کمد دیواری ؛ ۴ مدل کمددیواری که به مفید بودن و زیبایی اتاق شما کمک میکند!
کمد دیواری یکی از ملزومات یک اتاق خواب استاندارد است و باعث میشود فضای بیشتری در اختیارتان قرار گیرد تا وسایل و لوازمتان را راحتتر و منظمتر در آن سازماندهی کنید. البته برای رسیدن به این هدف، لازم است کمد به شکل استانداری تعبیه شده باشد تا هم فضای اتاق را اشغال نکرده باشد و هم دارای قفسهبندیهای مناسب باشد تا بتوان لوازم و وسایل بیشتری را درون آن جای داد. در ادامه قصد داریم انواع کمدهای دیواری و نمونههای استاندارد آن را به شما معرفی کنیم. از شما دعوت میکنیم همراه این محتوا در وبسایت آکس چوب باشید:
کمد دیواری استاندارد
کمد دیواری به هر شکل و مدلی که باشد یکی از مهمترین بخشهای هر اتاقی محسوب میشود. تصور کنید یک آشپزخانهی زیبا دارید، اما درون آن هیچ کابینتی نیست! اتاق بدون کمد دیواری نیز به مانند همین است و در واقع، یک چیزی کم دارد. وجود کمد دیواری در اتاق چنان با اهمیت و مهم است که اگر خانهای همهی اتاقهایش دارای کمد دیواری داشته باشد از نظر خریداران یک آپشن و گزینهی منحصربهفرد و ویژه دارد.
کمد دیواری میتواند مطابق کاربردی که دارد، رنگ و مدل متفاوتی داشته باشد. کمد دیواریها، محل نگهداری رختخواب، وسایل خانه و کابینت آشپزخانه، وسایل انباری، لوازم برقی، وسایل اضافی، لباسهای آویزی، چمدانها، وسایلی که همیشه مورد استفاده نیستند و بسیاری وسایل دیگر میباشد، بنابراین سبک قفسهبندی آن، بسته به نیاز مشتری، متفاوت خواهد بود و باعث میشود کارایی هر کدام از دیگری متفاوت باشد.
سایز کمد دیواریها بسته به سایز اتاق خواب متفاوت است. معمولا اتاق خوابهای بزرگ، کمد دیواریهای بزرگتری دارند و در مقابل، هر چه متراژ اتاق کوچکتر باشد ناچاریم از کمد دیواریهای کوچکتری استفاده کنیم تا از سایز و اندازهی اتاق کاسته نشود.
انواع کمد دیواری :
کمد دیواری بر حسب نوع استفاده و مدلی درها به چهار نوع اصلی تقسیم میشوند:
- کمد دیواری با در لولایی
- کمد دیواری با در ریلی
- کمد دیواری بدون در
- کمد دیواری با در بازشوی ترکیبی
انواع کمد با در لولایی
نخست به معرفی اولین و سادهترین نمونههای کمد دیواری میپردازیم که احتمالا همهی ما با آنها آشنایی داریم. کمد دیواری لولایی، سادهترین و معمولیترین نمونههای کمد دیواری هستند که به وسیلهی درهای لولایی، باز یا بسته میشوند.
این نوع کمد، اگر چه بسیار متداول است اما بیشتر در اتاقهایی کاربرد دارد که فضای کافی برای باز یا بسته شدن درِ کمد وجود داشته باشد و باز شدن در کمد، برخوردی با اجسام درون اتاق نداشته باشد. اگر فضای اتاق به حدی کوچک باشد که وسایل را به شکل فشرده در کنار هم چیدمان کرده باشیم، این نوع کمد دیواری گزینهی مناسبی برای چنین اتاقی نیست.
برای اتاق خوابهای کوچک بهتر است از دربهای لولایی کوچک که عرض کمتری دارند استفاده کنید تا فضای کمتری را اشغال کنند. همچنین اگر درِ چنین کمدهایی آینهای باشند، باعث میشوند که فضای اتاق بزرگتر به نظر برسد و نور، بازتاب بیشتری در اتاق خواب داشته باشد.
اگر قصد دارید رختخواب را در کمد جای دهید، بهتر است از کمد دیواری لولایی استفاده کنید، زیرا کمد دیواری لولایی گزینهی مناسبتری برای جایگیری تشکها و رختخوابها است و کار شما را برای جایگری رختخوابها راحتتر خواهد کرد.
انواع کمد با درِ ریلی
کمد دیواری ریلی نمونهای از کمد است که درِ آن به شکل ریلی باز و بسته میشود. به دلیل آن که این مدل، حتی برای اتاقهای کوچک و کمجا نیز قابلیت استفاده دارد و در اصل، باز و بسته شدن درِ آن، فضایی را اشغال نمیکند، امروزه استفاده از آن رو به افزایش است؛ چرا که با کوچکتر شدن متراژ اتاقها و کمبود فضای منازل آپارتمانی، چنین کمد دیواریهایی گزینهی مناسبتری برای ما هستند.
از معایب کمد دیواری ریلی این است که هر دو درِ آن به صورت همزمان باز نمیشود و به همین دلیل نمیتوانید از هر دو فضای کمد به طور همزمان استفاده کنید. ( برای استفاده از یکی از درهای کمد باید یکی از آنها بسته باشد. )
یکی دیگر از معایب کمد دیواری ریلی نحوهی تمیزکاری نسبتا دشوار آن است، زیرا فضای بین ریلها بسیار مستعد جمع شدن گرد و غبار است و تمیزکاری این فضا، کمی وقتگیر و دشوار است.
کمد دیواری ریلی سبکی مدرن و جدید به حساب میآید و باعث میشود در هر اتاقی که قرار میگیرد فضایی مدرن و جدید را در ذهن بیننده تداعی کند.
انواع کمد بدون در
این مدل کمد دیواری، همانطور که از نامش پیداست، بدون در هست و آنچه که درون آن گذاشته میشود قابل مشاهده و نمایش خواهد بود. بدیهی است ازین مدل نباید برای رختخواب و وسایل انباری استفاده کرد و در واقع، کمد دیواری بدون در، مخصوص پوشاک و لباس است.
استفاده از مدلِ کمد دیواری بدون در، بسیار رو به افزایش است و افراد بیشتری به استفاده ازین مدل تمایل نشان میدهند. مهمترین دلیل این گرایش ، کوچکتر شدن متراژ اتاقها است؛ چرا که کمد دیواری بدون در، کمک میکند فضای اتاق عمیقتر و بزرگتر دیده شود.
از معایب این نمونه کمد دیواری ، باز بودن آن است که هم باعث میشود اشیاء درون کمد دیده شود و هم باعث میشود که گرد و خاک به وسایل و لباسهای درون کمد نفوذ کند. با این وجود ، همانطور که اشاره شد، این مدل به دلیل به روز بودن و گرایش به مدرنیته طرفداران بسیاری دارد.
اگر از این مدل کمد دیواری استفاده میکنید لازم است در نگهداری و مراقبت از لباسها و کیف و کفشهایی که درون کمد قرار میدهید کوشا باشید و سعی کنید همیشه فضای کمد مرتب و تمیز باشد؛ زیرا کمد دیواری بخشی از فضای عمومی اتاقتان محسوب میشود.
انواع کمد با درِ بازشوی ترکیبی ( لولایی و ریلی )
این مدل کمد دیواری بیشتر مختص کمدهای بزرگ و جادار است، که درِ آنها چنانچه به شکل لولایی باشد بسیار بزرگ میشود، بنابراین طراح ناچار میشود از ترکیب لولایی و ریلی استفاده کند. در این مدل، درها به شکل لولایی باز میشوند اما به شکل تاشو بوده و در واقع، درها حول محور ریلهایی که در بالا و پایین کمد قرار دارند تا میشوند.
این مدل کمد نسبت به نمونههای گفته شده در بالا بسیار زیباتر است و بیشتر برای اتاقهایی به کار میرود که کمد دیواری مخصوص پرو لباس دارند. از آنجا که کمد دیواری ترکیبی چندان مورد استفاده نیست، تعبیه آن در اتاق خواب باعث میشود که شکلی بسیار زیبا و خاص به دکوراسیون منزل شما بخشیده شود.
طبقه بندی کمد دیواری
کارایی و بهرهوری کمد دیواری یکی از مهمترین ارکان آن است و باعث میشود کمدی که درون اتاق یا هر قسمت دیگری از منزل ما قرار گرفته مفید و سودمند واقع شود. نه تنها بیرون و جلوهی درهای کمد دیواری، بلکه فضای درون کمد دیواری نیز بسیار حائز اهمیت است و باید درست و بهینه طبقهبندی شده باشد تا مطلوب و مورد پسند باشند. در ادامه، چند نمونه طبقهبندی کمد دیواری را شرح میدهیم:
- طبقهبندی بالای کمد از گذشته تا به امروز رایج بوده است و طراحان معمولا با گذاشتن درِ اضافه بالای کمد دیواریها، از فضای آنها به عنوان انباری کوچکی استفاده میکردند. امروزه نیز شما میتوانید به همان نحو از فضای بالای کمد دیواری، که معمولا دسترسی کمتری به آن هست، استفاده کنید. شکل مدرنتر و جدیدتر استفاده ازین فضا این است که از همان درِ یکسره برای این فضا نیز استفاده کنید؛ یعنی با باز شدن در، فضای بالای کمد نیز در دسترس است.
- اگر کمد جداگانهای برای لباسها دارید، بهتر است این کمد را به دو قسمت تقسیم کنید. با نصب یک میلهی بالاتر و یک میلهی پایینتر، میتوانید کمد لباس را به دو قسمت تابستانی و زمستانی تقسیم کنید؛ پس به جای انبار کردن لباسها در هر فصل، آنها را درون کمد و در میلههای کمدتان جابجا کنید. برخی طراحان برای ایجاد نظم بیشتر، دو فضا را با یک تخته چوب از یکدیگر جدا میکنند.
در هر صورت اگر چنین کمدی تعبیه میکنید، دیگر نمیتوانید از فضای بالای کمد استفاده کنید چرا که به فضای بالای آن برای نصب میله و آویزان کردن لباسهای خارج از فصل احتیاج دارید.
- نصب چند کشو در کمد باعث میشود نظم بیشتری درون اتاق شما وجود داشته باشد و بتوانید انواع لباسهای تاکردنی، ساعت، زیور آلات، دمپایی، لوازم آرایش، لوازم بهداشتی و بسیاری وسایل دیگر را به طور منظم و دقیق در این کشوها ساماندهی کنید. بهتر است از طراحتان بخواهید فضای درون کشوها را تقسیمبندی کند تا نظم بیشتری درون آن حاکم باشد و فضا شلخته و درهم ریخته به نظر نیاید. هر چه فضا به تعداد بیشتری تقسیم شده باشد، نظم و ساماندهی بیشتری وجود خواهد داشت.
- بهتر است یکی از کمدها را طبقه بندی کنید و انواع وسایل را شامل ساک و چمدان، کیف، کفش، لباس و … را درون آن سازماندهی کنید. اگر وسایلتان ارتفاع کمی دارند، از طراح بخواهید تعداد قفسههای بیشتری درون کمد تعبیه کند تا بیشتر بتوانید از فضا استفاده کنید. اگر در اتاقخوابتان دراور یا کشوی لباس ندارید این طبقهها برای چیدمان لباسها نیز بسیار مناسب هستند.
- فضای زیرین کمد، همانند فضای بالای آن، مورد استفاده میگیرد. این فضا معمولا در کمدهایی که یک میله برای آویزان کردن لباس تعبیه میشود، وجود دارد و طراحان با نصب یک طبقه در قسمت پایینی کمد، فضای زیر آن را برای انبار کردن وسایلی که چندان مورد استفاده نیستند آماده میسازند.
- طبقهی مخصوص کفشها را فراموش نکنید! فضای زیر کمد، میتواند با نصب چند طبقه با ارتفاع کم برای جاگیری کفشها مناسب باشد، همچنین از فضاهای باریک کنار کمدها نیز میتوانید به نفع ساماندهی کفشهای تابستانی و زمستانی استفاده کنید.
انواع مدلهای کمد دیواری
- کمد مخصوص دکوراسیون مدرن
اگر دکوراسیون منزل شما مدرن است، باید از کمد دیواریهای مدرن که درهای سادهای دارند استفاده کنید. این گونه کمد دیواریها، فارغ از نوع درشان یا نحوهی باز شدنشان، باید ساده باشند تا با دکوراسیون مدرن اتاق همخوانی داشته باشند.
کمد دیواریهای امدیاف ، چوبی ساده، آینهای، در شیشهای، بدون در، هایگلاس و نمونههای دیگر که ساده هستند برای دکوراسیون سبک مدرن مناسب بوده و فضای ایدهآلی را برای شما به وجود میآورند. نمونهی دیگری از کمد دیواریهای سبک مدرن کمدهایی هستند که درِ آنها به وسیلهی مگنت یا آهنربا باز یا بسته میشود. در واقع این کمدها، مانند کابینتهای فشاری، به وسیلهی فشار دست باز و یا بسته میشوند و به سادگی و ظاهر مدرن اتاق کمک بسیاری میکنند.
- کمد مخصوص دکوراسیون کلاسیک و نئوکلاسیک
اگر دکوراسیون منزل شما کلاسیک و نئوکلاسیک است، باید از کمد دیواریهایی استفاده کنید که تزئینات و منبتهای مختلفی بر روی در و بدنهی کمد داشته باشد. این گونه کمدها معمولا از جنس چوب طبیعی بوده که به وسیلهی هنر دست منبت شدهاند. نمونههای دیگر آن از جنس ممبران و رنگ پولیشی است که به وسیلهی دستگاههای cnc ، ابزار خورده و طراحی میشوند، سپس با روکشهای مختلفی مانند روکش پیویسی یا رنگ پولیشی، روکش و پوشانده میشود.
بسته به سبک و سلیقهی مشتری، تزئینات کمد دیواری میتواند سادهتر یا شلوغتر باشد که هر کدام متناسب با سلیقهی طراح و مشتری و همچنین رعایت تناسب با دیزاین خانه انتخاب میشود. همچنین کمددیواریهای سبک کلاسیک یا نئوکلاسیک باید دارای دستگیرههای فاخر و تزئین شده باشند تا با سبک کلاسیک اتاق هماهنگی داشته باشند.
- کمد برای اتاقهای کوچک
برای اتاقهایی که متراژ کوچکی دارند استفاده از کمد دیواریهای رنگ روشن، مانند کرم یا سفید باعث بازتر شدن فضا و محیط میشود؛ انواع کمد دیواری با درهای آینهای و شیشهای نیز به شما کمک میکنند که فضای اتاق را بزرگتر و دلبازتر نشان دهید.
در اتاقهای بزرگ که نورگیر بیشتری دارند، میتوانید از کمد دیواریهایی با رنگهای تیرهتر استفاده کنید. همچنین، برای ایجاد کنتراست بیشتر میتوانید از رنگهای ترکیبی و مکمل نیز استفاده کنید و جلوهی جذابتر و زیباتری را به فضای منزل خود ببخشید.
سخن پایانی :
کمد دیواری یکی از مهمترین اجزای یک اتاق محسوب میشود و به بهینهسازی فضا بسیار کمک میکند. کمد دیواریها بر حسب نیاز مشتری و سایز و اندازهی منزل متفاوت هستند و بهتر است شما با دقت بیشتری قفسهها و فضای درونی آن را طبقهبندی کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن آنها را چیدمان کنید.
ازین که تا پایان همراه این محتوا در وبسایت آکس چوب بودهاید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این محتوا برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد.