارای قفسههای بیشتر و متعدد هستند تا حوله و سایر لوازم بهداشتی را بتوان به راحتی در آن قرار داد.
همان طور که اشاره کردیم، اتاقهای مستر معمولا بزرگ هستند؛ با این وجود اگر اتاق مستر منزل شما ابعاد چندان بزرگی ندارد، میتوانید با تعبیه کمد دیواریهای آینهای خطای دید ایجاد کنید و اتاق را بزرگتر از ابعاد واقعیاش نشان دهید.
۸- کمد دیواری رختخواب
شاید اصلیترین کاربرد کمد دیواریها را بتوان در محل قرارگیری رختخواب خلاصه کرد. چنین کمدهایی معمولا دارای در لولایی هستند تا دسترسی بیشتری برای برداشتن و قرار دادن رختخوابها را در اختیار کاربر قرار دهد. یکی دیگر از ویژگیهای اشکاف ویژه رختخواب، عمیق بودن آن است؛ معمولا عمق این نمونهها نسبت به مدلهای ویژهی لباس و … بیشتر است تا سایزهای مختلف رختخواب به راحتی درون آن جای بگیرند.
کمد دیواری رختخواب از اصلیترین ملزومات برای خانوارهای ایرانی و مهماننواز است که معمولا حتی کوچکترین خانهها نیز بخشی از فضا را به نصب و تعبیه آن اختصاص میدهند.
۹- کمد دیواری کلوزت روم
کمد دیواری کلوزت روم نوعی کمد دیواری است که نمونههای آن را در منازل لاکچری و لوکس با ابعاد بزرگ میبینیم. کلوزت روم در واقع یک اتاق کوچک با قفسههای متعدد است که از آن به عنوان فضایی برای نگهداری لباسها، کیف و کفش و سایر اکسسوریهای پوشیدنی استفاده میشود. کلوزت روم، که به معنای اتاق لباس است، از درون اتاق خواب شبیه به یک کمد دیواری است که با باز شدن در آن، وارد قسمت کوچکی با قفسهها و کشوهای مختلف میشویم. کلوزت روم، در حقیقت هم، یک مدل کمد دیواری است اما کمدی که خودش یک اتاق است و میتواند انبوهی از لباسها، پالتو، بارانی، کیف و کفش، چتر، ساعت و زیورالات را در دل خود جای دهد!
کلوزت رومها با ابعاد مختلفی طراحی میشوند که بستگی به سایز اتاق خواب ما دارد. در کلوزت رومهای کوچک، معمولا تنها یک طرف اتاق دارای قفسه است. در نمونههای بزرگتر، دو طرف و گاهی کل اتاق دارای قفسه هستند. در نمونههای بسیار بزرگ، حتی وسط اتاق نیز میتوان کمدی جزیرهای تعبیه کرد و از آن به نفع میز آرایشی و فضایی برای قرار دادن اکسسوریها و لوازم آرایشی استفاده نمود.
کوچکترین کلوزت رومها حداقل ۲ در ۳ متر مربع مساحت دارند تا فرد بتواند به راحتی درون اتاق کمدی راه برود و لباس مورد نظرش را انتخاب کند. معمولا در کلوزت رومها انواع مختلفی از قفسهها، کشوها و رگالهای لباس وجود دارد تا بتوان هر نوع کفش و لباسی را به راحتی در آن قرار داد و سازماندهی کرد.
۱۰- کمد تی وی روم
تی وی روم، یا همان فضای قرارگیری تلویزیون، میتواند دارای فضایی برای قرارگیری لوازم مختلف و در واقع، نوعی کمد دیواری باشد. به طور کلی، فضای اطراف تلویزیون را نباید خیلی شلوغ کرد؛ به همین دلیل کمدهایی که به این منظور تعبیه میشوند یا دارای درهای ساده هستند و یا اگر جنبهی تزئینی دارند، به شکل سادهتری تعبیه میشوند تا این فضا ساده و خلوت باشد.
مدل کمد صاف و مدرن، گزینهی مناسبی برای کمد تی وی روم است؛ زیرا علاوه بر این که محل مناسبی برای قرارگیری و سازماندهی لوازم مختلف است باعث شلوغی فضای تی وی روم نیز نمیشود.
در دکوراسیونهای سبک مدرن و ساده، میتوان از کمدهایی با درهای صاف و فلت و بدون دستگیره نیز استفاده کرد. درِ این کمدها به صورت مگنتی باز و بسته میشود و در نگاه اولیه، اصلا شبیه کمد نیستند و در واقع، شبیه دیواری صاف به نظر میرسد.
۱۱- کمد دیواری پسرانه
مدل کمد دیواری پسرانه عموما ساده و پر کاربرد است تا کودک یا نوجوان ما بتواند به راحتی لوازم و وسایلش را درون آن سازماندهی کند. کمدهای پسرانه عموما در رنگهای سنگین و سادهتر انتخاب میشوند که البته این موضوع به سن کودک یا نوجوان بستگی دارد. هر چه سن پسر نوجوان بیشتر و بزرگتر باشد، از طرحها و مدلهای کودکانه فاصله میگیرد و ترجیح میدهد سبک دکوراسیون اتاقش اسپرت و موقر باشد.
تعبیه فضایی برای قرار دادن لباس، کفش، کتاب و لوازم خاص پسران نوجوان، مثل لوازم ورزشی و کوهنوردی، از الزامات کمد دیواری برای اتاق پسران است که باعث میشود اتاق خواب آنها کاربردیتر و مفیدتر باشد.
۱۲- کمد دیواری دخترانه
مدل کمد دیواری دختران طرحها و مدلهای متنوعتری را شامل میشود و از نظر وسعت و طبقهبندی هم از مدلهای پسرانه، بزرگتر و کاربردیتر است. نمونه کمدهایی که دارای میز آرایش هستند، از بهترین گزینهها برای اتاق دختران هستند. کمد دیواری دخترانه به فراخور سن فرد میتواند دارای طرحهای عروسکی و زیبای دخترانه باشد تا حالت دلربا و جذاب خود را حفظ کند.
نمونه کمدهایی که در اتاق دختران کار میشود، عموما دارای رنگهای شاد و طرحهای فانتزی هستند و از نظر قفسهبندی و تقسیمبندی فضا نیز کاربردیتر میباشند.
۱۳- کمد دیواری بچگانه
در نمونه کمدهای بچگانه، از طرح و رنگهای شادتر میتوان استفاده نمود. همچنین اگر قصد دارید کمد دیواری دارای کاربردهایی مانند میز تحریر، کتابخانه و … باشد، ابعاد آن باید متناسب با سن کودک ساخته شده باشد تا او بتواند به راحتی از قفسهها و کشوهای آن استفاده کند.
۱۴- کمد دیواری نوزاد
برای اتاق نوزاد نیز میتوان به فراخور نیاز مادر و کودک، کمد دیواری تعبیه کرد تا هم فضای اتاق را زیباتر کند و هم دسترسی راحتتری را برای تعبیه لوازم کودک در اختیار پدر و مادر قرار دهد. از بخشهای بسیار کاربردی برای اتاق نوزادان میتوان به محلی برای تعویض کودک اشاره کرد که به صورت تاشو و کاملا هوشمندانه میتواند در دل کمد دیواری جای بگیرد و کار شما را برای تعویض لباس و پوشک نوزادتان راحتتر کند.
کمدهای اتاق نوزادان معمولا دارای قفسههای متعدد و کوچک است تا بتوان با نظم بیشتری وسایل ریز و درشت نوزادان را در آن سازماندهی کرد.
۱۵- کمد دیواری آرایشگاه
تعبیه یک کمد دیواری کاربردی در آرایشگاه میتواند زیبایی و نظم را به طور تومان در آرایشگاههای زنانه و مردانه پدیدار سازد. اگر صاحب آرایشگاه و سالن زیبایی هستید، حتما به کمدهایی کاربردی و مفید که برای این منظور ساخته و طراحی شدهاند، نیاز خواهید داشت تا بتوانید انبوه لوازم ریز و درشت را در به درستی و با نظم بیشتری در آن جای دهید.
۱۶- کمد دیواری استخر
در استخرها از کمد دیواریهای ضد آب که از جنس PVC هستند استفاده میشود. با توجه به مرطوب بودن فضای استخر و حتی حمام منزل، تعبیه کمدهایی که در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند، از الزامات میباشد. کمدهای استخری معمولا به صورت دردار و با تعداد زیادی قفسه طراحی میشوند تا هر فردی بتواند به طور خصوصی و اختصاصی ساک حمام و استخر خود را در آن قرار دهد.
۱۷- کمد دیواری جا ابزاری
اگر فنی هستند و ابزارهای مختلفی دارید، طراحی و نصب کمد دیواری جا ابزاری را به شما پیشنهاد میدهیم. چنین کمدهایی به دلیل وجود طراحی مناسب و کاربردی که دارند، فضای بسیار مفیدی را برای قرار دادن ابزارهای مختلف به وجود میآورند تا شما با کمترین جستوجو و در سریعترین زمان ممکن بتوانید به ابزار مورد نظرتان دسترسی داشته باشید.
داشتن کمد دیواری جا ابزاری برای هر فردی که علاقه به کار فنی دارد و دارای ابزارهای مختلف است، الزامی است؛ زیرا در ایجاد نظم و دسترسی کامل به ابزارهای ریز و درشت بسیار موثر است. البته منظور ما در اینجا تنها ابزار فنی و مهندسی نیست؛ حتی اگر شغلی شبیه به آشپزی و شیرینیپزی یا خیاطی دارید، لازم است متناسب با کار و حرفهتان، صاحب یک کمد جا ابزاری مناسب با شغلتان باشید و از سازماندهی و نظم موجود بین لوازم کاریتان لذت ببرید.
۱۸- کمد لباس اتاق خواب آماده
اگر اتاق منزلتان فاقد کمد دیواری هست، با طراحی یا خرید کمدهای آماده، میتوانید به بهترین نحو این نقیصه را جبران کنید. با روی کار آمدن کمدهایی که در دل دیوار تعبیه میشوند، به طور چشمگیری از موارد مصرف کمدهای آماده و قابل حمل کاسته شد. با این وجود چند سالی است که این کمدهای قابل حمل، به دلیل قابلیت جابهجایی، مجددا مورد استقبال قرار گرفتهاند.
قابل حمل بودن و امکان جابهجایی ساده و راحت آنها، باعث میشود بسیار کاربردی و مفید واقع شوند و در اتاقهایی که فاقد کمد هستند، در نظمدهی بیشتر فضا موثر باشند.
رنگبندی کمد دیواری
از تاثیر رنگ بر دکوراسیون نمیتوان غافل شد و مهم است که هماهنگی لازم بین اجزای اتاق برقرار باشد. ترکیب رنگ کمد دیواری و هماهنگی آن با دیوار اتاق و لوازمی که در فضای آن چیده شده است، مسالهی مهمی است که بدون شک در زیبایی کلی چیدمان نقش دارد.
با رنگبندی مناسب سطح دیوار و کمد دیواری میتوانید اتاق را بزرگتر نشان دهید و فضای دلبازتری را به وجود آورید. به عنوان مثال، کمدهایی که رنگ روشنتر و خنثی دارند، در بزرگتر نشان دادن متراژ اتاق موثر هستند. یا کمدهایی که دارای ظاهر براق، مانند کمد هایگلاس یا آینهای هستند، در انعکاس نور و بزرگتر نشان دادن اتاق نقش دارند؛ حتی شما میتوانید کمد دیواری را طوری طراحی کنید که فاقد دستگیره باشد و مانند یک دیوار صاف به نظر برسد!
کمد دیواری سفید
برای اتاقهای کوچک یا کمنور کمد دیواری سفید بهترین گزینه است. این مدل یکی از بیشترین نمونههایی است که در اکثر منازل ایرانی به کار گرفته میشود. رنگ سفید، نمادی از پاکی و سادگی است؛ همچنین باعث میشود فضای اتاق بزرگتر و دلباز به نظر برسد. اگر به سبک کلاسیک و مدلهای کمد دیواری پر کار و پر نقش و نگار علاقه دارید، کمد دیواری سفید با المانهای کلاسیک، دکوراسیونی فوقالعاده زیبا برایتان به ارمغان میآورد؛ این رنگ در سبک مدرن هم بسیار خوش مینشیند و به زیبایی و سادگی فضای اتاق میافزاید. از مهمترین ویژگیهای استفاده از رنگ سفید برای کمد دیواری این است که با همه نوع متریالی، میتوان آن را طراحی و اجرا نمود؛ به همین دلیل خریدار میتواند کمد دلخواه سفیدرنگش را با هر مدل و هر سبکی که مد نظرش است، سفارش دهد. بسیاری از متریال، مانند کمد دیواری رنگ پولیشی و انزو، در حال حاضر تنها در رنگ سفید اجرا میشوند و از این نظر، رنگ سفید بیشترین تنوع را از نظر انتخاب متریالِ ساخت دارد.
کمد دیواری سفید طلایی
ترکیب رنگ سفید با طلایی، یکی از بهترین رنگهایی است که هم به روشنتر بودن فضا و همچنین شیک بودن آن کمک بسیاری میکند و این روزها بسیار ترند شده است. از این رنگ کمد دیواری هم در سبک مدرن و هم سبک کلاسیک استفاده میشود. با توجه به این که طلایی نماد اشرافیت است، تعبیه این رنگ باعث میشود فضای اتاق لوکس و لاکچری به نظر برسد. نیاز نیست که بخش زیادی از کمد دیواری را طلایی رنگ کنید؛ همین که دستگیرهها یا بخشی از منبتهای آن طلایی یا دارای پتینههای طلایی رنگ باشد، کافی است تا زیبایی فضا دو چندان شود. با توجه به گیرا بودن رنگ طلایی، در استفاده از این رنگ نباید افراط نمود و بهتر است تنها قسمتهای کوچکی از کمد را با این رنگ تزئین کرد.
کمد دیواری سفید قهوه ای
کمتر کسی را میتوان یافت که به این ترکیب رنگ جذاب، دست رد بزند. سفید در کنار قهوهای یکی از مناسبترین ترکیبهای رنگی برای دکوراسیون اتاقها است. اگر از لوازم چوبی استفاده میکنید، این دو رنگ، گزینهی مناسبی برای شما خواهند بود که علاوه بر زیبایی به ایجاد هارمونی در فضای اتاق نیز کمک میکنند. اکثر متریالی که امروزه در ساخت کمد دیواری کاربرد دارند، در ترکیب رنگی سفید و قهوه ای موجود هستند و از این نظر، دستتان باز است تا متریال دلخواهتان را سفارش دهید. استفاده از ترکیبهای رنگ قهوهای، در کنار سایر رنگها، به ایجاد حس صمیمیت و گرما در فضای دکوراسیون کمک میکند.
کمد دیواری سفید طوسی
کمد سفید و طوسی از آن ترکیب رنگهایی است که هم در گذشته و هم در امروز، ترند بوده و همواره مد نظر طراحان مختلف قرار گرفته است. هر دو رنگ سفید و طوسی رنگهایی از خانواده خنثی هستند و به همین دلیل گزینهی مناسبی برای کمد دیواری به حساب میآیند. اگر رنگی که برای دکوراسیون منزلتان انتخاب میکنید خنثی باشد، راحتتر میتوانید سایر اجزا و لوازم را با آن تطبیق دهید؛ به همین دلیل است که طراحان بر وجود رنگهای خنثی در قسمتهای ثابت دکوراسیون، مانند کمد دیواریها، تاکید دارند.
کمد دیواری قهوه ای
از محبوبترین رنگها برای کمد دیواری، خصوصا در نمونههای چوبی و طرح چوب، میتوان به رنگ قهوهای اشاره کرد. قهوهای، رنگی گرم است که قدرت انطباق بالایی با وسایل منزل دارد. به دلیل آن که از گذشته انسان با چوب و مصنوعات چوبی عجین بوده، کمدهای قهوهای رنگ، ظاهری آشنا و نوستالژیک برای ما دارند.
اگر به این رنگ علاقه دارید، بهتر است از آن در اتاقهای بزرگ یا اتاقهایی که وسایل چوبی و قهوهای رنگ وجود دارد، استفاده کنید.
کمد دیواری براق قرمز
چنانچه به رنگهای لوکس و پر انرژی علاقه دارید، قرمز براق گزینهی مناسبی برای شما است. خصوصا نوجوانان و کودکان به این رنگ علاقهی ویژهای دارند و ترجیح میدهند فضای اتاقشان را با رنگ قرمز ویژه و خاص نمایند. وجود کمد دیواری براق قرمز، حتی اگر دکور اتاق شما قرمز نباشد، میتواند بسیار خاص و منحصربفرد باشد و نظر هر بینندهای را به خود جلب کند.
اکسسوری کمد دیواری
اگر چه در گذشته کمد دیواریها تنها جنبهی انباری و انباشت لباس و رختخوابها را داشتند اما امروزه به عنصری مهم در دکوراسیون منزل تبدیل گشتهاند؛ به همین دلیل مهم است که دارای اکسسوریها و تزئینات مختلفی باشند تا هم زیباتر به نظر برسند و هم از نظر استفاده، بهینهتر و کاربردیتر باشند.
اکسسوریهایی که در کمد دیواریها تعبیه میشوند انواع مختلفی دارند و روی هم کمک میکنند که فضای داخلی کمد جادارتر و مفیدتر باشد. شما به فراخور نیازتان میتوانید از انواع مختلفی از این اکسسوریها استفاده کنید.
انواع رگالهای ریلی مخصوص شلوار و روسری، کشوی مخصوص زیورآلات و ساعت، رگالهای آویزی آسانسوری، استندهای نگهداری کروات، کشوها و کمدهای رمزدار مخصوص جواهرات و اشیاء قیمتی، کشوهای با ارتفاع کم و ریلی و … تنها گوشهای از اکسسوریهایی هستند که امروزه جهت کاربردیتر شدن کمد دیواریهای مدرن و مد روز از آنها استفاده میشود.
دستگیره کمد دیواری
هنگامی که از ظاهر کمد دیواری صحبت میکنیم نباید از تاثیر دستگیرهها در نمای کلی کار غافل شویم. دستگیرهها از مهمترین اجزایی هستند که در زیبایی کمد دیواریها نقش دارند؛ خصوصا اگر کمد دیواری در اتاق نشیمن یا فضای قابل دید تعبیه شده باشد.
به فراخور سبک کمد باید از دستگیرههای خاصی استفاده کنیم تا هم زیبایی فضا دو چندان شود و هم راحتی بیشتری را هنگام باز و بسته کردن در کمد برایمان به همراه بیاورد. سایز و مدل دستگیرهها با توجه به ابعاد کمد دیواری و مدل درهای آن انتخاب میشود؛ به این معنی که نمیتوان از هر مدل دستگیرهای برای هر کمد دیواری استفاده نمود! به وسیلهی نصب صحیح دستگیرهها، میتوان خطای دید ایجاد کرد و برخی از اشکالات را رفع نمود. به عنوان مثال، اگر سقف اتاقتان کوتاه است با نصب و تعبیه دستگیرههای بلند به شکل عمودی میتوانید سقف را بلندتر جلوه دهید. از مدل دستگیرههای کشیده و افقی برای بزرگتر و عریض نشان دادن فضا استفاده میشود.
اگر سبک کمد دیواری تعبیه شده کلاسیک است، باید از دستگیرههای مخصوص این سبک استفاده کنید. در مدل کمدهای مدرن، دستگیرههای ساده و مینیمال مناسب هستند و حتی در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید از مدلهای دستگیره مخفی، دستگیره نواری یا فاقد دستگیره برای کمد دیواری اتاقتان استفاده کنید.
نورپردازی کمد دیواری
در برخی مدلهای کمد دیواری لوکس و مدرن از نورپردازی برای زیباتر شدن دکوراسیون اتاق استفاده میشود. اگر کمد دیواری شما دارای آینه است یا به منظور میز آرایشی یا میز تحریر و مطالعه از آن استفاده میکنید، نورپردازی مناسب و بهینه از الزامات کار است. در مدل کمدهای ویترینی و تزئینی نیز به منظور زیباتر نشان دادن وسایل و لوازم تزئینی از نورپردازی حرفهای و ویژه استفاده میشود.
همچنین با تعبیه لامپ و نور مناسب درون کمدهای لباس، میتوانید دسترسی مناسبتر و راحتتری به فضای درون کمد داشته باشید؛ در همین راستا، طراحان امروزی در بسیاری از کمد دیواریهای مدرن و جدید، از سیستمهای نورپردازی حرفهای، چه درون کمد و چه بیرون آن، استفاده میشود تا زیبایی و بهرهوری آن دو چندان شود.
طبقه بندی کمددیواری مدرن
با توجه به کوچک بودن متراژ خانههای امروزی، لزوم تقسیم بندی مناسب برای کمد دیواری و کابینت آشپزخانه دو چندان است و باعث میشود حتی از فضای محدود و اندک هم بتوان بیشترین بهرهوری را گرفت. کمد دیواری هر چقدر هم که بزرگ و عمیق باشد، اگر فاقد تقسیم بندی مناسب باشد، فضای مفیدی را در اختیارمان قرار نخواهد داد. به همین دلیل است که تقسیم بندی مناسب، از مهمترین ارکان برای بهینه بودن کمد دیواری و کابینتها است. برای دستیابی به این هدف، پیشنهاد میدهیم حتما نظر کارشناسان و طراحان حرفهای را جویا شوید تا بتوانید از کمترین فضا، بیشترین استفاده را ببرید.
ابعاد کمد دیواری
ابعاد کمد دیواری با توجه به متراژ اتاق انتخاب میشود. کمد دیواری نیز همانند کابینت آشپزخانه دارای ابعاد استانداردی است که با توجه به کاربرد هر قسمت انتخاب میشود؛ اما در بسیاری موارد، کمد دیواری تابع ابعاد استاندارد نیست و ممکن است سایز آن با توجه به فضای منزل تغییر یابد. به عنوان مثال، برخی از پرتیها و عیوب دیوار، مانند فضای خالی بین ستونهای منزل را میتوان با کمد دیواری پوشش داد تا هم عیب مورد نظر پوشانده شود و هم کاربرد فضا افزایش یابد. طراحان معمولا فضای بین ستونها یا فضاهای پرت را به تعبیه کمد دیواری اختصاص میدهند تا هم جنبهی کاربردی و هم جنبهی زیبایی بیشتری داشته باشد.
ابعاد استاندارد کمد دیواری
در قسمتهایی که محدودیت فضا ندارید، سایز و اندازه کمد دیواری با توجه به کاربرد آن تابع ابعاد استاندارد است. ارتفاع سقف، اندازه دیوار، متراژ اتاق و کاربرد کمد دیواری، از جمله عواملی هستند که در سایز و ابعاد آن تاثیر میگذارد.
- به طور کلی، ارتفاع کمدها معمولا از زمین تا سقف امتداد دارد که این فاصله به چند قسمت تقسیم میشود.
- عرض کمد دیواری در اتاق خواب، معمولا ۱۲۰ سانتیمتر و عمق آن ۶۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود.
- میله لباس درون کمد نیز با توجه به اندازه کمد دیواری، بین ارتفاع ۱۱۰ تا ۱۶۰ سانتیمتری قرار میگیرد. میله آویز برای لباسهای زنانه کمی بالاتر از لباسهای مردانه نصب میشود زیرا بانوان معمولا لباسهای بلندتر و دنبالهدار دارند که لازم است در ارتفاع بالاتری آویزان شوند.
- ابعاد کمد نوزاد معمولا کوچکتر از ابعاد کمد بزرگترها است و تعداد طبقات و قفسههای بیشتری نیز دارد. معمولا عرض کمد نوزاد را ۴۰ سانتیمتر و طول آن را ۹۰ سانتیمتر در نظر میگیرند.
- کمدهای رختخوابی معمولا عمقی در حدود ۷۰ سانتیمتر و طولی در حدود ۱۳۰ سانتیمتر دارند تا رختخوابها به راحتی درون آن سازماندهی شوند.
- کمدهایی که درب ریلی دارند عموما عمیقتر تعبیه میشوند تا فضایی که برای نصب و تعبیه ریلها در نظر گرفته میشود موجب کاهش فضای مفید درون کمد نشود. معمولا عمق کمد دیواریهای درب ریلی را ۹۰ سانتیمتری، یعنی ۳۰ سانتیمتر بیشتر از عمق کمدهای در لولایی، در نظر میگیرند.
طرح و عکس کمد دیواری شیک
به منظور ایده گرفتن برای طراحی کمد دیواری در منزل یا محل کارتان، لازم است از عکسها و ژورنالهایی که به این منظور در فضای مجازی قرار داده شدهاند، استفاده کنید. با الهام گرفتن از عکسهای موجود در فضای وب و ترکیب کردن آن با مدل و طرح دلخواهتان، خواهید توانست مدلی که متناسب با شرایط منزلتان است انتخاب و سفارش دهید. بدون شک کمدهای شیک و جذابی در فضای وب وجود دارند که از هر حیث مناسب سلیقه و سبک منزلتان باشند و در ایجاد نظم بیشتر، یاریتان کنند.








Comments (11)
[…] به دیدن مدلهای کار شدهی کابینت آشپزخانه، انواع کمد دیواری و تزئینات منبت شدهی آشپزخانه هستید، صفحهی […]
[…] قطعا خرید کمد دیواری و نصب آن بدون خرید نمونه دستگیره برای باز و بسته نمودن، […]
[…] مدل کمد دیواری؛ پر واضح است که کمد دیواری یکی از ارکان مهم برای داشتن یک اتاق خواب منظم و جادار […]
[…] باز شدن دربهایشان، به ۴ مدل تقسیم میشوند. در زیر انواع کمد دیواری معرفی […]
[…] از MDF در ساخت درب و بدنه کابینت، صفحه کابینت امدیاف، کمد دیواری، انواع میز یا تخت و وسایل مشابه استفاده […]
[…] تفاوت این محصول را با نمونه محصولات دیگر شفاف سازد. کمد دیواری که شما برای اتاق کودک خود انتخاب می کنید، قطعا دارای […]
[…] کابینت مدرن انتخاب کنید. کابینتهای دستگیره نواری، کابینتهای بدون دستگیره و یا کابینتهای یکسره که در اصطلاح به کابینت سوپری […]
[…] کمد دیواری در هر بخشی از خانه باعث نظم دادن به فضای اتاق میشود. کارکرد کمد دیواری پذیرایی تا حدی شبیه کمدهای دیگر خانه است. با این تفاوت که این نوع کمد بیشتر به زیبایی و چیدمان خانه کمک میکند. شما با قرار دادن ظروف سفالی، میناکاریها، دکورهای پر زرق و برق در آن میتوانید به دکور اتاق پذیرایی تنوع بدهید. قرار دادن اشیاء ضروری و دم دستی در این کمد هم جزو کارکردهای دیگر آن است. از طرفی، برای پر کردن فضای خالی پذیرایی یا برطرف کردن نقصهایی مثل کج بودن یا تورفتگی دیوار هم مناسب است. نکته مهمی که متناسب با کارکرد مدنظر شما از کمد دیواری پذیرایی وجود دارد، نحوه طراحی آن است. […]
[…] مدل کمد دیواری در هر قسمتی از فضای داخلی خانه متفاوت است. […]
[…] گذشته میشناختیم فرق کرده است. در ادامه چند نمونه از رایجترین انواع کمد را به شما معرفی […]
[…] نگاه اول، ممکن است این گونه به نظر برسد که کمد دیواری باید در فضایی مانند اتاقخواب و به دور از دیدرس قرار […]